Презентація "Які рослини є символами України"

Про матеріал
Презентація "Які рослини є символами України" Мета: продовжити ознайомлення учнів з рослинами — символами України; розвивати мовлення, розширювати світогляд; виховувати дбайливе ставлення до рослин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Які рослини є символами України2 клас

Номер слайду 2

УКРАЇНСЬКИЙ ВІНОЧОКУ віночку нашім Різнобарвні квіти — Символ України І дарунок літа. Тож усім на нього Подивитись любо: Гілочку зелену Узяли у дуба, Квіточку любистку, Щоб усіх любили, У барвінку листя, Аби довго жили. Чорнобривців квіти, Щоб чорніли брови, Кетяги калини — Для краси й любові. У вінок вплітають Колосочки жита, Щоб могли багато І в достатку жити. А в червонім маку, Що цвіте у полі, Кров людей, пролита У боях за волю. Є ще різні квіти В нашім ріднім краї, Їх веселе літо У вінок вплітає.

Номер слайду 3

Рослини – символи України - Які рослини ви впізнали?

Номер слайду 4

Робота в групах Прочитайте текст. Перекажіть. Знайдіть інформацію про те, що в українців символізує… 1 група - калина. 5 група - соняшник2 група – верба 6 група - мальва3 група – дуб 7 група - барвінок4 група - жито( робота на картках)

Номер слайду 5

Квіти – Символи українського віночку

Номер слайду 6

Загадки про рослини - символи - Покажіть відгадані рослини у віночку 1. Як прийде весна в садочок — до лиця білий віночок,ну а восени цій краліприглянулися коралі.2. Лист зелений не пропав, а під снігом задрімав, щоб у синю сукенчину одягнуть весняну днину.  3. У матінки-квіточки лиш блакитні діточки. З жита виглядають,літечко вітають. 4. Запалали в чистім полі  квіти гарні, всі червоні. То палає влітку так  польовий червоний ... 5. Чудова квіточка така,  чорними брівками морга.

Номер слайду 7

- Назвіть рослини – символи, якими оздоблено, зображені на фотографіях, предмети побуту: вишиванка, піч, рушник, скриня

Номер слайду 8

Без верби й калини. Який кущ, така й калина, Де срібліє вербиця, Будь високий, як верба, Жолудь який малий буває, там здорова водиця.нема України.яка мати, така й дитина.а з нього великий дуб виростає.а багатий, як земля…Прислів’я - З’єднайте стрілочками частини прислів’ їв і поясніть їх значення

Номер слайду 9

Тестове завдання - Обери рядок, у якому всі перераховані рослини - символи. А береза, явір, ялина, липа. Б верба, тополя, калина, чорнобривці В клен, тополя, ромашка, каштан

Номер слайду 10

Розгляньте, як зобразила квіти відома українська художниця Катерина Білокур. Складіть усно розповідь: «Квіти – окраса землі».

Номер слайду 11

Молодці!

Номер слайду 12

loippo.lviv.ua/files/2013/.../Poch.../U-18.dockampot.org.uaridne.ucoz.uashivadance777.livejournal.comwww.1000listnik.ruwww.4uth.gov.uaabout-ukraine.commedosbornik.ru,,Український віночок” Л. Савчукdoktor-ua.comkanevchanka2011.blogspot.comsubscribe.ru700 × 525 Використані джерела

pptx
Додано
19 березня 2018
Переглядів
1808
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку