Презентація до уроку біології у 9 класі. Матеріал містить необхідні теоретичні відомості з теми "Вуглеводи. Ліпіди", але можна редагувати згідно потреби вчителя та учнів.
Цікаво знати!Дріжджі не мають ферментів для розщеплення молекул крохмалю. Але вони легко перетворюють моносахариди або дисахариди на спирт. Тому у виробництві пива використовують солод — продукт із пророщеного зерна злаків. Солод містить багато ферментів, які розщеплюють крохмаль до мальтози. А вже з неї дріжджі роблять пиво.
Що таке ліпіди Ліпіди — це велика група гідрофобних органічнихречовин, до якої належать тригліцериди, воски, стероїди та інші сполуки. Ліпіди є групою речовин, які об’єднали,в першу чергу, не за хімічною будовою, а за фізичними властивостями. Вони всі є нерозчинними у воді маслянистими або жирними речовинами. Найбільш поширеними ліпідами є жири, олії, воски та стероїди.