СЦЕНАРІЙ ДО ДНЯ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

Про матеріал
До Вашої уваги пропоную розробку сценарію шкільної урочистої лінійки з нагоди святкування Дня Гідності та Свободи. Сподіваюся, що стане в нагоді. Розробка корисна також і для класних керівників..
Перегляд файлу

СЦЕНАРІЙ ДО ДНЯ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

 

Ведучий 1-й: Народе мій, пишаюся тобою:

Моя душа – частинка твого “Я”.

Красою правди у святім двобою

Понад Майданом сонця лик сія.

 

Ведучий 2-й: Чи  знаєте ви, що сьогодні за день?

 

Ведучий 1-й: А чи знаєте ви, що Україна декілька років тому цього дня боролась за свою свободу, за свою гідність?

 

Ведучий 2-й: Саме сьогодні ми, українці, відзначаємо День Гідності та Свободи України.

 

Ведучий 1-й: Саме сьогодні, 21 листопада, ми згадуємо героїв тих подій.

 

Ведучий 2-й: Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. 

 

Ведучий 1-й: Революція 2013-2014 років це не протистояння Заходу й Сходу, не протистояння України й Російської Федерації – це протистояння між тими, хто має гідність, і тими, хто не тільки не має її, а й взагалі не розуміє, що це означає. Тільки той, хто має гідність, може знайти в собі сили робити те, що вважає за потрібне, незважаючи на страх. Страх померти.

 

Ведучий 2-й: Шукаючи Європу, ми знайшли Україну. Головний символ Революції Гідності – прапор України.

 

Ведучий 1-й: Революція відбулася не лише в політичному житті країни. Вона відбулась у нас самих, у нашій свідомості. Адже, Україна – це територія гідності і свободи.

 

Ведучий 2-й: Трагічні події в Україні, починаючи з листопада 2013 року, тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина країни. Кожному з нас необхідно усвідомити, за що боролися учасники Євромайдану і заради чого пожертвувала своїм життям Небесна Сотня.

 

Ведучий 1-й: І сьогодні у боротьбі за свободу, цілісність та єдність держави продовжують гинути воїни, кращі сини України. Тож вшануймо хвилиною мовчання всіх, хто віддав своє життя за наше світле майбутнє.

Хвилина мовчання

Ведучий 2 :  22 роки Україна не знала війни. Наш народ пишався тим, що у буремні 90-ті,Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла нашу державу тепер. Понад чотири роки ми з вами не знали дуже багатьох слів пов’язаних з війною, тепер же майже кожну родину так чи інакше опалило полум’я військових дій. Понад п’ять  років  ми не особливо звертали увагу на слова “Слава Україні – Героям слава”, а тепер ці слова набули нового змісту. Вже точно зрозуміло, кому ці слова адресовані і ні в кого немає сумнівів, що ці герої – хлопці що зі зброєю в руках захищають крихкий східний кордон України, лікарі, які в мирний час повертають поранених в АТО з того світу, волонтери, на плечах яких тримається наша армія.

 

Ведучий 1-й: Слова  “Слава Україні – Героям слава”  перестали бути просто вітанням це вже віддання шани найкращим, котрі у найважливіший момент нашої держави не злякалися і пожертвували собою заради своєї  Батьківщини, а також є засвідченням справжнього патріотичного подвигу. Коли перед очима кадри з новин, фото поранених та загиблих героїв,

дивлячись їм у вічі, ми розуміємо, що вислів “Душу й тіло ми положим за нашу свободу” став для сучасної історії української нації не просто словами з гімну, це стало станом душі.

Ведучий 2: В результаті бойових дій в Україні загинули близько 4000 людей (і це лише офіційні данні про ти, кого вдалося ідентифікувати та захоронити), є серед загиблих і  діти. Поранення отримали понад 8000 людей. Солдати добровольчих загонів та регулярної армії віддали життя за кожного з нас!

 

Учень 1:  Ми горда держава незламних людей,

Маємо безліч пропозицій, цікавих ідей.

Європейський Союз для нас майбуття,

Де забудем про злиденне життя.

 

Учень 2: Де не буде міграцій, збережеться сім’я.

Разом не відчуєм слова “війна”.

І буде мир, і буде спокій,
Свободи дух підкорить Небеса.

  

Учень   3: Розпустить коси пава ясноока,
                  То Україна  то твоя земля!!!
                  Навіки стихне бій гармат і градів,
                  І стихне біль поранених сердець.

 

Учень 4: Лише відлунням київських парадів,
Одягне пава свій вінець…
І буде мир, і буде спокій!!!
У кожнім домі і родині.

Учень 5:  Лунатиме хвала в небеса високі:

Навіки мир і слава Україні!!!

Бо тільки той є справжнім сином,

Хто вміє неньку захистить.

 

Учень 6: Не розчаровуйсь в Україні,

Вір, що мине важка пора,

Розквітне пишний цвіт калини,

В садах достатку і добра.

Хай живе Україна!

 

Ведучі: Слава Україні – Героям слава!

 

docx
Додано
3 лютого 2020
Переглядів
768
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку