Презентація "Як створити портфоліо лідера шкільного самоврядування"

Про матеріал
Презентація "Як створити портфоліо лідера шкільного самоврядування". Для шкільних рад старшокласників та гуртків з розвитку лідерських здібностей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як створити портфоліо лідера. Районна асоціація «Старшокласник»

Номер слайду 2

1. Що таке портфоліо?Портфо́ліо (від італ. portafoglio — «портфель») — збірка (широке портфоліо) виконаних робіт та напрацювань певної особи (компанії). Портфоліо може бути як на папері, так і в електронному вигляді. Електронне портфоліо, в свою чергу, може зберігатись локально (бути доступним лише визначеному колу людей) та глобально (бути доступним для всього світу — для користувачів інтернету). Глобально доступне портфоліо інакше називається веб-портфоліо. Портфоліо — це спосіб фіксування, накопичення, оцінки і самооцінки особистих досягнень за певний проміжок часу. Призначення портфоліо — накопичення досягнень, відслідковування професійного прогресу, представлення діяльності і професійного розвитку за окремий проміжок часу.2

Номер слайду 3

2. Що таке портфоліо лідера?Портфоліо лідера – це збірка певних досягнень гуртківця у самоврядуванні школи, району та міста. Навіщо це потрібно?Портфоліо потрібне кожному лідеру, щоб фіксувати власні досягнення, простежувати свій розвиток та діяльність, вміти вдало представляти себе у діловій сфері та виокремлювати свої сильні сторони.3

Номер слайду 4

3. Складові портфоліо4 Титульна сторінка Титульна сторінка портфоліо має містити такі відомості про лідера як прізвище та ім’я. Також можна вказати школу і клас, в якому навчаєшся. Фон потрібно вибирати нейтральний,слідкувати, щоб текст можна було прочитати чітко.

Номер слайду 5

Анкета. На цій сторінці мають бути відомості про лідера, такі як: ПІБДата народження. Адреса проживання. Мобільний телефон. Місце навчання. Посада в шкільному самоврядуванніВідомості про батьків. ХобіУчасть у шкільних і районних заходах553. Складові портфоліо

Номер слайду 6

Автобіографія. Автобіографія (у діловодстві) - життєпис певної особи, складаний ним самим у вигляді документу, який становить складову особової справи. Автобіографія лідера може містити опис про місце народження, відомості про навчання (дошкільне та шкільне), дані про склад сім’ї, розповідь про хобі. В автобіографії можна також написати про лідерський шлях, що привело до РАС та розповісти про важливі події в районному або міському самоврядуванні.63. Складові портфоліо

Номер слайду 7

7 Автобіографія3. Складові портфоліо

Номер слайду 8

83. Складові портфоліо. Окремим розділом портфоліо може бути опис шляху до лідерства (для новачків) та опис життя в РАС (для досвідчених лідерів). Особливо цікавим є нестандартний та творчий підхід до написання цих частин.

Номер слайду 9

Мої досягнення9 Важливою частиною порфтоліо є опис власних досягнень. Якщо в шкільному самоврядуванні або в РАС досвід лідера порівняно малий, можна розповісти про успіхи в своїх хобі. Це може бути малювання, фотографія, вокал, танці, цікавий відеоблог та інше. Головне пам’ятати – успіхи та досягнення є у кожного!3. Складові портфоліо

Номер слайду 10

10 Додаткові розділи3. Складові портфоліо. У портфоліо можна додавати різноманітні розділи, котрі розкриють вас краще як особистість. Варіанти таких розділів: Я мрію…Моя незабутня подорож;Вчинок, яким я пишаюся;Важлива людина в моєму житті;Мої пухнасті улюбленці;Плани на майбутнє.

Номер слайду 11

114. Оформлення портфоліо. При оформленні портфоліо можна дати волю своєму креативу та робити дизайн, який відображає вашу особистість. Однак, не потрібно забувати про грамотність. Добре вичитаний та скорегований текст без помилок – запорука хорошого портфоліо.

Номер слайду 12

124. Оформлення портфоліо. При оформленні портфоліо можна додавати особисті фотографії, ілюстрації до тексту та анімацію (якщо це електронне портфоліо). Особисті фотографії найкраще передають вашу індивідуальність та сприяють ліпшому сприйманню тексту.

Номер слайду 13

Незвичайні варіанти оформлення портфоліо134. Оформлення портфоліо. Малюнок вітражними фарбами на дерев’яній дошці – обкладинка портфоліо. Обрамлення форзацу подарунковим папером

Номер слайду 14

145. Типові помилки при створенні портфоліо. При створенні портфоліо лідери часто допускають такі помилки: Неграмотність. Після створення портфоліо його необхідно переглянути через день та виправити орфографічні, лексичні та граматичні помилки. Відсутність фотографій. Без фотографій портфоліо сприймається гірше, відсутня картинка, яку можна співвіднести з текстом. Непослідовність структури. Ідеї приходять в голову стрімко та так само реалізовуються в портфоліо – на початку біографія, котра переривається досягненнями, після них історія з життя і біографія знову продовжується. Надмірне вживання елементів дизайну. Фотографії та зображення, що не стосуються змісту написаного та не допомагають його сприйняттю.

Номер слайду 15

15 При створенні портфоліо лідери часто допускають такі помилки:5) Неякісні фото та зображення. Картинки у поганій якості, з пікселями псують сприймання та враження від портфоліо.6) Нечіткі або нечитабельні шрифти. Шрифт Times New Roman 7 розміру або шрифт рожево-блідого кольору на малиновому фоні.7) Сухий виклад фактів. Портфоліо лідера – це не документ при прийнятті на роботі. Тут потрібно вкласти креатив, творчість та частинку себе.5. Типові помилки при створенні портфоліо. Уникнути цих помилок можна дуже просто. Завжди перечитувати текст перед роздруківкою або надсиланням портфоліо. Притримуватися логічного викладу думок та певної структури. Додавати власні фото та ілюстрації хорошої якості, однак не надмірно. Писати просто, використовуючи чіткі та читабельні шрифти. Залучити трохи креативу і у вас обов’язково все вийде!

Номер слайду 16

Отож, портфоліо є важливим документом активного лідера. Воно відображає його досягнення, лідерський шлях, хобі та власне бачення світу. Портфоліо є першим документом школяра. Якщо ви сумлінно поставитеся до його створення, то ці навички вам обов’язково стануть у пригоді у ВНЗ та при прийомі на роботу. Успіхів та натхнення!

pptx
Додано
12 квітня 2020
Переглядів
945
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку