Презентація з географії для 9 класу на тему "Україна туристична"

Про матеріал

9 клас. Географія. Тема "Туризм в Україні". В презентації "Україна туристична" представлені 11 кращих туристичних міст України за версією американської телекомпанії CNN: Львів, Чернівці, Умань, Київ, Мукачево, Переяслав-Хмельницький, Харків, Чернігів, Одеса, Ужгород, Кам'янець-Подільський

Україна – одна з найбільших країн в Європі. Вона приваблює туристів своїми історичними та природними пам'ятками. Киплячі життям міста, стародавні замки, приємна сільська місцевість, різноманітність ландшафтів і привітне ставлення людей роблять Україну особливим місцем, незалежно від економічних і політичних проблем. Відсутність масового туризму надає Україні особливої чарівності і оригінальності, яких часто не вистачає в інших країнах.

Презентація буде цікавою в позакласній роботі

Зміст слайдів
Номер слайду 1

 11 кращих туристичних міст України за версією Американської телекомпанії CNN Україна туристична

Номер слайду 2

Львів. ЧернівціУмань. Київ. Мукачево. Переяслав-Хмельницький. Харків. Чернігів. Одеса. Ужгород. Камянець-Подільський

Номер слайду 3

Україна – одна з найбільших країн в Європі. Вона приваблює туристів своїми історичними та природними пам’ятками. Киплячі життям міста, стародавні замки, приємна сільська місцевість, різноманітність ландшафтів і привітне ставлення людей роблять Україну особливим місцем, незалежно від економічних і політичних проблем. Відсутність масового туризму надає Україні особливої чарівності і оригінальності, яких часто не вистачає в інших країнах.

Номер слайду 4

Львів. Старе місто, площа Ринок. Включено до Cписку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. 1998 рік

Номер слайду 5

Старе місто славиться красивими вузькими вуличками, прекрасними церквами, захоплюючими музеями і особливою атмосферою. Це затишне і гостинне місто, що пропонує широкий вибір тематичних ресторанів,барів і яскраве нічне життя. Незалежно від сезону, місто популярне серед українців, які приїжджають сюди на вихідні, щоб відчути атмосферу цього міста.

Номер слайду 6

Львівська ратуша. Костел Святої Ельжбети. Львівський оперний театр. Кав’ярня Меделін

Номер слайду 7

Чернівці - одна з перлин Західної України. Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Включено до списку об’єктів Cвітової спадчини ЮНЕСКО. 28.06.2011

Номер слайду 8

Чернівці – маленький Відень і багата австро-угорська архітектурна спадщинаце те саме місто для романтичних прогулянок з чарівними кав’ярнями в віденському стилі. Вулиця Ольги КобилянськоїМіська ратуша

Номер слайду 9

Умань. Національний дендрологічний парк «Софіївка» - унікальна природна пам’ятка України. Один з найяскравіших прикладів європейського садово-паркового мистецтва, що відноситься до початку XIX століття

Номер слайду 10

Він був заснований польським дворянином Станіславом Потоцьким як подарунок на день народження його дружині Софії. Величезний парк є домом для водоспадів, озер, статуй, фонтанів, античних гротів і штучних руїн, а також – ідеальним місцем для розслаблюючої прогулянки в оточенні природної краси.

Номер слайду 11

Київ – одне з найвідоміших міст в Східній Європі. Золоті куполи величних церков, багата історія, своєрідна архітектура і безперервне міське життя роблять Київ привабливим місцем для всіх мандрівників, які відвідують Україну.

Номер слайду 12

Свята Софія Київська. Пам’ятки Київа включають в себе два об’єкти Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – Києво-Печерську Лавру (Монастир Печер) і Софійський собор. Є також Андріївський узвіз – історична вулиця, вимощена бруківкою, – і вражаючий горгулійський Будинок з химерами. Комплекс Києво-Печерської Лаври. Будинок з химерами

Номер слайду 13

 Мукачево - це чарівне маленьке місто в західній частині Закарпаття – компактне старе місто, що славиться австро-угорською архітектурою і підноситься над вражаючим мукачівським замком, який стоїть на прилеглому пагорбі.

Номер слайду 14

Колись, будучи однією з найважливіших фортець в королівстві Угорщина, замок Паланок в даний час є родзинкою українського туризму. Мукачево також є чудовою відправною точкою для вивчення природних чудес Карпатських гір, включаючи озеро Синевир і мальовничий водоспад Шипіт.

Номер слайду 15

Мукачево. Найдовша алея сакур на Закарпатті, яка знаходиться на вулиці Ужгородській, Довжина квітучої алеї – 1 371 м. Її висаджено у 2013 році було висаджено 205 деревцят. В наступні роки сакури продовжували висаджувати і їх нині вже 252

Номер слайду 16

Переяслав-Хмельницький часто згадується як місто музеїв, де розміщується безліч артефактів. Серед них Музей хліба, Музей Рушника, Музей космосу і Музей української національної сукні.

Номер слайду 17

Але найбільш вражаючим з них є великий Музей народної архітектури та сільського життя під відкритим небом, що експонує унікальні об’єкти з найдавніших часів до початку 20-го століття.

Номер слайду 18

Харків – колишня столиця України , а тепер місто студентів. З 1919 по 1934 роки це місто було столицею УРСР

Номер слайду 19

Будівля Держпрому вважається своєрідним символом Харкова. Це найбільший для свого часу "хмарочос" Європи, перша висотна будівля в Україні та СРСР. Будинок Державної промисловості розташований на площі Свободи,

Номер слайду 20

Площа Свободи – одна з найвідоміших пам'яток Харкова. Це найбільша площа України, друга за величиною в Європі та одна з 20 найбільших площ світу. Її територія складає майже 12 гектарів: довжина - 750 м, ширина її прямокутної частини – 125м. Діаметр - 350 м. Тут проходили мітинги, зібрання та акції протестів

Номер слайду 21

Чернігів – одне з найдавніших міст України, колись процвітаючого центру Київської Русі, першої східнослов’янської держави.

Номер слайду 22

Чернігів - це унікальні зразки середньовічної слов’янської церковної архітектури. Одна з найстаріших церков в Україні – Преображенський собор, який був завершений в 11 столітті і містить неповторні фрески і старовинні інтер’єри.

Номер слайду 23

Одеса - один з найбільших морських портів і торгових центрів України. Любителі архітектури можуть милуватися прекрасними палацами і унікальним поєднанням стилів будівництва.

Номер слайду 24

Для любителів моря Одеса пропонує кілометри чорноморських пляжів і безліч розваг як вдень, так і вночі. Набережна на Ланжероні - красива і людна. Розташувалася вздовж найстарішого одеського пляжу Ланжерон. Колись вся ця набережна разом з пляжем належала графу-губернатору Ланжерону. Сьогодні це громадське місце і від графа залишилося лише ім'я. Набережна Ланжерона. Дельфінарій НЕМО

Номер слайду 25

Ужгород -  маленьке місто на кордоні зі Словаччиною, що належало п’яти різним країнам за останні 100 років. Ужгород – жвавий центр Закарпатської області та «ворота» в Карпатські гори.

Номер слайду 26

Ужгород – «українське вікно в Європу». Тут можна побачити чеські будівлі, що стоять поруч з класичними угорськими особняками, або православні, католицькі і греко-католицькі церкви в безпосередній близькості.

Номер слайду 27

Квітування сакури. Японська декоративна вишня сакура  з'явилася в Ужгороді ще в 1923 році, її привезли з Відня. Це дерево можназустріти на вулицях Ракоці і Довженка.  Алея сакур прикрашає Київську та Православну набережні річки Уж і є найбільш довгим райським садом в Європі. Чисельність дерев складає близько 2 тисяч.

Номер слайду 28

Кам'янець-Подільський — старовинне місто-фортеця на перетині торгових шляхів. Через місто в глибокому скельному каньйоні протікає річка Смотрич, русло якої утворює петлю з вузьким перешийком.

Номер слайду 29

На території півострова, утвореного каньйоном, розташоване Старе місто, а підходи до перешийку захищені Старим замком -Камянець-подільскою фортецею 

Номер слайду 30

Французька карта Старого міста та фортеці. 1691 рік

Номер слайду 31

Творчих успіхів і злетів

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Борова Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Савченко Оксана Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Ралко Валентина Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Момонт Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. VALENTINA Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
11 березня 2018
Переглядів
13496
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку