Презентація "Я роблю добрі вчинки"

Про матеріал
Презентація розроблена для уроку Я досліджую світ у 2 класі. За темою "Я роблю добрі вчинки". Під час уроку діти вчаться бути добріше, підвищують ріветь емпатії, повторюють правила поведінки у суспульстві.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок ЯДС у 2 класіЯкі існують правила?Підготувала Вчитель початкових класів ОЗОШ№14

Номер слайду 2

Що таке правила? Правила — це норми суспільного життя, які визначають дії людей, організацій, колективів у певних життєвих ситуаціях.

Номер слайду 3

Коли гравці виходять на поле, вони добре знають, як мають діяти, знають, що робити заборонено, а що можна використати в грі. Саме завдяки цьому всі, хто грає на полі, добре розуміють один одного. За порушення встановлених правил передбачені певні покарання спортсменів — «жовта» чи «червона» картки у футболі, видалення з поля в хокеї, штрафні удари в баскетболі тощо. Назвіть відомі вам правила ігор

Номер слайду 4

Так само добре розуміють один одного водії на вулицях наших міст і сіл. Вони розмовляють між собою мовою світлових сигналів, «читають» дорогу за допомогою знаків і дорожньої розмітки, знають, хто має проїхати перехрестя першим, а хто зачекати. І все завдяки маленькій книжці — Правилам дорожнього руху, яку повинен знати кожен: і водій, і пішохід. Пригадайте, які правила руху для пішоходів, пасажирів і велосипедистів вам відомі.

Номер слайду 5

Правила супроводжують нас на кожному кроці життя. Зайшовши в автобус чи трамвай, вагон потягу чи метро, ви бачите правила користування цими видами транспорту. У школі учні зобов'язані дотримуватися правил поведінки. Щоб запобігти пожежі, маємо дотримуватися правил протипожежної безпеки. А щоб уникнути проблем під час купання правил поведінки на воді. У кожному магазині ми можемо ознайомитися з правилами обслуговування покупців.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Робота в підручнику с.32-33

Номер слайду 8

Дотримання прави – це одна з важливіших рис людини

Номер слайду 9

Пригадайте які правила є у нашому класі?

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Підсумки уроку: Що таке правила?Як ти гадаєш, навіщо дотримуватися правил?Які існують правила?

Номер слайду 15

pptx
Додано
31 січня 2021
Переглядів
787
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку