Презентація з основ правознавства

Про матеріал
Презентація створена для полегшення учням вивчення матеріалу з основ правознавства з теми "Адміністративна відповідальність". Наявність ребусів зацікавлює учнів у вивченні термінів і понять
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Адміністративні правопорушення. Підготувала вчитель правознавства Маслова Віталія Миколаївна

Номер слайду 2

Мета: дати учням поняття «злочин», «проступок», пояснити їх види та ознаки; розвивати увагу, пам'ять, мислення, вміння аналізувати та робити висновки, навички роботи з Інтернет-ресурсами; виховувати повагу до закону та непримиренне ставлення до порушення законодавства.

Номер слайду 3

Діяння ?

Номер слайду 4

Адміністративне правопорушення-протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.

Номер слайду 5

1 вид правопорушень ?

Номер слайду 6

Проступок— протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбаченовідповідальність за проступки.

Номер слайду 7

2 вид правопорушень ?

Номер слайду 8

Злочин – протиправне винне суспільно небезпечне діяння (дія чи бездіяльність), скоєне особою, яка може нести відповідальність, і передбачене Кримінальним кодексом України.

Номер слайду 9

Вправа“Розподіли”ПРОСТУПКИЗЛОЧИНИ

Номер слайду 10

12345678

Номер слайду 11

Проти-правність Шкідливість (завдання шкоди) Вина Скоєння особою, яка може бути притягнута до відповідальностіОзнаки адміністративного правопорушення

Номер слайду 12

Види шкоди. Матеріальна. Фізична. Моральна

Номер слайду 13

Домашнє завдання:1. Опрацювати § підручника.2. Опрацювати подані ситуації, визначити , які з них є злочинами, а які проступками . До якого виду проступків вони належать?

Номер слайду 14

!?А. Віра отримала від двох знайомих велику суму грошей, щоб придбати для них ювелірні вироби, після чого зникла. Б. Віктор Петрович, керуючи автомобілем, порушив правила дорожнього руху. В. Олег без поважної причини не прийшов на роботу. Г. Олександр у нетверезому стані тероризував сусідів, побив пенсіонера Дмитра Миколайовича, погрожував усім розправою.Ґ. Толя проїхав в автобусі «зайцем». Д. Марині продали в магазині неякісний товар. Е. Іван і Микола вкрали магнітофон.Є. В ательє не пошили Ірині весільну сукню до дня урочистого укладання шлюбу. Ж. Ольга не виконала роботу, яку їй доручив начальник відділу. З. Іра перейшла вулицю на червоне світло світлофора. Й. Сергій поцупив із кіоску декілька пачок цигарок. К. Михайло, граючи у футбол, забив «гол» у сусідське вікно. Л. Хімічне підприємство отруїло шкідливими відходами місцеву річку. М. Чиновник райдержадміністрації не відповів на скаргу громадянина. Н. Суб'єкт господарювання не сплачує місцевих податків, приховуючи частину своїх прибутків. О. Туристи після відпочинку не загасили багаття, що спричинило пожежу в лісі. П. Підліток вихопив у жінки сумку. Р. Пасажир, будучи напідпитку, облаяв водія автобуса нецензурними словами за відмову зупинити автобус поза зупинкою.

Номер слайду 15

Свобода полягає в тому, щоб залежати тільки від законів. Вольтер

pptx
Пов’язані теми
Правознавство, Презентації
Додано
15 серпня 2023
Переглядів
248
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку