Презентація, Захід, " Я все знаю"

Про матеріал
Мета заходу заохотити учнів до вивчення математики , а також підвищити інтерес до результату роботи в команді. Проводився захід під час тиждня математики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Захід з математики. Вчитель. Соколовська М. О. Я ВСЕ ЗНАЮ

Номер слайду 2

Вибіркові питання І туру1. Трійка коней пробігла ЗО км. Яку відстань подолав кожен кінь? 2. Супутник Землі робить один оберт за 1 годину 40 хв., а другий — за 100 хвилин. Як це пояснити?3. Цеглина важить 2 кг і ще півцеглини. Скільки важить цеглина?

Номер слайду 3

Вибіркові питання І туру1. Трійка коней пробігла ЗО км. Яку відстань подолав кожен кінь? (30 км)2. Супутник Землі робить один оберт за 1 годину 40 хв., а другий — за 100 хвилин. Як це пояснити? (Час однаковий)3. Цеглина важить 2 кг і ще півцеглини. Скільки важить цеглина? (4 кг)

Номер слайду 4

І тур. Стереометрія. Планіметрія. Тригонометрія. Алгебра

Номер слайду 5

«Планіметрія»1. Площа якої фігури дорівнює стороні в квадраті? 2. Площа якої фігури обчислюється за теоремою Герона?3. Чотирикутник, у якого діагоналі точкою перетину діляться навпіл?4. Чому дорівнює сума кутів трикутника? 5. Геометричне місце точок, рівновіддалених від даної точки?

Номер слайду 6

6. Скільки прямих кутів може бути в трикутнику?7. Чому дорівнює катет, протилежний куту 30° в прямокутному трикутнику?8. В якому трикутнику висоти перетинаються під прямим кутом? 9. Величина кута 30°. Чому дорівнює величина цього кута, якщо його розглядати в скло з двократним збільшенням? Чому?10. Відрізок ,що з'єднує вершину трикутника з серединою протилежної сторони .«Планіметрія»

Номер слайду 7

1. Про яку аксіому йде мова?Якщо різні дві пряміБудуть спільну точку мати,Значить можна площину,І до того ж лиш одну,Через них побудувати.2. Прямі, які не перетинаються і не лежать в одній площині.3. Три мухи літають в кімнаті. Коли вони будуть знаходитись в одній площині? 4. Чим являється висота в прямій призмі? 5. Назва прямокутного паралелепіпеда, у якого всі ребра рівні.«Стереометрія»

Номер слайду 8

6. В призмі відрізок, що сполучає дві вершини, які не належать одній грані. 7. Геометрична фігура, що складається з двох півплощин, обмежених однією прямою. 8. Назва призми, в основі якої лежить паралелограм?9. Цей багатогранник в давнину був використаний в Єгипті. Будівля у формі цього багатогранника відноситься до семи див світу .10. Из меня пальто и брюки, И костюм весьма хорош. Переставь местами звуки — В геометрии найдешь. Про яке геометричне тіло йдеться?«Стереометрія»

Номер слайду 9

1. Тригонометрична функція, яка дорівнює відношенню протилежного катета до гіпотенузи. 2. Чому дорівнює радіанна міра кута 90°? 3. Назвіть парну тригонометричну функцію.4. Як називається графік функції у = sin х ? 5. Чому дорівнює добуток тангенса і котангенса? 6. Назвіть найменший додатній період функції у = ctg х. 7. Чому дорівнює sin 30°? 8. Чому дорівнює arccos (-х) ? 9. Чому дорівнює sin подвійного кута? «Тригонометрія»

Номер слайду 10

10. Что кружится, что ложится И на землю и на крыши, И о чем поэт зимою По ночам поэмы пишет? Это первое словечко. А второе просто «на». Ну а третье? Угадайте, Что бежит по проводам? Напиши, что полупилось И прочти наоборот. Не запутайся, читая Слово задом наперед. «Тригонометрія»

Номер слайду 11

1. Що є розв'язком рівняння 12х = 0 ? 2. Назва графіка квадратичної функції. 3. Назва рівняння виду ах2 + вх + с = 0.4. Математичний вираз, в якому використовуються знаки більше або менше. 5. Хто довів теорему, яка встановлює зв'язок між коренями квадратного рівняння та його коефіцієнтами? 6. Знак для позначення дії додавання. «Алгебра»

Номер слайду 12

7. У палиці два кінці. Скільки кінців залишиться, якщо один відрізати? 8. Одне число більше за інше в 4 рази. Сума цих чисел 20 . Знайти менше число. 9. Який знак необхідно поставити між двома 2, щоб одержати число більше, ніж 2, але менше, ніж 3? 10. С буквой О — арктический и антарктический Без нее — я знак математический. «Алгебра»

Номер слайду 13

Питання для болільників.2 в квадраті дорівнює 4; 3 в квадраті дорівнює 9; кут в квадраті? 123 Мінус. Вектор90°

Номер слайду 14

II тур.«Практичний»Вам буде запропоновано запитання та чотири варіанти відповіді. Перший, хто вірно відповість, одержує 2 бали.

Номер слайду 15

1. Скільки вертикальних і скільки горизонтальних відрізків зображено на малюнку? а)10 горизонтальних і 2 вертикальних; б)12 вертикальних і 2 горизонтальних; в)2 вертикальних і 7 горизонтальних; г)2 вертикальних і 12 горизонтальних.

Номер слайду 16

2. Скільки прямокутників зображено на малюнку?а) 4;б)3;в) 5;г) 6.

Номер слайду 17

3. Замість знаків питання підставте відповідні цифри.а) 2 і 5;б) 12 і 5;в) 2 і 15;г) 12 і 15.

Номер слайду 18

ІІІ тур.«Пазли»

Номер слайду 19

Еварист Галуа

Номер слайду 20

ще коли був хлопчиком, прочитав першу математичну книжку, що потрапила до його рук, - це була «Геометрія» Лежандра. Прочитав її так, як інші читають роман. Галуа був революціонером, публічно виступав проти королівського режиму. Його супротивники призвели до ситуації, що спричинила дуель, на якій він і загинув у 20 років, встигнувши за свій короткий вік зробити дуже багато в царині математики. Еварист Галуа

Номер слайду 21

«Пазли»1. Двоє учнів грали в шахи 2 години. Скільки часу грав кожен учень? (2 год.)2. Кожен з 7 братів має по одній сестрі. Скільки дітей в родині?( 8 дітей)3. Яке число має стільки ж букв при написанні, скільки й означає?(З)4. В корзині 3 яблука. Як поділити ці яблука між З хлопчиками так, щоб одне яблуко залишилось в корзині? (Один повинен яблуко взяти з корзиною)5. Яке найменше натурольне число? (Один)6. Скільки одержиться десятків, якщо два десятки помножити на два десятки. (40 десятків)7. Електропотяг іде з заходу на схід зі швидкістю 60 км/год. В тому ж напрямку з заходу на схід дме вітер зі швидкістю 50 км/год. В який бік буде відхилятися дим від потягу? (Електропотяг диму не має)8. У вазі лежали яблука. Прийшли 2 доньки, 2 матері, одна бабуся та одна онучка. Кожна взяла по яблуку, та у вазі залишилось ще 2. Скільки яблук було у вазі? (5, прийшло всього 3 людей).

Номер слайду 22

булава. Алгебрадіаметр. Дискримінантмінускутромбстоликточка. IV тур.«Експерт»

Номер слайду 23

Гра для болільників.«Кожній руці — своя робота»Завдання. Лівою рукою намалювати 3 трикутники, правою — 3 кола одночасно. Хто швидше і краще, той переміг.

Номер слайду 24

V тур.«Вірю не вірю»Кожному по черзі будуть запропоновані питання, на які ви повинні дати відповідь «вірю», чи «не вірю». Вірна відповідь оцінюється в 1 бал. Кожному буде задано по 4 питань, тож і максимальна кількість балів — 4.

Номер слайду 25

VI тур. Учасникам гри пропонується слово «Тригонометрія», з букв якого потрібно скласти слово найбільшої довжини. Можна використовувати одну довільну літеру, але це буде вам коштувати 2 бали (Кожна буква — 1 бал)

Номер слайду 26

Гра для болільників. У слові «алгебра» аж сім літер веселих, відомих всім. На кожну літеру вам треба вписати математичний термін. Хто більше, швидко попрацюйте. А ви журі, прошу, рахуйте. Кожне слово — 1 бал. А л г е б р а

Номер слайду 27

А тепер настав вирішальний момент — журі назве учасника , який набрав найбільшу кількість балів. Я ВСЕ ЗНАЮ

Номер слайду 28

pptx
Додано
4 квітня 2019
Переглядів
792
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку