Презентація: "Вправи на розвиток дрібної моторики" (фрагмент уроку для дітей з освітніми особливими потребами)

Про матеріал
Дрібна моторика рук – це точні рухи пальчиків і кисті руки дитини. Фахівці запевняють, що розвиток точних рухів сприяє розвитку мовлення й інтелектуального розвитку дитини. Чим більше дрібні рухи підвладні руці, тим краще прогресує розвиток розумової діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фрагмент заняття для дітей з особливими освітніми потребами«Вправи на розвиток дрібної моторики»2021 рік

Номер слайду 2

Моторика (від лат. motus — рух) — рухова активність організму, або властивість організму виконувати визначений порядок дій для досягнення певної мети. Мета: здатність маніпулювати дрібними предметами, передавати об'єкти з руки в руку, виконувати завдання, що потребують скоординованої роботи очей і рук, завдяки таких систем організму, як: кісткова, нервова і м’язова. Завдання: зміцнення і розвиток дрібної моторики;зміцнення зорово - моторної координації; розрізнення предметів за формою, кольором і матеріалом; розвиток концентрації уваги; формування навичок посидючості, акуратності, дитячої творчості.

Номер слайду 3

Корекційно - розвивальна робота: комплекс різноманітних завдань, методів, прийомів та вправ з формування та виправлення вад рухово - кінестетичної, зорово -просторової функції сприйняття.(методика Марії Монтессорі)

Номер слайду 4

Дидактичні завдання:"Знайди кришечку за розміром"Мета: розвиток зорової і моторної координації. Завдання: знайти до різних за розміром пляшок кришки і закрутити їх. Матеріал: 4-6 пляшечок або банок різних розмірів з кришками (кришки можна зберігати в невеликому контейнері).

Номер слайду 5

Дидактичні завдання: «Ігри-шнурівки»Мета: розвиток дрібної моторики, координації рухів. Завдання: проробити діркопробивачем кілька отворів у картоні. Показати, як крізь них можна протягати шнурок. Надалі можна ускладнювати, створюючи за допомогою діркопробивача контур нескладного малюнка. Матеріал: картон з зображенням різних предметів, різнокольорові шнурки.

Номер слайду 6

Дидактичні завдання: «Різнокольорові прищіпки»Мета: розвиток дрібної моторики рук; навчання розрізнення кольорів; розвиток уваги. Завдання: подати прищіпку педагогу й назвати її колір. Демонструвати, як трьома пальчиками можна причепити прищіпку до краю. Причепити прищіпки в певній послідовності за кольорами або причепити їх у тій самій послідовності, як у педагога. Матеріал: 2 набори кошиків із дерев'яними прищіпками (12 шт.). Прищіпки пофарбовані в один із чотирьох кольорів (червоний, жовтий, синій, зелений)

Номер слайду 7

Дидактичні завдання: «Ігри с крупами та сипучими матеріалами»Мета: сенсорне сприйняття світу; дрібна моторика; вплив на мовленевий розвиток; пізнавальні процеси (увага, уява, пам'ять)Завдання: відчути крупу на дотик, побачити, сортувати різну крупу за формою, кольором, розміром. Занурити руки до крупи стискати і розтискати кулачки, пересипати з однієї руки в іншу. Матеріал: крупи (манка, квасоля, гречка, рис, пшоно, горох, різноманітні кісточки і зерна (яблуні, горіха, кавові)

Номер слайду 8

І н к л ю з і я І – індивідуальний підхід до дітей Н – наполегливість в здобутті знань К – користь для дитини Л – любов до дитини Ю – юнацтво З – злагода в оточенні І – інтерес до навчання Я – “Я” - особистість

Номер слайду 9

Навчання дітей з особливими освітніми потребамиІнклюзивна освіта – це система освітніх послуг, яка ґрунтується на принципі забезпечення основного права дітей на освіту та права здобувати її за місцем проживання, що передбачає навчання дитини з особливими освітніми потребами в умовах загальноосвітнього закладу.

Номер слайду 10

Навчання дітей з особливими освітніми потребамиІнклюзивний підхід – створення таких умов, за яких усі учні мають однаковий доступ до освіти та мають можливість отримати досвід, знання, які сприяють подоланню упереджень й дискримінації та сприяють формуванню позитивного ставлення до тих, хто «відрізняється».

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
26 березня 2021
Переглядів
6500
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку