Презентація "Я і соціальна мережа"

Про матеріал
Розробка дидактичних матеріалів для виховної бесіди до Дня безпечного інтернету на тему "Я і соціальна мережа"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Я і соціальна мережа

Номер слайду 3

Основні правила безпечної роботи. Не давати незнайомим особам свої дані та інформацію про близьких та родичів по електронній пошті, в чатах, за допомогою систем миттєвого обміну повідомленнями. Не відправляти повідомлення непристойного змісту, чи ті, які мають інформацію, що може образити іншу людину. Не відправляти свою фотокартку чи фотокартки родичів незнайомим особам. Не здійснювати фінансові операції через мережу Інтернет без нагляду дорослих. Не погоджуватись на зустрічі з незнайомими людьми. Повідомляти батьків, старших друзів у разі отримання інформації, що змусить почуватися некомфортно чи має характер залякування

Номер слайду 4

1954 року Джеймс Барис увів термін соціальної мережі

Номер слайду 5

Перша соціальна мережа в Інтернеті зявилася в 1995 році. Це був американський портал classmates.com ("Однокласники" – аналог цього сайту). Офіційним початком життя соціальних мереж прийнято вважати 2003-2004 роки.

Номер слайду 6

Найпопулярнішими соціальними мережами в Україні є: Facebook(2.2 млрд. активних користувачів в місяць) You. Tube (1.9 млрд. активних користувачів в місяць)Instagram (1 млрд. активних користувачів в місяць)Viber (260 млн. активних користувачів в місяць)

Номер слайду 7

Емодзі - смайли. Найперший набір символів цієї графічної мови був створений в 1995 році японцем Сігетака Куріта

Номер слайду 8

Запитання для обговорення: Чому, на вашу думку, соціальні мережі забирають так багато часу?Чи можна повністю відмовитися від соціальних мереж?

Номер слайду 9

Комп’ютерна залежність - це надмірна захопленість пошуком інформації (необмежена втрата часу з метою пошуку цікавої інформації, прояв «інформаційного вампіризму», що створює ілюзорне відчуття власної значущості)

Номер слайду 10

Основні ознаки залежностіЕйфорія;Відмова;багатогодинне перебування за комп’ютером;Нехтування;Прояви агресії; Роздратування.

Номер слайду 11

Статистика54% користувачів у віці від 13 до 23 років проводять щоденно в онлайні до 3 годин;31% сидить в онлайні 4-6 годин;існує категорія людей, яка живе віртуальним життям близько 10 годин на добу і більше;більше 45% всіх опитаних заявили, що не уявляють життя без комп’ютера та інтернету;28% молодих людей не можуть жити без мобільного телефону;11% - не можуть жити без телевізора.

Номер слайду 12

Типи залежностіКіберсексуальна залежність Залежність від он-лайн спілкуванняІгроманія. Вебсерфінг. Мережевий шопоголізм

Номер слайду 13

ЯК СОЦІАЛЬНА МЕРЕЖА КЕРУЄ ТОБОЮ

Номер слайду 14

Гра«Емодзі - спілкування»

Номер слайду 15

Будьте обережні!Не зациклюйте життяна інтернеті !!!

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Виховна робота
Додано
19 березня 2023
Переглядів
941
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку