Презентація з мистецтва (10 клас) на тему "Рисові поля в Інакадате (Японія)"

Про матеріал
Завдяки чудовому смаку і фантазії японські фермери створюють справжні шедеври з посівів рису. Різні сорти злаку, точний математичний розрахунок - і виходить диво! Поєднання користі з естетикою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рисові поля в Інакадате (ЯПОНІЯ)

Номер слайду 2

Незабаром на рисових полях Японії почнеться посадка, а восени деякі з них перетворяться в гігантські зображення національних героїв і західних поп-ікон. Автори цих неймовірних малюнків - не амбітні сучасні художники, а прості селяни.

Номер слайду 3

«Художня» посадка рису - мистецтво відносно молоде, з'явилося воно в 1993 році і місцем його виникнення вважається невелике селище під назвою Інакадате. Рис тут вирощували вже більше двох тисяч років, і агрономічні традиції старовини населення зберігало з усією старанністю. Завдяки малюнкам на рисових полях містечко з населенням в дев'ять тисяч чоловік перетворилося на справжню пам'ятку, яку щорічно відвідує близько 200 тисяч туристів.

Номер слайду 4

Варіанти малюнків, які передбачається розмістити на полях, жителі обговорюють в квітні і на одне зображення зазвичай виділяється близько 15 тисяч квадратних метрів землі. Посадка рису починається в травні. Потрібно відзначити, що це дуже трудомісткий процес: всі роботи фермери роблять, стоячи по коліно у воді. У вересні жителі селища представляють свої роботи на суд громадськості. Не завжди вдається зрозуміти яким чином у працівників вийшло перенести малюнок на величезне поле, дотримавшись пропорції і не заплутавшись у численних паростках рису білого, світло-зеленого і чорного кольорів.

Номер слайду 5

Як же виникають картини? Завдяки своїм глибоким і точним знанням про кожен сорт рису, висаджують на цих полях, творчі японські аграрії, з математичної точність вираховують, коли і як посадити той чи інший сорт, щоб він максимально точно створив потрібний для картини штрих.

Номер слайду 6

Ці картини настільки гарні, що тисячі туристів, навіть ті, хто страждає страхом висоти, готові підніматися в небо на повітряних кулях або гелікоптерах задля того, щоб насолодитися красою що відкривається, з висоти пташиного польоту.

Номер слайду 7

Щоб всі бажаючі змогли краще споглядати цей незвичайний ленд-арт, поруч звели високі оглядові майданчики.

Номер слайду 8

Увесь урожай, зібраний з цих полів, надходить у продаж у звичайні магазини. Тому цілком ймовірно, що рис, з якого готують настільки улюблені багатьма суші, колись був частиною народного твору мистецтва.

Номер слайду 9

Під враженням від малюнків на полях Інакадате фермери з інших японських селищ створили свої твори в цьому "жанрі". Так почалася захоплююча гонка за володіння титулом «найартистичнішого селища Японії».

Номер слайду 10

Якщо одні села віддають перевагу класикам японського живопису і створюють грандіозні репродукції робіт Хокусая і Утамаро, то інші явно орієнтуються на західну культуру.

Номер слайду 11

Малюнки на рисових полях

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Після того, як весь рис буде зібраний, поле перетворюється в чисте полотно, якому належить відпочивати всю зиму, а фермери за цей час будуть підшукувати нові варіанти для створення чергових шедеврів…

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Потапович Анжелика
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 лютого 2019
Переглядів
1003
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку