Презентація за темою: "Барний інвентар"

Про матеріал
Презентація щодо підготовки учнів за професією:"Офіціант, бармен" в якій перераховані всі види барного інвентарю, який використовується для приготування різних видів коктейлів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Барний інвентар

Номер слайду 2

Велике значення в правильності організації роботи бару має інвентар, тому почнемо його вивчати. Джигер – це дві маленькі стопки різного об'єму, склеєних дном до дна, об'ємом 20 та 40 мл, або 30 та 50 мл. У барній справі — це інструмент бармена, який призначений для контролю кількості інгредієнтів, що додаються в коктейль.

Номер слайду 3

Мензурка(мірна склянка) - прозора скляна ємність з (синіми) поділками. Мірний стакан використовували і при Петрі I для чіткого визначення потрібного обсягу напою. Сучасний бар складно уявити без цього атрибуту. У рідкісних випадках спиртний напій буде наданий клієнту без попереднього його дозування.

Номер слайду 4

Стрейнер –ситечко з нержавіючої сталі, представляє собою круглу, плоску металеву ложку з дірками і пружиною по краю. Прилад, що нагадує сито, допомагає затримувати шматки льоду великого розміру, різні гілочки і м'якоть фрукта при переливанні з шейкера в фужери або келихи.

Номер слайду 5

Барна ложка -використовується для розмішування напоїв та приготування шаруватих коктейлів. Представляє собою ложку з довгою ручкою, яка може мати на кінці пестик, для подрібнення цукру, м'яти або виделку для наколювання фруктів.

Номер слайду 6

Шейкер- використовується для приготування коктейлів. Буває двох видів:- американський (або бостонський) – складається з двох склянок, одна з яких скляна, а друга - металева. В доповнення до американського шейкеру може використовуватись стрейнер.- стандартний (або європейський) – складається з трьох металевих частин: склянки, кришки з ситом (стрейнер) і ковпачка. Бувають трьох об'ємів: 0,75л; 0,5л: 0,3л.

Номер слайду 7

Штопор-універсальний штопор може включати ніж для обрізання фольги, штопор і відкривачку. Найбільш популярні кишенькові моделі, які дякуючи поєднанню компактності і функціональності, отримали назву «помічник офіціанта» або ніж сомельє (складається з ножа, штопора і важеля), їх пружина виготовлена із загартованої сталі, покритої тефлоном для зменшення тертя, і дозволяє легко вибрати любу пробку, не розкривши її. Також можливий варіант, коли штопор, ніж для обрізання фольги, відкривачка є окремими.

Номер слайду 8

Блендер- використовується для приготу­вання заморожених напоїв і коктейлів з фруктами. Представляє собою склянку - чашу з кришкою, яка має всередині механізм у вигляді гострих лопатей для збивання і подрібнення. Складається з двох частин: склянки і електричного мотора, який приводить в рух лопаті.-

Номер слайду 9

Айс бакет (бачок для льоду)- використовується для зберігання льоду. Будова його подібна будові термоса: зовнішня ємність з кришкою і внутрішня ємність, в нижній частині якої зроблені отвори для зливу води, дякуючи яким лід залишається постійно «сухим». Щоб лід не розтоплювався і не вбирав сторонні запахи, кришку треба тримати закритою, поки лід не використовується.

Номер слайду 10

Щипці для льоду та совок бажано, були металевими, Це незамінні помічники,бармена при приготуванні коктейлів. Набирати лід руками є не лише ознакою поганого тону, а й порушенням санітарно-гігієнічних правил, тому у барі обов'язково потрібні ці інструменти, за їх допомогою зручно перекладати кубики льоду в шейкер або безпосередньо в келих відвідувача.

Номер слайду 11

Гейзери- спеціальні пластмасові або металеві насадки на трубочки з отвором для повітря. Використовуються для наливу напоїв тонкою безперервною цівкою. З метою запобігання засмічення гейзери рекомендується періодично промивати.

Номер слайду 12

Ример (пристрій для приготування красти)Представляє собою розкладну «шкатулку», яка має три частини, в дві з яких засипають кольоровий цукор або сіль, а у верхній – замочена у воді чи лимонному соці губка. Зверху – кришка.

Номер слайду 13

Мадлер- це пристрій для розтирання м’яти, хвої, лимону чи лайму з цукром.

Номер слайду 14

Гумовий барний килимок (спіл стоп)-підтримує барну стійку в чистоті, попереджають ковзання предметів по поверхні стійки.

Номер слайду 15

Крошмейкер- пристрій який потрібнен для приготування льоду фраппе. Цей вид льоду є колотим льодом. Якщо перекладати назву цього льоду з французької, вона означає – бити, вдаряти. (Frapper). Як правило, лід фраппе використовується для алкогольних коктейлів, в основі яких лежать густі та солодкі алкогольні напої: лікери, настойки чи наливки

pptx
Додано
12 травня 2022
Переглядів
1996
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку