Презентація з теми "Корисні копалини України. Класифікація за використанням. Паливні корисні копалини."

Про матеріал
В презентації є завдання для роботи індивідуально, в парах і групах, які надають можливість учням визначити взаємозв'язок розміщення корисних копалин і тектонічних структур в межах України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КОРИСНІ КОПАЛИНИ УКРАЇНИ. Класифікація за використанням. Паливні корисні копалини

Номер слайду 2

Інтелектуальна розминка 1. В межах яких тектонічних структур розташована територія України?2. Яку будову має платформа?3. Назвіть тектонічні структури в межах платформи?4. Де в Україні розташовані сейсмічно активні зони?5. Що таке корисні копалини?6. В якому агрегатному стані можуть бути корисні копалини?7. На які групи поділяються корисні копалини за походженням?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Класифікація корисних копалин за використанням Завдання: ВИЗНАЧИТИ, НА ЯКІ ГРУПИ ПОДІЛЯЮТЬСЯ КОРИСНІ КОПАЛИНИ УКРАЇНИ В ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД ЇХ ВИКОРИСТАННЯ. ( ПІДРУЧНИК, СТОРІНКА 102, СХЕМА )

Номер слайду 5

Походження та розміщення груп корисних копалин1 . ПАЛИВНІ – осадового походження – в осадовому чохлі ( плити, западини ).2. РУДНІ – метаморфічного та магматичного походження – в щитах платформ.3. НЕРУДНІ – осадового та магматичного походження – повсюдно, в областях складчастості.4. ГІДРОМІНЕРАЛЬНІ – підземні, мінеральні, термальні води, лікувальні грязі – в областях складчастостей і розломів. РОБОТА В ГРУПАХ ( 1-4 )Порівняти карту корисних копалин в атласі з тектонічною картою, знайдіть закономірності розміщення різних типів корисних копалин.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

ЗАВДАННЯ: РОБОТА В ПАРАХ ОХАРАКТЕРИЗУВАТИ БАСЕЙНИ ТА РЕГІОНИ ПАЛИВНИХ КОРИСНИХ КОПАЛИН:1) ДОНЕЦЬКИЙ;2) ЛЬВІВСЬКО-ВОЛИНСЬКИЙ;3) ДНІПРОВСЬКИЙ;4) СХІДНИЙ(ДНІПРОВСЬКО-ДОНЕЦЬКИЙ);5) ЗАХІДНИЙ(КАРПАТСЬКИЙ);6) ПІВДЕННИЙ(ПРИЧОРНОМОРСЬКО-КРИМСЬКИЙ);7) ГОРЮЧІ СЛАНЦІ ТА ТОРФ. ІНДИВІДУАЛЬНІ ЗАВДАННЯЗНАЙТИ ТА ПОКАЗАТИ НА КАРТІ РОДОВИЩА ПАЛИВНИХ КОРИСНИХ КОПАЛИН

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Завдання:1. ЯКІ ВИДИ ПАЛИВНИХ КОРИСНИХ КОПАЛИН Є НА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ?2. НАЗВАТИ ВУГІЛЬНІ БАСЕЙНИ.3. ДЕ В УКРАЇНІ ДОБУВАЮТЬ НАФТУ ТА ПРИРОДНИЙ ГАЗ?4. НАЗВІТЬ НАФТОГАЗОНОСНІ РЕГІОНИ.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ДОМАШНЕ ЗАВДАННЯ1. ОПРАЦЮВАТИ ТЕКСТ ПІДРУЧНИКА СТОР. 102, параграф 20.2. РОБОТА З КАРТОЮ, СТОР. 103 (підручник).3. *ЗАВДАННЯ 7, СТОР. 106.4. *БАСЕЙНИ РУДНИХ КОРИСНИХ КОПАЛИН: - Криворізький,Кременчуцький,Білозерський - залізорудні; - Нікопольський марганцеворудний.

Номер слайду 15

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
1 березня 2020
Переглядів
3853
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку