Презентація: "ВСТУП. ЩО ВИВЧАЄ РЕГІОНАЛЬНА ГЕОГРАФІЯ"

Про матеріал
Презентація до уроку географії для учнів 7 класу Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, відповідає календарному плануванню
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВСТУП. ЩО ВИВЧАЄ РЕГІОНАЛЬНА ГЕОГРАФІЯВиконала: вчитель географіїХерсонської ЗОШ І-ІІІ ступенів №46 Павлик Світлана Віталіївна

Номер слайду 2

Географiя — це комплексна наука, яка вивчає природу Землі, компоненти географічної оболонки, територiальну організацію населення та його господарську дiяльнiсть.

Номер слайду 3

Географія

Номер слайду 4

Головними об’єктами вивчення регіональної географії є найбільші частини географічної оболонки — материки та океани. Регіональна географія вивчає природу материків і океанів, які мають спільне походження та геологічну історію розвитку. ЩО ВИВЧАЄ РЕГІОНАЛЬНА ГЕОГРАФІЯ?

Номер слайду 5

Географія материків та океанів знайомить нас із іменами видатних дослідників і мандрівників, які відкривали нові території, з особливостями освоєння материків і океанів і впливом господарського освоєння територій на природу нашої планети та її окремих частин; розглядає, як формуються загальні географічні закономірності, як вони виявляються в різних частинах материків і океанів.

Номер слайду 6

ОКЕАНИ, МАТЕРИКИ, ЧАСТИНИ СВІТУПлоща поверхні Землі, третьої від Сонця великої планети Сонячної системи, 510 млн км2. Погляду на глобус чи космічний знімок Землі достатньо, аби пересвідчитися в тому, що більша частина поверхні Землі зайнята океанами.

Номер слайду 7

Світовий океан — це безперервний водний простір планети. Він займає значно більшу площу, ніж материки. Нині площа Світового океану становить 361 млн км2 (71 % поверхні Землі). Океани — це улоговини на поверхні планети, заповнені водою. Всього океанів чотири — Тихий, Атлантичний, Індійський, Північний-Льодовитий.

Номер слайду 8

Материки — велетенські уламки суходолу, оточені водою. Деякі з них не з’єднані між собою, наприклад, Північна та Південна Америка, Євразія та Африка. Крім материків, в океанах розміщено великі та маленькі острови, які разом становлять суходіл нашої планети. Його площа — 149 млн км2, що становить 29 % поверхні Землі. На нашій планеті шість материків: Євразія, Північна Америка, Африка, Австралія, Південна Америка й Антарктида.

Номер слайду 9

Більша частина материків розташована в північній півкулі, де вони займають понад 100 млн км², майже 67% площі поверхні всього суходолу і 39% площі поверхні півкулі. Більша частина океанів розташована в південній півкулі , де вони займають майже 68% площі поверхні всього суходолу і 80% площі поверхні півкулі. Усі материки та частини світу, крім Антарктиди, групуються попарно — Північна і Південна Америка; Європа і Африка; Азія та Австралія.

Номер слайду 10

Частини світу — це найбільші глобальні географічні регіони, до яких належать материки чи їхні значні частини разом із прилеглими островами. Зазвичай виділяють шість частин світу:

Номер слайду 11

ЗНАЧЕННЯ ЗНАНЬ ПРО МАТЕРИКИ ТА ОКЕАНИГеографічні знання дають відповіді на запитання: як організовано простір, хто і як це робить, які наслідки цих дій? Географія дає людині тверде розуміння, що долі людства й природи — єдині. Воно ґрунтується на знаннях про цілісність географічної оболонки, взаємозв’язки всіх її географічних об’єктів, про неповторність будь-якого куточка Землі.

Номер слайду 12

Домашнє завдання: Опрацювати §1. Написати невеликий твір-роздум на тему “Як мені допоможе в житті географія?”

pptx
Пов’язані теми
Географія, 7 клас, Презентації
До підручника
Географія 7 клас (Чернов Б.О., Стадник О.Г., Миколів І.М.)
Додано
29 березня
Переглядів
38
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку