Презентація "Як дотримуватися правил безпеки в школі, в побуті, громадських місцях. Як уникнути натовпу? Правила безпечної поведінки з тваринами " (частина 4)

Про матеріал
Презентація може бути використаною до уроку "Я досліджую світ" за підручником Т.Гільберг, С.Тарнавської, Л.Грубіян, Н.Павич. Мета: продовжувати формування вміння дотримуватися правил безпеки в громадських місцях, вдома, з тваринами; продовжувати вчити виявляти пізнавальну активність на уроках, співпрацювати і взаємодіяти з іншими у різних ситуаціях; виховувати дружні стосунки в класі, спільноті, розвивати увагу, мислення, мовлення; формувати вміння працювати у спільноті, дотримуючись правил.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтегрований курс «Я досліджую світ» Як дотримуватися правил безпеки в школі, в побуті, громадських місцях. Як уникнути натовпу? Правила безпечної поведінки з тваринами (частина 4)

Номер слайду 2

Станьте, діти, всі рівненько, Посміхніться веселенько Настрій на урок взяли, Працювати почали!

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Гра «Дешифрувальник»

Номер слайду 6

Гра «Дешифрувальник» БЕЗПЕКА

Номер слайду 7

Темою нашого уроку є безпека, а саме безпека в побуті, в школі, громадських місцях, безпека з тваринами. Ви, ще сьогодні дізнаєтеся, як уникнути натовпу.

Номер слайду 8

Життя кожної людини безцінне. Найважливішими правами людини є право на життя і право на особисту безпеку. Для того щоб дотримувалися ці права людини в нашій державі, діють спеціальні служби.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Гра «Дешифрувальник»

Номер слайду 11

Гра «Дешифрувальник» натовп

Номер слайду 12

Натовп – це скупчення неорганізованих людей, стурбованих фактором зовнішньої провокації.

Номер слайду 13

Правила поведінки людей у натовпі 1. Уникати великих скупчень людей. 2. Під час масових заворушень намагайтеся обійти натовп, щоб не потрапити під дії співробітників спецпідрозділу. 3. Якщо йдете на масовий захід, не одягайте речей, які можуть чіплятися: краватка, шарф, ланцюжок, сережки, мотузки, шнурки. Не вдягайте високі підбори. Одяг краще застебнути на блискавку. 4. Якщо ви потрапили в натовп, треба намагатися поступово вибиратися з центру до краю. 5. Глибоко вдихніть і розведіть зігнуті в ліктях руки в сторони, щоб грудна клітина не була здавлена. 6. Тримайтеся подалі від високих, та товстих людей чи тих, хто має громіздкі предмети або великі сумки. 7. Знаходитися поруч з працівниками міліції теж небезпечно. Тому що на них направлене невдоволення натовпу і в них кидають пляшки, каміння та інше.

Номер слайду 14

8. Намагайтеся не впасти, піднімайте ноги вище, ставте на повну ступню, не робіть короткі кроки, не піднімайтеся навшпиньки, не тримайте руки в карманах. 9. Якщо у вас щось упало (випало), не намагайтеся піднімати. 10. У разі падіння намагайтеся якнайшвидше піднятися на ноги. Не опирайтеся на руки (їх віддавлять або зламають). 11. Якщо встати не вдається, згорніться клубком, захистіть голову передпліччями, а долонями потилицю. 12. Потрапивши у переповнене приміщення, визначте заздалегідь, найнебезпечніші місця при виникненні НС (проходи між секторами на стадіоні, скляні двері в концертних залах та ін.). Зверніть увагу на запасні та аварійні виходи та шляхи до них. 13.Від натовпу легше сховатися в кутах, біля стін, але звідти складніше добиратися до виходу. 14. При виникненні паніки намагайтеся зберігати спокій і здатність швидко і правильно оцінити ситуацію.

Номер слайду 15

Гра «Дешифрувальник»

Номер слайду 16

Гра «Дешифрувальник» тварини

Номер слайду 17

Чому потрібно треба бути обережними під час зустрічі з тваринами-безхатьками?

Номер слайду 18

Як діяти, аби не спровокувати тварину: 1. Не турбувати тварин в місцях їх проживання. 2. Які собаки можуть бути агресивними: бійцівські породи собак, бездомні собаки, здорові собаки, чия агресія одного разу не була заборонена господарями і розвинулася. 3.Не заганяти тварин в кут, щоб не провокувати "агресію безвиході«. 4. Не проводити різких рухів і криків. 5. Не віднімати і не чіпати їжу.

Номер слайду 19

Обговорення, як потрібно діяти, якщо вкусила одна із зображених комах або кліщ

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

В презентації використано ресурси мережі Інтернет та матеріал підручника Т.Гільберг «Я досліджую світ. 3 клас. 2 частина»

ppt
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
12 березня 2023
Переглядів
1341
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку