Презентація з предмета "Правознавство" на тему:"Конституція-Основний Закон України"

Про матеріал

Додатковий матеріал з предмета "Основи правових знань" для здобувачів освіти системи професійно- технічної освіти.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Конституція – основний закон. Вчитель: О. М. Єрьоменко. ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИДЕРЖАВНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАДЗАПОРІЗЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛЩЕИУрок 3

Номер слайду 2

Конституція Це політичний, нормативно-правовий акт держави (Основний Закон), який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації й діяльності державних органів, права та обов'язки громадян. Конституція є могутнім засобом політичного управління суспільством, юридичною базою всього законодавства держави, основою наукових розробок у сфері права, найважливішим джерелом права.

Номер слайду 3

Конституції України як Основному Закону держави властиві особливості правового статусу: вона має найвищу юридичну силу, є основою для прийняття інших нормативних актів держави. Їй притаманна підвищена стабільність.

Номер слайду 4

Конституційний процес в Україні розпочався з прийняття Декларації про державний суверенітет України, яка передбачала прийняття нової Конституції. Для цього було утворено комісію з вироблення нового Основного Закону (Конституційна комісія) і відповідну Робочу групу. Вона підготувала концепцію Конституції, яка була схвалена Верховною Радою.

Номер слайду 5

11 березня 1996 р. Конституційна комісія схвалила проект Конституції й передала його на розгляд Верховної Ради. 24 квітня проект було прийнято за основу. 5 травня 1996 р. було створено Тимчасову спеціальну комісію з доопрацювання проекту Конституції, до якої увійшли представники всіх депутатських фракцій і груп. У червні комісія підготувала доопрацьований проект Конституції.

Номер слайду 6

28 червня 1996 р. Верховна Рада України прийняла Конституцію України.

Номер слайду 7

Конституція юридично закріпила політичний і економічний суверенітет української держави, її територіальну цілісність, основні права і свободи громадян України.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Правознавство (профільний рівень) 10 клас (Наровлянський О.Д.)
Додано
31 січня 2019
Переглядів
1278
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку