Презентація "Я в серці маю те, що не вмирає"

Про матеріал
У презентації "Я в серці має те, що не вмирає" подано слова Лесі Українки про себе, цитати Івана Франка про поетесу, зразки сенкану про дочку Прометея та цікаві завдання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я в серці маю те, що не вмирає!Як я умру, на світі запалаєПокинутий вогонь моїх пісень...

Номер слайду 2

Леся про себе…“Я належу до тих людей, що коли бачать перед очима маленьку хмарку, то їм здається, що сонце погасло, а коли піймають промінь, то думають, що сонце прийшло жити до їх в саму душу”.

Номер слайду 3

І. Я. Франко називав Лесю Українку “справді талановитим і роботящим поетом”;“се талант сильний, наскрізь мужній, хоч не позбавлений жіночої грації й ніжності”; “ця хвора, слабосила дівчина трохи чи не одинокий мужчина на всю новочасну соборну Україну”; “жінка-боєць, жінка-воїн”; “від часу Шевченкового “Поховайте та вставайте...” Україна не чула такого сильного, гарячого та поетичного слова, як із уст сеї слабосилої, хорої дівчини...”;

Номер слайду 4

“Доміно” - “Життєдіяльність Лесі Українки”: Леся Українка - письменниця - фольклорист - музикант - мовознавець - здібності у малюванні - авторка навчальної літератури - перекладач - керівник гуртка “Плеяда” - автор публіцистичних праць - драматург- агітатор за боротьбу проти капіталізму.

Номер слайду 5

Сенкан про дочку Прометея. Леся. Хвора, тендітна. Не здавалася, боролася, перемагала. Завжди сильна духом. Жінка-боєць..*** Леся. Смілива, наполеглива. Вражала, переконувала, доводила. Вірила в силу слова. Українка. ***Леся. Розумна, цілеспрямована. Протистояла, шукала, допомагала. Несла людям вогонь просвіти. Людина.

pptx
Додано
27 червня 2021
Переглядів
676
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку