Презентація "Як діють моральні закони в житті людини?"

Про матеріал
У даній презентації надано приклад есе .Формуються навички будувати есе, самостійно добирати і систематизувати матеріал відповідно до теми та основної думки висловлення, будувати логічно правильне і композиційно завершене висловлення; розвивати критичне мислення; збагачувати словниковий запас школярів; розвивати творчі здібності; сприяти осмисленню цінностей життя людини, його наповненості й сенсу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Есе “ Як діють моральні закони в житті людини?”Підготували учасники команди “Сонячні зайчики”навчального мережевого проекту “Будьте здорові”

Номер слайду 2

Що таке мораль?Як і чим регулюється поведінка людини?Які чинники впливають на це?Ці всі питання досить складніі водночас цікаві. Спробуємо дати відповідь.

Номер слайду 3

Насамперед, моральні закони - це ті неписані правила, , необхідність виконання яких заложується у людини з народження.

Номер слайду 4

А чи бачили ви на власні очі мораль? Так, ніхто її не бачив, бо мораль — це внутрішній світ людини, її совість.

Номер слайду 5

По- перше, ніхто не може змусити людину до якихось дій проти її волі, людина сама, керуючись своїми моральними принципами, вирішує як їй вчинити у тій чи іншій ситуації. По- друге,поведінка людини повинна керуватися якимось певними нормами моралі та накладати певні зобов’язання. У всьому світі люди підкорюються певним моральним принципам та вимогам.

Номер слайду 6

“Золотим правилом” моралі, відомим із найдавніших часів, є таке:“Не роби по відношенню до інших так, як ти не хотів би, щоб вони поступали по відношенню до тебе”.

Номер слайду 7

На нашу думку,кожна людина повинна сама задуматися та осмислити всі свої моральні принципи, розробити для себе чіткі правила та покарання. Людина сама повинна вирішити для себе, що добро, що зло. Люди повинні дійти чіткого висновку, що моральним є те, що приносить людям добро.

Номер слайду 8

Тому і вважаємо, що мораль та інші регуляційні форми людської поведінки спрямовані на добробут та розквіт самої людини.

Номер слайду 9

На нашу думку, що той, хто все своє життя йде, орієнтуючись на закони моралі, той ніколи не залишиться сам і матиме щирих друзів, люблячих батьків та міцну родину.

pptx
Додано
28 березня 2019
Переглядів
1405
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку