Презентація "Європейський калейдоскоп"

Про матеріал
Презентація для 5-7-х класів для позакласних та виховних заходів в онлайн-форматі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтернет-тревел. European Heritage Days - 2022Європейський калейдоскоп

Номер слайду 2

«Моя любов до Вітчизни не примушує мене заплющувати очі на досягнення іноземців. Навпаки, чим більше я люблю Вітчизну, тим більше намагаюсь збагатити мою країну скарбами, здобутими не з її надр». Вольтер

Номер слайду 3

European Heritage Days, або Дні європейської спадщини, з 1991 року відзначають кожного вересня по всій Європі. Принцип ідеї, започаткованої Радою Європи, простий: відкрити двері зазвичай недоступних для огляду пам'яток і завдяки екскурсіям та іншим заходам «оживити» їх. Ця традиція покликана привернути увагу до культурної спадщини та її ролі у розвитку сучасного суспільства. Дні Європейської спадщини - найвідоміша культурна подія в Європі зі здатністю охоплювати та об’єднувати мільйони людей. Девіз - «ЄВРОПА, СПІЛЬНА СПАДЩИНА»

Номер слайду 4

Кожна людина з великою любов’ю і душевним трепетом згадує місце, де народилася, де минуло її дитинство. То родинне вогнище, маленька батьківщина кожної людини, де живуть мама, тато, бабуся, дідусь, сестри і брати. І якщо скласти маленькі батьківщини кожного з нас, вийде велика держава – Україна. Щоб рухатись уперед, потрібно не лише любити Батьківщину, а й знати та поважати своїх сусідів. Ми живемо в унісон з Європою, мислимо по-європейськи, у нас спільні ідеали.

Номер слайду 5

ЄВРОПА - НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ, ЄВРОПА - КОЛИСКА УСІХ КРАЇН!А в Німеччині – Берлін Серед міст №1.

Номер слайду 6

НІМЕЧЧИНАВ Берліні більше мостів, ніж в Венеції. У столиці Німеччини 960 мостів. Німеччина змінювала свою столицю сім разів. Центральними містами у різні часи були: Аахен, Регенсбург, Франкфурт-на-Майні, Нюрнберг, Берлін, Веймар, Бонн (і Східний Берлін). Тільки з 1990 року столицею країни знову став Берлін. Німці — книголюби. Ця країна входить до трійки держав, де високий рівень друкарства. Причому самою «начитаною» верствою населення є молодь віком від 14 до 19 років. Все, що відноситься до необхідного, в Німеччині дуже дешево. Все, що відноситься до зручності і капризів – дорого. Практично всі поліцейські машини в Німеччині – фірми “Мерседес”. Німеччина є одним з найбільших виробників автомобілів, найпопулярнішими брендами є Volkswagen, Mercedes, Audi і BMW.

Номер слайду 7

Польща польку танцювала - На кларнеті грала ВаршаваЄВРОПА - НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ, ЄВРОПА - КОЛИСКА УСІХ КРАЇН!

Номер слайду 8

ЄВРОПА - НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ, ЄВРОПА - КОЛИСКА УСІХ КРАЇН!Мила Франція-мадам в Парижі їла круасан

Номер слайду 9

ФРАНЦІЯФранція у багатьох асоціюється з круасанами, трендом на slow life і вишуканим стилем, з шармом, фліртом, сиром, вином і блакитними пляжами. Французька армія єдина в Європі, де залишилися поштові голуби. На перонах всіх французьких вокзалів заборонено цілуватися. Машиністам доводилося довго чекати, поки закохані націлуються вдосталь, через що поїзди часто затримувався. Франція – батьківщина коньяку і шампанського. У Франції знаходиться найбільша кількість замків у світі – всього 4 969 штук. Саме тут винайшли: повітряну кулю, підводний човен, парашут, фотографію, кінематограф, банківську карту і ще багато чого іншого.

Номер слайду 10

ЄВРОПА - НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ, ЄВРОПА - КОЛИСКА УСІХ КРАЇН!Бельгія на каруселі Покаталась у Брюсселі.

Номер слайду 11

ЄВРОПА - НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ, ЄВРОПА - КОЛИСКА УСІХ КРАЇН!О п'ятій рано настає чаєманія – За чаєм Лондон і Британія.

Номер слайду 12

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ«Туманний Альбіон», назва Британських островів, відома багато років тому. Англія отримала її через білосніжні крейдяні скелі і кручі Дувра, розташовані на південному узбережжі. Девіз на гербі Великобританії написаний французькою мовою: «Dieu et mon droit» («Бог і моє право»). У Великобританії немає єдиного документу конституції. Палата Громад ‒ єдине місце в Британії, куди не може ввійти англійська королева, оскільки вона не є членом Палати. У Великобританії три найпоширеніші теми для розмови ‒ це спорт, Х-фактор та погода. У Великій Британії всі коні, поні та осли зобов'язані мати паспорт. У Великобританії все навпаки, точніше автомобільний рух. Саме в цій країні зародився лівосторонній рух.

Номер слайду 13

ЄВРОПА - НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ, ЄВРОПА - КОЛИСКА УСІХ КРАЇН!Іспанія – це колорит,Найголовніше в ній місто - Мадрид

Номер слайду 14

ЄВРОПА - НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ, ЄВРОПА - КОЛИСКА УСІХ КРАЇН!Італія в сукні із крепдешину Іде, співаючи по Риму.

Номер слайду 15

ІТАЛІЯІталію часто називають «Bel Paese» (Бель Паезі), що в перекладі означає «красива країна». Лілія вважається національною квіткою Італії. Поряд з піцою, макаронні вироби є одними з найбільш популярних продуктів харчування. Цікаво знати, що один італієць в рік з’їдає більше 25 кг пасти. Болонський університет – найстаріший у Європі. Його заснували ще в 1088 році.Італійці випускають найдорожчі і престижні автомобілі в світі. Найвідомішими є марки Ferrari, Lamborghini, Maserati, Bugatti і De Tomaso.Італійці винайшли віолончель, скрипку та фортепіано.Існують тисячі традиційних італійських десертів, проте найбільшу всесвітню популярність отримав «тірамісу».

Номер слайду 16

ЄВРОПА - НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ, ЄВРОПА - КОЛИСКА УСІХ КРАЇН!ВПІЗНАЙ КРАЇНУ ЗА ОЗНАКАМИ:1. Столиця цієї країни розташована на річці Темза. 2. Ця країна нагадує жіночий чобіт на карті.3. Цю країну називають «Країною тюльпанів».4. Ця країна дала назва породі собак, які відзначаються особливою хоробрістю та вірністю.5. Ця країна славиться своїми годинниками, сиром та шоколадом.6. Столицю цієї країни називають «столицею високої моди».7. Столицю цієї країни називають «містом каштанів».123

Номер слайду 17

ЄВРОПА - НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ, ЄВРОПА - КОЛИСКА УСІХ КРАЇН!5467

Номер слайду 18

НІДЕРЛАНДИТриколор на нідерландському прапорі — найстаріший у світі. Велосипедів у цій країні більше, ніж людей. Тим не менш, залишати двоколісного друга без нагляду не рекомендується — їх нерідко крадуть. Саме вихідці з цих країв відкрили Австралію і Нову Зеландію, а також заснували місто Новий Амстердам, який згодом був перейменований в Нью-Йорк і став одним з найвідоміших мегаполісів у світі. У Нідерландів досі є заморські території в Карибському морі. Столиць в Нідерландах цілих дві — Амстердам і Гаага. Нідерландський гімн «Вильгельмус» вважається найстарішим у світі. Ця країна посідає перше місце у світі по виробництву і експорту квітів і всього, що з ними пов’язано — насіння та цибулини, наприклад.

Номер слайду 19

КАЗКОВЕ ЛОТО ЄВРОПИРусалонька – Данія; Бременські музики – Німеччина; Снігова королева – Данія;Червона Шапочка – Франція;Карлсон – Швеція;Піноккіо – Італія; Мумій троль – Фінляндія; Бембі – Австрія; Котигорошко – Україна.

Номер слайду 20

ЄВРОПЕЙСЬКІ ФІНАНСИФранки (Франція)Марки (Німеччина)Євро (спільна валюта)Злотий (Польща)Песета (Іспанія)Фунти стерлінги (Британія)Ліра (Італія) Гульден (Нідерланди) Крона (Чехія)Крона (Швеція)

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Шляхом єдиним, прямуй до мети, Європа - це дім, де живем я і ти! Усі ми різні, бо ми народ! Усі ми рівні, шукай, знаходь! Хай буде мир на всій землі, Країни різні, а ми одні! Європа багатолика: єдина, близька, велика!

pptx
Додано
28 вересня 2022
Переглядів
459
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку