Презентація з музичного мистецтва для 7-го класу на тему "Український рок"

Про матеріал

Презентація допоможе ознайомити учнів як на уроках музичного мистецтва так і на позакласній роботі з історією виникнення української рок-музики, творчістю сучасних рок виконавців та їх репертуаром.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему «Український рок»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Рок-музика в Україні (Українська рок-музика, Український рок) сформувалася в кінці 1960-х років на хвилі відлиги у суспільному житті і була початково представлена творчістю аматорських біґ-бітових та ритм-н-блюзових команд. Нині український рок перебуває у стані росту на рівні зі світовими тенденціями. В Україні проводиться ряд фестивалів рок-музики. Це — «Тарас Бульба», «Рок-екзистенція», «Рок Січ», «Чайка», «Мазепа-фест», «Славське Рок». Рок-музика звучить також на молодіжних фестивалях «Нівроку», «Фортеця», «Гніздо», фольк-рокова музика звучить на фестивалях «Шешори», «Країна мрій».

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Воплі Відоплясова (також Vopli Vidopliassova, VV та ВВ) — український рок-гурт, створений у 1986 році. Лідером гурту є вокаліст Олег Скрипка. «Воплі Відоплясова» є засновниками українського рок-н-ролу та неостилю етно-рок. Саме вони першими заспівали рок українською за межами України. Жанри:рок, панк-рок, фольк-рок, психоделічний рок

Номер слайду 6

Йде січове військо Йде січове військо,Та й співає стиха. Як поборем воріженьків,Не буде в нас лиха!Йде січове військо. В боротьбу криваву. Як поборем воріженьків,Здобудемо славу!Йде січове військо,Пісня степом, степом лине. Як поборем воріженьків,Слава не загине!

Номер слайду 7

Скрябін

Номер слайду 8

«Скрябін» — український музичний гурт, що за час своєї творчої активності пройшов шлях від синт-попу, постпанку і техно до нової романтики та поп-року. Склад гурту також неодноразово змінювався. Єдиним постійним учасником колективу з часу його заснування і до своєї смерті був Андрій «Кузьма» Кузьменко. Гурт виник 1989 року в містечку Новояворівськ, Львівської області. «Скрябін» є першим україномовним гуртом у жанрі альтернативної електроніки. За час творчої діяльності гурт видав сімнадцять студійних альбомів, два збірники, дев'ять макси-синглів, один концертний альбом та багато інших музичних проектів

Номер слайду 9

Не стидайся На твоїх джинсах американський прапор. На твоїй майці – канадське кленове листя. У твоїх очах видно тільки одне питання:"Хто менi скаже, чому я тут народився?" Не твоя вина, шо ти батька свого син, А твоя біда – не вміти бути ним. Не стидайся – то твоя земля. Не стидайся – то Україна. Добре там є, де нас нема. Стань для батька нормальним сином. Ти знову купиш струйові німецькі шузи. Твої вуха давно вже звикли до чужої музики. На твоїх губах застигла гримаса болі. Чому я тут ше – я хочу давно на волю!

Номер слайду 10

Mad Heads. Українська группа, яка виконує пісні в стилі рокабілі, сайкобілі, панк-рок, скейт-панк, ска-панк. Рокабі́лі (англ. Rockabilly) — одна з ранніх форм рок-н-ролу, поширена серед білих виконавців, у якій поєднувались елементи ритм-енд-блюзу та кантрі-енд-вестерн. З'явилась у середині 50-х років XX ст. у США. Виконавцями рокабілі були виключно білі музиканти. Він орієнтований на білу публіку, що має особливий експресивний акцент. По суті справи, рокабілі є прабатьком сучасного року.

Номер слайду 11

Україна єдинаЄ на світі край багатий щедрими ланами, Чисті води, ліс і гори -- всього вдосталь є. Люди різні тут живуть, та щось є поміж нами,  Що тримає вкупі, розлучитись не дає. Гей, брате, руку давай, Разом зі мною співай: Україна єдина, красива і сильна. В мирі і любові до своєї землі,Україна -- це ми!Є на світі край багатий світлими серцями, Сильних рук, голів розумних не бракує нам. Ми робити вміємо і бути хазяями З радістю і горем не лишати сам-на-сам(приспів)Є на світі край багатий щирими піснями,Гарні тут дівчата і хлопці -- молодці. Хай луна весела пісня селами й містами,хай живуть душа у душу і рука в руці(приспів)Від донбаських териконів до карпатських схилів,Від солоних хвиль морських до витоків Дніпра. Все, що є на цій землі твоєму серцю миле,Ти помнож на силу любові і добра

Номер слайду 12

Антитіла — український поп-рок-гурт із Києва, що виник у 2008 році. Фронтменом гурту є Тарас Тополя. Репертуар «Антитіл» переважно складається з пісень українською, а також з кількох пісень англійською та російською мовами.

Номер слайду 13

Знайте, ми палені вогнями Бери своє і йди. Великі кроки – великі й думки. Нікого не питай,Тут все одно ніхто не знає, де рай.І лінію гни,Буде важко, та ти її гни. Під нами тонни води,Над нами сонце і срібні мости. Приспів: Знайте, ми палені вогнями, Шаленими вітрами, нас воля несе. Дайте дорогу, не питайте для чого, І любіть нас такими, як є. Бери своє і йди. Великі кроки – великі й думки. Що знаєш, то знай. Що буде завтра, – у себе питай. Воно-то прийде,Старе забуде і нове знайде. А ти сам собі все,"Антитіла" вже чули про це.  

Номер слайду 14

Океа́н Е́льзи (або скорочено — О. Е.) — український рок-гурт, створений 12 жовтня 1994 року у Львові. Лідером та вокалістом гурту є Святослав Вакарчук.«Океан Ельзи», за словами Святослава Вакарчука, ніколи не братиме участі у конкурсах і фестивалях, тобто у заходах, де учасники змагаються за місця (наприклад, «Євробаченні»). Такий принцип гурт ухвалив ще на початку існування, після розчарування на одному з фестивалів, де «ОЕ» лідирував від початку аж до виступу останнього колективу, який переміг, а «Океан» посів лише друге місце. Теми пісень гурту звучать у першому українському анімаційному мультсеріалі «Лис Микита» і в дитячому фільмі «Прикольна казка».

Номер слайду 15

Святосла́в Іва́нович Вакарчу́к (нар. 14 травня 1975, Мукачево, Закарпатська область) — українськиймузикант, вокаліст, лідер рок-гурту «Океан Ельзи, композитор, громадський діяч. Заслужений артист України, народний депутат України 6-го скликання (від 2007 до 2008). Кандидат фізико-математичних наук (2009).

Номер слайду 16

Океан Эльзи - Обійми Коли настане день - закінчиться війна. Там загубив себе, побачив аж до дна. Приспiв: Обійми мене, обійми мене, обійми... Так лагідно і не пускай. Обійми мене, обійми мене, обійми... Твоя весна прийде нехай. І от моя душа складає зброю вниз,Невже таки вона так хоче теплих сліз?  Приспiв: Обійми... Обійми мене. Я не здамся без бою... Що ж це я Що ж це я не зумів. Зупинитися вчасно Все ясно. Зі мною тепер і назавжди. Пізно не йди Не йди від мене. Я наллю собі я наллю тобі вина. А хочеш із медом... Приспів: Хто ти є ти взяла моє життя І не віддала. Хто ти є ти випила мою кров І п'яною впала. Твої очі кличуть хочуть мене. Хто ти є ким би не була ти. Я не здамся без бою... Я не здамся без бою... Шо ж це Шо ж це я не зумів. Зупинити себе тебе. Сьогодні Сьогодні так дуєБез тебе сумую Сумую без тебе. Накинь щось на себе. Я наллю собі я наллю тобі вина. А хочеш із медом... Приспів: Програш. Я наллю собі я наллю тобі вина А хочеш із медом... Приспів:

Номер слайду 17

«Плач Єремі́ї» — український концептуальний рок-гурт. Є одним з найвизначніших українських рок-гуртів, вважається в Україні культовим. Гурт здобув чимало вітчизняних нагород у номінації рок-музики. Склад: Тарас Чубай — гітара, вокал; Всеволод Дячишин — бас-гітара;Юрко Дуда — клавішні, труба; Андрій Надольський — ударні..

Номер слайду 18

Плач Єремії - Лиш вона –Завтра прийде до кімнати Твоїх друзів небагато,Вип'єте холодного вина. Хтось принесе білі айстри, Скаже хтось — життя прекрасне,Так, життя прекрасне, а вона... Приспів: А вона, а вона сидітиме сумна,Буде пити — не п'яніти від дешевого вина. Я співатиму для неї, аж бринітиме кришталь,Та хіба зуміє голос подолати цю печаль. Так вже в світі повелося —  Я люблю її волосся, Я люблю її тонкі уста. Та невдовзі прийде осінь,Ми усі розбіжимося  По русифікованих містах. Приспів: Лиш вона, лиш вона сидітиме сумна,Буде пити — не п'яніти від дешевого вина. Моя дівчинко печальна, моя доле золота,Я продовжую кричати... ніч безмежна і пуста.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Нинішній склад. Максим Іващенко  — вокалістЄвген Скоценко — бас-гітара. Сергій Іванов (Сьозик) — барабани. Ярослав Гравицький — гітара. Андрій Томашенко (Топік) — гітара«Біла Вежа» — український рок-гурт. З серпня 2015 року гурт «Біла Вежа» - учасник шостого сезону національного співочого шоу «X-Фактор» на СТБ. Подолавши попередні етапи, увійшов у ТОП-5 найкращих виконавців 6 сезону «Х-Фактор».

Номер слайду 21

ВИРОСТЕШ ТИ, СИНУ  слова В. Симоненка. Виростеш ти, сину, вирушиш в дорогу,Вирушать з тобою приспані тривоги. За тобою завше будуть мандрувати. Очі материнські і білява хата. За тобою завше будуть мандрувати. Очі материнські і білява хата. А якщо впадеш ти на чужому полі,Прийдуть з України верби і тополі. Стануть над тобою, листям затріпочуть,Тугою прощання душу залоскочуть. Стануть над тобою, листям затріпочуть,Тугою прощання душу залоскочуть. Можна вибрать друга і по духу брата,Та не можна рідну матір вибирати. Можна все на світі вибирати, сину,Вибрати не можна тільки батьківщину. Можна все на світі вибирати, сину,Вибрати не можна тільки батьківщину. Бути вільним. Пробач не знаю куди йти. Не знаю так або все ж ніНе знаю що з того мені Надія в мене є однаІти туди де стін нема. Ловити вітер в поліСміятись мимоволі Поглянь на небо, зупинись Бути назавжди. Вільним від брехніКоли морок навкруги. Навіть у пітьмі В розпалі зими. Чути тихий спів весни. Те що є в тобі В серці віднайди. Навіть сил нема коли. Гідним будь завжди. Не здавайся, йди. Знаю вільним будеш ти 

Номер слайду 22

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 6
Оцінки та відгуки
  1. Діденко Алла Миколаївна
    ДЯКУЮ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Єрмак Марина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Belous Nadya
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Шепель Оксана Володимирівна
    Презентація буде в нагоді на уроках мистецтва у 9 класі. Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Чичикало Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 3 відгука
pptx
Додано
18 лютого 2018
Переглядів
4958
Оцінка розробки
5.0 (6 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку