Презентація "Всі професії важливі, обирай свою"

Про матеріал
Презентація для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами. ТЕМА: «ВСІ ПРОФЕСІЇ ВАЖЛИВІ, ОБИРАЙ СВОЮ» Мета: Сформувати в учнів свідоме й відповідальне ставлення до вибору професії, збагачувати інтелект, надати учням уявлення про різноманітність існуючих професій; розвивати увагу, пам'ять, світогляд учнів; порадити, як обрати професію до душі, як уникнути помилок і розчарувань у виборі професії, виховувати повагу до праці, почуття колективізму, взаємодопомоги. Обладнання: Інтерактивний ММК.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Мета: Сформувати в учнів свідоме й відповідальне ставлення до вибору професії, збагачувати інтелект, надати учням уявлення про різноманітність існуючих професій; розвивати увагу, пам'ять, світогляд учнів; порадити, як обрати професію до душі, як уникнути помилок і розчарувань у виборі професії, виховувати повагу до праці, почуття колективізму, взаємодопомоги.

Номер слайду 3

Життя постійно ставить нас перед вибором. У дитинстві з багатьох іграшок вибираємо найулюбленішу, в школі віддаємо перевагу найцікавішим, на наш погляд, предметам… Обираємо товаришів, друзів. І в основі вибору кожного з нас свої критерії, своє уявлення про добро і зло, честь і безчестя, правду і кривду. « Витри піт солоний із чола І трудись, забувши про утому, Бо людина ціниться по тому, Чи вона зробила, що могла, Скільки сил у неї вистачало, Щоб на світі більше щастя стало» ( Микола Луків)

Номер слайду 4

Життя постійно ставить нас перед вибором. У дитинстві з багатьох іграшок вибираємо найулюбленішу, в школі віддаємо перевагу найцікавішим, на наш погляд, предметам… Обираємо товаришів, друзів. І в основі вибору кожного з нас свої критерії, своє уявлення про добро і зло, честь і безчестя, правду і кривду.

Номер слайду 5

«Ким ви працюєте?» - це чи найперше запитання, яке ставлять під час знайомства будь якій дорослій людині. «Ким працюють твої мама й тато?» - цікавляться навіть діти. І це не випадково, адже професія – одна з найважливіших характеристик людини. Ви теж підійшли до цієї межі, за якою вже слід вибирати життєвий шлях. І тут важливо не помилитися.

Номер слайду 6

Одним із найважливіших кроків у житті є вибір професії. Адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість, - одна з умов відчуття життєвої повноцінності. Прагнення «знайти себе», стати «самим собою», індивідуальністю – неодмінна ознака юності.

Номер слайду 7

Вибір професії – чи не найголовніший чинник того, як складеться твоє подальше життя та як ти в ньому будеш себе почувати. Адже всім хочеться не лише заробляти гроші, але й реалізувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Хто в лікарні по палаті Ходить в білому халаті? Хто людей з біди рятує, Хто хвороби всі лікує? Хто призначить процедури, І таблетки, і мікстури, Щоб здоровим буть довіку? Це, звичайно, мудрий …

Номер слайду 10

Знань чимало в нього є, Дітлахам їх віддає. Міста Знань постійний житель - Носить горде ймення...

Номер слайду 11

Вгадайте професії:

Номер слайду 12

У світі існує близько 50 тисяч професій. з них – лікар, учитель, продавець – знайомі всім, деякі існують тільки в великих містах; а представників інших дуже мало (наприклад суфлерів). Кожна професія унікальна по-своєму.

Номер слайду 13

Чим, наприклад, відрізняється професія продавця від професії водія? (Продавець працює з людьми, водій – з технікою.) А що спільного в того ж продавця та вчителя? (Вони працюють із людьми.) Залежно від того, з ким (чим) працює людина, професії діляться на п’ять груп: 1) людина – природа (городник, ветеринар, агроном); 2) людина – техніка (електрик, слюсар, водій); 3) людина – знакові системи (програміст, секретар); 4) людина – людина (лікар, учитель, продавець); 5) людина – художній образ (актор, художник).

Номер слайду 14

Чи знаєте ви цих людей ?

Номер слайду 15

Чи знаєте ви цих людей ? Чим вони відомі ?

Номер слайду 16

А їх ви повинні знати

Номер слайду 17

Як ви думаєте, чому вони стали знаменитими та відомими?

Номер слайду 18

А тепер попрацюємо з картинками. Ви всі отримаєте картинки з зображеннями і будете нам розповідати хто там зображений і які це професії.

Номер слайду 19

Будь наполегливим, доводь задумане до кінця. Не бійся помилок, постійно навчайся. Будь працелюбним. Приймай допомогу і допомагай іншим. Якщо тільки мріяти – нічого не досягнеш. Поради для вас

Номер слайду 20

Учні, сьогодні ви прослухали багато розповідей про професії, і в кожній із них ми звертали увагу на ті риси характеру, які необхідні в тій або іншій професії. Які ж з них є загальними для всіх? Працездатність, чесність, любов до своєї справи, відповідальність, потяг до знань.

Номер слайду 21

Отримуйте міцні знання, Ідіть до успіхів щодня!

Номер слайду 22

ppt
Пов’язані теми
Позашкільна освіта, Виховна робота
Інкл
Додано
3 лютого 2020
Переглядів
3163
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку