Презентація з основ правознавства

Про матеріал
Презентація присвячена питанням захисту прав споживачів в Україні, містить завдання ребуси, для вивчення понять і термінів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Захист прав споживачів. Підготувала вчитель правознавства Маслова Віталія Миколаївна

Номер слайду 2

«Бачили очі, що купували, тепер їжте, хоч повилазьте». Українське прислів’я

Номер слайду 3

Мета: Ознайомити учнів з правами споживача та способами їх захисту; дати поняття "споживач", "продавець", "виконавець"; характеризувати нормативні акти, коментувати положення, що закріплюють права споживачів; описувати порядок дій споживача щодо захисту порушених прав; складати за зразком скаргу (претензію) щодо порушених прав споживача; розвивати мислення, навички аналізувати правові ситуації; вміння виховувати відповідальність за власні вчинки.

Номер слайду 4

Особа ?

Номер слайду 5

Споживач—це фізична особа, яка купує, замовляє, використовує або має намір купити чи замовити продукцію для особистих потреб, безпосередньо не пов’язаних з підприємницькою діяльністю. Щодня кожен із нас стає суб’єктом цивільних правовідносин, у яких ми маємо статус не лише людини, громадянина, учня, сина чи доньки, але з погляду права виступаємо як споживачі.

Номер слайду 6

Ст. 42 КУ «Держава захищає права споживачів, здійснює контроль за якістю і безпечністю продукції та усіх видів послуг і робіт, сприяє діяльності громадських організацій споживачів».

Номер слайду 7

Особа ?

Номер слайду 8

Виробник—це особа, яка виробляє товар

Номер слайду 9

Особа ?

Номер слайду 10

Продавець—це особа, яка згідно з договором реалізує споживачеві товари або пропонує їх до реалізації (магазин, приватний підприємець, установа, організація)

Номер слайду 11

Особа ?

Номер слайду 12

Виконавець-особа, що виконує роботи чи надає послуги

Номер слайду 13

Інтернет-магазини – це торгівля, що розвивається швидкими темпами. Щорічно мільйони українців роблять покупки в інтернеті, при цьому замість готівки люди користуються пластиковими банківськими картками. Але і тут вас може чекати небезпека, тому необхідно пам’ятати правила користування банківською карткою.

Номер слайду 14

Домашнє завдання:прочитати § у підручнику. Написати скаргу за поданим зразком у підручнику

Номер слайду 15

Знання власних прав- ваша сила. В. Стус

pptx
Додано
15 серпня 2023
Переглядів
171
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку