Презентація "Вживання апострофа"

Про матеріал
Презентація до конспекту уроку з української мови в 5 класі "Вживання апострофа"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

МЕТА УРОКУ: ПОГЛИБИТИ ЗНАННЯ, ЗДОБУТІ В ПОЧАТКОВИХ КЛАСАХ ТА ЗАСВОЇТИ НОВІ ПРАВИЛА ВЖИВАННЯ АПОСТРОФА; УДОСКОНАЛЮВАТИ НАВИЧКИ ПРАВИЛЬНОЇ ВИМОВИ ТА НАПИСАННЯ СЛІВ З АПОСТРОФОМ; ЗНАХОДИТИ ТА ВИПРАВЛЯТИ ПОМИЛКИ У СЛОВАХ З ОРФОГРАМОЮ “Правила вживання апострофа”; ВИХОВУВАТИ МОВНУ КУЛЬТУРУ, ЛЮБОВ ДО ПРИРОДИ.

Номер слайду 3

ПТАШКА КРАСНА СВОЇМ ПІР’ЯМ, А ЛЮДИНА – СВОЇМ ЗНАННЯМ.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

1.Я є в під'їзді і в сім'ї, Є я і в слові солов'ї. А от зі слова п'ять Мене не витягнеш ніяк. 2.Я такий же, як знак розділовий, Я відомий усій дітворі. Та в словах української мови Я пишусь не внизу, а вгорі. 3.Я такий собі графічний знак, Але не вимовляюся ніяк. Відгадайте, діти, хто я, Живу у слові я сім'я. 4.Що за особливий знак, Що не вимовляється ніяк, Але з ним поруч звуки інші Звучать при вимові твердіше.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

1.Завдання з ключем. Записати : 1) слова з апострофом; 2) без апострофа. Голуб..ят, пів..яблука, хутор..янин, зв..язок, духм..яне, пор..ядок, бур..ян, без..язикі, тьм..яно, цв..ях, присв..ята, реп..ях, п..ятдесят, з..ясовано, Солов..йов.

Номер слайду 8

Голуб'ят, пів'яблука, хуторянин, зв'язок, духмяне, порядок, бур'ян, без'язикі, тьмяно, цвях, присвята, реп'ях, п'ятдесят, з'ясовано, Соловйов. Ключ. З останніх букв колонок утвориться назва вірша В.Сосюри «Так ніхто не кохав...».

Номер слайду 9

НАПИСАТИ ВИСЛОВЛЮВАННЯ ПРО ВЕСНУ. СВ’ЯТО ВЕСНИ, МЕДВЯНІ ПАХОЩІ, З’ЯВЛЯЮТЬСЯ ПТАХИ, ДУХМ’ЯНІ КВІТИ, ЗОРЯНЕ НЕБО, ТРАВ’ЯНИЙ АРОМАТ, В’ЄТЬСЯ СТРУМОЧОК, ПОДВІР’Я В КВІТАХ.

ppt
Додано
5 березня 2019
Переглядів
1025
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку