Презентація з української мови "Згадую більше про прикметник"

Про матеріал

Урок + презентація з української мови з теми "Дізнаюся більше про прикметник" за підручником Пономарьової за програмою Савченко

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Емоційне налаштування Наша мова дуже гарна,Як веселка різнобарвна,Барвінкова, волошкова,Материнська рідна мова.

Номер слайду 2

Робота з текстами. Текст 1 Текст 2 Діти вийшли на лісову галявину. Сонечко одразу обгорнуло їх промінням. Пташки радували співом. Під ногами розстелився килим із трав та квітів. Крона дерев утворювали стіни навколо галявини. Небо здавалося стелею. І у дітей склалося враження, що вони потрапили до казкового палацу. Діти вийшли на лісову галявину. Лагідне сонечко одразу обгорнуло їх ніжним промінням. Пташки радували різноголосим переливчастим співом. Під ногами розстелився чудовий килим із запашних трав та різнокольорових квітів. Густі, зелені крона дерев утворювали стіни навколо галявини. Ніжно-блакитне небо здавалося стелею. І у дітей склалося враження, що вони потрапили до чарівного казкового палацу.

Номер слайду 3

Повідомлення теми уроку Сьогодні на уроці ми дізнаємось більше про прикметник. Віртуально побуваємо у новій для нас країні. А в якій саме, ми дізнаємося з хвилинки каліграфії.

Номер слайду 4

Хвилинка каліграфії

Номер слайду 5

Інформація про Іспанію.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Інформація про Іспанію. Офіційна назваІспанія. Столиця. Мадрид. Прапор, герб. Офіційна моваіспанська. ВалютаЄвро (EUR)Кількість населенняпонад 46 мільйонів

Номер слайду 6

Номер слайду 7

ПРАВИЛО Прикметник — це частина мови, яка називає ознаку предмета і відповідає на питання який? яка? яке? які?. Наприклад: веселий, щаслива, добре, красиві. Прикметники в реченні пов’язані з іменниками.

Номер слайду 8

05.12.2021 СьогодніГімнастика для очей

Номер слайду 9

Корида — тра-диційне іспанське видовище. Сміли-вий тореадор три-має в руці червоне полотнище. А назустріч йому вибігає грізний бик.

Номер слайду 10

Відбувається двобій, за яким спостерігає азартна публіка. Проте багато іспанців виступають за заборону кориди, оскільки це жорстока традиція. У деяких містах Іспанії вже заборонили це безжальне видовище.

Номер слайду 11

ПРАВИЛО Прикметник завжди стоїть у тому роді й числі, що й іменник, із яким він пов’язаний. Наприклад: високий дуб, гарна жінка, старе дерево, веселі діти.

Номер слайду 12

05.12.2021 СьогодніФізкультхвилинка

Номер слайду 13

Чоловічий Жіночий Середній рід рід рід

Номер слайду 14

05.12.2021 Який? Яка? Яке?

Номер слайду 15

Сьогодні на уроці я навчився/навчилася…На уроція запам’ятав/запам’ятала…Найкраще мені вдалося…Урок завершую з настроєм…Труднощі виникали…Рефлексія «Загадкові листи». Обери лист, який ти хочеш відкрити(для відкриття по листі варто натиснути)

Номер слайду 16

Пояснення домашнього завдання. Вправа 11. Прочитай повідомлення Ґаджика про звичку іспанців. Як ти ставишся до неї? Випиши прикметники з іменниками, з якими вони пов’язані. Познач закінчення прикметників і рід. Підручник. Сторінка65 Відпочинок (який?) післяобідній, сон (який?) двогодинний, містечка (якого?) невеликого, перерва (яка?) коротка, на місці (якому?) робо-чому, в кріслі (якому?) офісному, вплив (який?) позитивний, у районах (яких?) південних, спе-ка (яка?) нестерпна.ч.р.ч.р.с.р.ж.р.с.р.с.р.ч.р.ж.р.

Номер слайду 17

Пояснення домашнього завдання. Підручник с.65, вправа 11. Прочитай повідомлення Ґаджика про звичку іспанців. Як ти ставишся до неї? Випиши прикметники з іменниками, з якими вони пов’язані. Познач закінчення прикметників і рід.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Березянська Олена Броніславівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кулак Ірина Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Українська мова, Розробки уроків
НУШ
Додано
5 грудня 2021
Переглядів
1364
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку