Презентація "Взаємодія і синтез мистецтв" Узагальнення. 5 клас

Про матеріал
Презентація призначена для проведення онлайн уроків. Містить ілюстративний,текстовий та музичний матеріал
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пригадаємо найцікавіше. Урок узагальнення5 М27 Взаємодія і синтез мистецтв. Дружнє єднання у творчій співпраці

Номер слайду 2

Музика й література завжди існували поруч. У цих видів мистецтва багато спільного. Наприклад, такі художні засоби, як гучність (динаміка), темп, тембр, ритм, і головне - інтонація. Вона буває мажорна або мінорна, запитальна чи стверджувальна, може підвищуватися або знижуватися. Уяви, що література зникла з видів мистецтва. Поміркуймо, що може статися. Скористайся довідкою-підказкою.

Номер слайду 3

Театр. У драматичному театрі на сцену виходять актори, щоб розповісти про життя героїв, яких вони зображують. Дійовими особами лялькового театру є ляльки, якими керують актори-ляльководи. У музичному театрі сюжет розкривається мовою інструментальної музики, співу і танцю, а в театрі пантоміми - рухами, жестами, мімікою обличчя. Театральне мистецтво - мистецтво художнього відображення сюжету за допомогою сценічної гри акторів перед глядачами.

Номер слайду 4

Театральна грамота. Під час перевтілення актору потрібно майстерно володіти сценічною мовою. Вона відрізняється від звичайної побутової. Щоб глядач почув і зрозумів актора, його мова має бути інтонаційно виразною, звучною, із чіткою та ясною вимовою (дикцією).

Номер слайду 5

Мюзикл. Мюзикл - музичний спектакль.

Номер слайду 6

Опера. Словник. Опера - театральна вистава, у якій сюжет розкривається через вокальну та інструментальну музику. Театральна грамота. У процесі перевтілення актору потрібно майстерно рухатися на сцені. Сценічний рух має свої особливості. Утілюючи роль, актор передає характерні для цього персонажа рухи, жести, міміку тощо. І найголовніше - ці рухи мають бути натуральними і природними для цієї ролі (до прикладу, тремтячі руки, часті нервові кроки або підскакування чи шкутильгання тощо).

Номер слайду 7

Театральна грамота. В оперній виставі всі діючі особи співають соло - арії, речитативи - або об’єднуються в ансамблі та хори. Оперна вистава супроводжується грою оркестру. Він відкриває оперу увертюрою (інструментальний вступ), створює яскраві інструментальні епізоди, допомагає розкривати характери й почуття героїв. Завдання і запитання. Пригадай і назви інструменти, які входять до складу симфонічного оркестру.

Номер слайду 8

Балет. Особливий вид музичного театру - балет. У його спектаклях танцівники під музику «розповідають» сюжет досконалими й витонченими рухами, жестами, мімікою, танцем. Щоб бути танцівником балету, потрібно довго й наполегливо вчитися, осягаючи секрети майстерності. Словник. Балет - театральна вистава, у якій сюжет розкривається засобами танцю, міміки та музики. Хореографічна грамота. Балетний спектакль складається з дій, актів. Вони об’єднують танцювальні номери (сольні, парні та колективні танці персонажів спектаклю), які розкривають його сюжет. Адажіо - лірична центральна частина балету, яку виконують головні персонажі. Варіації - сольні танці героїв балету. Па-де-де - дует головних героїв балету. Кордебалет - велика група танцівників.

Номер слайду 9

Хореографія. Пригадай і назви батьківщину цих народних танців: Словник. Хореографія - постановка танцю, танцювальне мистецтво.

Номер слайду 10

Флешмоб. Флешмоб - спланована акція, часто мистецького спрямування, розрахована на масове виконання, яка несподівано для оточення проводиться в заздалегідь обумовленому місці.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Саурина Елена
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 березня 2023
Переглядів
1038
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку