Презентація з географії на тему: "Копальні солі Величка та Бохні"

Про матеріал
Інтернет дослідження з географії на тему: "Копальні солі Величка та Бохні", в рамках вивчення країни "Польща". Виконала учениця 10 класу Івахненко Катерина.
Перегляд файлу

image

Величка, містечко поблизу Кракова, - один із найдавніших центрів розробки кам'яної солі в Європі.

image
Ще з часів середньовіччя це місце носило горду назву Magnum Sal (Wielka Sól) і було джерелом багатства країни. У стародавніх польських землях сіль використовувалася як платіжний засіб, замінюючи металеві гроші. Сьогодні соляні копальні Велички – один із найвідоміших і найбільш відвідуваний туристами об'єкт. Найдавнішим документом в історії соляних копалень у Величці є привілей, даний королем Казимиром I 1044 року, який називає Величку "magnum sal alias Wieliczka".

image

Зараз у підземних гротах проходять конференції, банкети, вінчальні обряди, новорічні бали, спортивні заходи, відбуваються концерти оркестру гірників, організовуються виставки виробів зроблених з солі. Тут, під землею, працює єдиний такого типу санаторій, де дуже ефективно лікуються хвороби верхніх дихальних шляхів та астма. Окрім туристичного маршруту у Величці варто також ознайомитися із колекцією музею Краківських соляних копалень. Частина колекції представлена постійними експозиціями, які розміщені в підземеллі та в

«Замку соляних копалень». Тут є унікальні у світовому масштабі об'єкти, такі як: машини і устаткування для вертикального і горизонтального транспортування. Уваги заслуговують також вироби художнього рукоділля, пов'язані з минулим соляних копалень.

image

image

image

image

image

image

pdf
Додано
9 січня 2023
Переглядів
207
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку