Презентація з природознавства "Комахи"

Про матеріал

Презентація « Комахи» вміщує пізнавальний матеріал, знайомить з різнобарвними метеликами, різними видами комах, виховує почуття прекрасного.

Презентацію можна використовувати на уроках природознавства, позакласного читання, літературного читання, української мови.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

КОМАХИ

Номер слайду 2

Голова Груди Черевце Тіло комах складається:

Номер слайду 3

Комахи мають: три пари ніг

Номер слайду 4

Особливості будови Перелік комах Спосіб харчування   Користь 6 ніг, крила, тіло, голова, груди, черевце   Коники, метелики, мурашки, бджоли, …   Рослиноїдні, комахи - хижаки, паразити Запилюють рослини

Номер слайду 5

Особливості процесів життєдіяльності комах

Номер слайду 6

Дидактична гра «Встанови послідовність»

Номер слайду 7

Кропив'янка Метелики Лимонниця

Номер слайду 8

Сонцевик павиче око Капусниця

Номер слайду 9

Сонцевик адмірал Жалібниця

Номер слайду 10

КОМАХИ

Номер слайду 11

Муха Існує більше 300 000 видів мух. Вони завжди були навколо людини.  Середня муха живе близько 30 днів.        У мух лише два крила, це при тому, що у більшості комах чотири. Їхні крила можуть рухатися до 200 разів на секунду.

Номер слайду 12

Ця маленька комаха постійно трудиться. Недарма її називають трудівницею. Весь день вона збирає пилок та нектар з квітів багатьох рослин, запилюючи їх. Не буде цих комах – не буде доброго урожаю. БДЖОЛА

Номер слайду 13

МУРАХА Їх називають санітарами лісу. За літні місяці середній мурашник знищує понад 5 млн. комах (в основному це личинки й гусениці багатьох шкідників лісу).

Номер слайду 14

Якщо б не ці комахи та їх личинки (комаха за день з'їдає близько 100 попелиць, які особливо шкодять рослинам, а личинка — до 250), то багато рослин, позбавлені соків, загинули б. СОНЕЧКО

Номер слайду 15

МЕТЕЛИКИ Це не лише найчарівніші створіння на планеті, а й найзагадковіші. Бо тільки дивом можна пояснити фантастичне перетворення потворної гусені на яскравого неповторного красеня. А, головне, вони – найкращі, звісно, після бджіл, запилювачі рослин.

Номер слайду 16

ЗАГАДКИ Живе лише улітку він, Шовкові крила має. Із квіточки на квіточку Він весело літає.

Номер слайду 17

Ну й нахабна птиця, Що літає в хаті – Нічого не боїться, Повсюди сідає!

Номер слайду 18

Серед лісу горбик-дім, Тисячі живуть у нім. Працелюбні ці комахи: Добрі, щирі, розумахи – це ...

Номер слайду 19

Я крилатий і пухнастий, Золотистий і смугастий, Над лужком танок веду, Дзвінко, весело гуду. 

Номер слайду 20

НЕЙМОВІРНИХ ФАКТІВ З ЖИТТЯ КОМАХ Комахи – перші живі істоти, які з’явилися на Землі, більше 400 млн років тому. З тих пір вони пережили п’ять масових катаклізмів і виявилися більш живучими, ніж тіранозаври. Існує близько 35 тис. відомих видів павуків і весь час відкриваються нові Мурахи ніколи не сплять. У світі майже стільки ж видів мурах ( 8800 ) скільки птахів ( 9000) Метелики пробують смак їжі за допомогою задніх лапок. А колір їх крил створюється крихітними лусочками, які відбивають світло. У бджіл п’ять очей. Три у верхній частині голови і два спереду. Медоносна бджола махає крилами зі швидкістю 11 тис. 400 разів на хвилину, створюючи характерне дзижчання.

Номер слайду 21

Стрикози – самі швидші комахи. Швидкість їх рух досягає 57 км / год. У цвіркунів вуха розташовані на передніх ногах, крім того, по цвіркунам можна визначити температуру : для цього потрібно підрахувати кількість стрекотіння в хвилину, розділити на два, потім додати дев’ять і знову розділити на два. В результаті вийде температура в градусах Цельсія. Коники можуть стрибати на відстань, яка більш ніж в 40 разів перевищує довжину їхнього тіла, а блоха – на відстань, що в 130 перевищує її довжину. Домашні мухи зазвичай живуть біля місць, де вони вивелися, однак з’ясувалося, що під дією вітру вони можуть переміщатися на відстань аж до 45 км. Найбільший нічний метелик в світі – Attacus Altas. При розмаху крил 30 см його часто помилково приймають за птицю.

Номер слайду 22

Побажання другу природи! «Бережіть комах!» • Не знищуйте метеликів – окрасу нашої природи. • Не турбуйте комах, милуйтеся ними в природі. • Не беріть метеликів за крильця, вони можуть загинути. • Не ловіть метеликів, бо це жива природа. • Не руйнуйте мурашники.

Номер слайду 23

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Богдан Марина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
1 квітня 2018
Переглядів
10062
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку