Презентація з курсу Харківщинознавства на тему " Харчова промисловість Харківщини"

Про матеріал
Матеріал використовується для вивчення теми "Господарство області " курсу Харківщинознавство. У презентації є ребуси, цікавинки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПІДГОТУВАЛА ВЧИТЕЛЬ ІСТОРІЇ В.М.МАСЛОВА Презентація з курсу “Харківщинознавство” по темі “Харчова промисловість Харківщини”

Номер слайду 2

Харчова промисловість Харківщини

Номер слайду 3

Тема уроку:

Номер слайду 4

Область спеціалізується в 15 галузях харчової промисловості. Така широка спеціалізація зумовлена, з одного боку, високим рівнем розвитку сільського господарства, а з іншого — зосередженням найбільших підприємств харчової промисловості в Харкові й області, що обслуговують не лише місцеві потреби в харчових продуктах, а й потреби сусідніх індустріальних регіонів.

Номер слайду 5

Галузь промисловості?

Номер слайду 6

Цукрова промисловість Традиційною галуззю спеціалізації Харківської області є цукрова промисловість. Усього нараховується 11 цукрових заводів, розміщених переважно в сільських районах. Більшість зосереджена на північному заході області, деякі з них працюють ще з 19 ст. На сьогодні виробництво цукру на Харківщині знизилося, потужності галузі зайняті не повністю, частина заводів законсервована і не працює.

Номер слайду 7

Виробництво цукру На відходах працює спиртова промисловість Переживає спад виробництва: зменшення попиту на буряковий цукор на світовому ринку й зростання на тростинний

Номер слайду 8

Цікавинка Одна з легенд про власника Шарівського палацу, цукрозаводчика Леопольда Кеніга, розповідає, як він улітку привіз у маєток кілька тонн цукру й засипав ним один зі схилів, щоб його хвора дружина мала можливість кататися на санях і в теппу пору року.

Номер слайду 9

Шарівський палац

Номер слайду 10

Галузь промисловості ?

Номер слайду 11

Спиртова промисловість Наявність цукрових заводів зумовила розвиток в області спиртової промисловості, найбільшими підприємствами якої є Караванський та Артемівський спиртові заводи. Спирт як сировину використовують підприємства фармацевтичної, парфумерно-косметичної, лікеро-горілчаної та інших галузей. Лікеро-горілчане виробництво в області презентовано кількома підприємствами, серед яких завод «ПРАЙМ» (у селищі Малинівка Чугуївського району), що працює з 2006 р ТОВ «Харківський лікеро-горілчаний завод» ДП «Харківський завод шампанських вин» ТОВ «Пивзавод «Нова Баварія»

Номер слайду 12

Галузь промисловості?

Номер слайду 13

Молочна: масло-сироробна Харківський молкомбінат ЗАТ «Харківський жировий комбінат» ЗАТ «Плавлені сири» «Бал молоко Плюс» Beликобурлуцький сироробний завод. Вовчанський маслоробний завод До цієї галузі належить також найбільший виробник морозива в регіоні — «Хладопром».

Номер слайду 14

Галузь промисловості?

Номер слайду 15

БОРОШНОМЕЛЬНО -КРУП’ЯНА І ХЛІБОПЕКАРНА ПРОМИСЛОВІСТЬ БОРОШНОМЕЛЬНО-КРУП’ЯНА: Підприємства забезпечують виробництва харчової промисловості та населення борошном, крупами, макронними виробами Найвідоміший виробник галузі — Новопокровський комбінат хлібопродуктів. Харківська макаронна фабрика, заводи «Техноком», які виробляють вермішель швидкого приготування під торговою маркою «Мівіна» . ХЛІБОПЕКАРНА ПРОМИСЛОВІСТЬ: випускає понад 300 видів хлібобулочних виробів. хлібозаводи «Салтівський» і «Кулиничівський».

Номер слайду 16

Галузь промисловості?

Номер слайду 17

Виробництво кондитерських виробів Галуззю міжнародної спеціалізації є кондитерська промисловість. В області виробляється за рік 20 тис. т шоколадних виробів і понад 11 тис. т кондитерських виробів із цукру. корпорація «Бісквіт-Шоколад», яка об’єднує Харківську бісквітну фабрику та кондитерську фабрику «Харків’янка». Це цікаво Корпорація «Бісквіт-Шоколад» працює з 1896 р. (тоді це була кондитерська фабрика). На сьогодні випускає 59,5 тис. т кондитерських виробів на рік. Питома вага продукції корпорації серед підприємств «Укркондитер» складає 9,3 %. Підприємство експортує 32 % від загального обсягу кондитерських виробів до 21 країни.

Номер слайду 18

Галузь промисловості?

Номер слайду 19

м’ясопереробна- виробництво м’яса та м’ясних продуктів Продукція: свіже, морожене м’ясо, м’ясні напівфабрикати, ковбасні вироби та м’ясні консерви М’ясокомбінати: Харківський; Салтівський; Безлюдівський; Вовчанський тощо. Це цікаво Харківська область стала одним із провідних виробників ковбасних виробів в Україні

Номер слайду 20

Галузь промисловості?

Номер слайду 21

Олійно-жирове виробництво Продукція: соняшникова, ріпакова, кукурудзяна олії, маргарин, майонез, кулінарні жири тощо. 90 % олії виробляють із насіння соняшнику.  До найбільших виробників належать Харківський жировий комбінат, Приколотнянський Вовчанський олійно-екстракційний заводи

Номер слайду 22

Галузі промисловості Виноробна: Харківський завод шампанських вин; Тютюнова:. «Філіп Морріс Україна»;(Philip Morris) компанія. Чайна: Українська чайна фабрика «Ахмад Ті».

Номер слайду 23

Ласкаво просимо !

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Обозна Марія Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
7 листопада 2023
Переглядів
1275
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку