Презентація Захист проєкту "Ялинкова прикраса"

Про матеріал
Мета: • Формувати в учнів навики проєктної діяльності, технологічну компетентність, уміння здійснювати аналіз та оцінку технологічних об'єктів. • Розвивати творче мислення, естетичні нахили учнів, увагу, пізнавальний інтерес, бажання самовираження. • Виховувати бережливе ставлення до матеріалів, любов до праці, бажання працювати на кінцевий результат. Тип уроку: комбінований
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Є місце у школі – не схоже на клас, Де виробів різних незмінний багаж, Та муза натхнення працює невпинно, Даруючи кожному щастя хвилини. Там мрія живе про улюблене діло, Це місце закоханих в працю й умілих, Постійно вирують там творчі ідеї, А витворах рук тих позаздрять музеї.

Номер слайду 2

Девіз нашого уроку: «Вигадуй, пробуй, твори! Фантазію прояви!

Номер слайду 3

1. Правило піднятої руки.2. Уважність.3. Техніка безпеки.4. Взаємодопомога. Правила уроку

Номер слайду 4

Загальні правила техніки безпеки:-Наявність спецодягу.-Відсутність зайвих предметів.-Користуватися лише справним приладами.-Дотримуватися правил поведінки.

Номер слайду 5

Вправа «Закінчи речення» Я хочу отримати… Я можу бути… Я наполегливо…

Номер слайду 6

Я побажаю, діти, щоб вам хотілось вчитись, Щоб ви могли дізнатись корисного багато, Щоб дружно працювали і завжди успіх мали!

Номер слайду 7

Завдання «Склади слово»Із запропонованих літер у кружечки-кульки впишіть літери, щоб отримати слова-підказки, пов’язані з темою уроку. АЯВЛИОНК РИПСАКАР

Номер слайду 8

ЯЛИНКОВАПРИКРАСА

Номер слайду 9

Захист проекту «Ялинкова прикраса»

Номер слайду 10

Мета: • Формувати в учнів навики проєктної діяльності, технологічну компетентність, уміння здійснювати аналіз та оцінку технологічних об'єктів.• Розвивати творче мислення, естетичні нахили учнів, увагу, пізнавальний інтерес, бажання самовираження.• Виховувати бережливе ставлення до матеріалів, любов до праці, бажання працювати на кінцевий результат. Тип уроку: комбінований

Номер слайду 11

Завдання «Асоціативний кущ» Запишіть асоціації, які викликає вказане поняття «Проєкт». Обов’язковою умовою є те, щоб ці слова починалися кожною буквою цього слова. ПРОЄКТ 

Номер слайду 12

Керівник проєкту: Молчанова С. П. Учасники проєкту: учні 6 класу. Тип проєкту: творчий. За методом: змішаний (інформаційно-практико-орієнтований). Домінуючий у проєкті вид діяльності: практичний. За кількістю учасників: колективний. За тривалістю: середньої тривалості (грудень 2019 р). Навчальні предмети: трудове навчання, образотворче мистецтво. 

Номер слайду 13

Анотація проекту: В процесі роботи над проектом учні ознайомляться з історією виникнення ялинкової іграшки та походження традиції прикрашати ялинку. Поглиблять і вдосконалять свої вміння та навички. Проект має виховний аспект, адже виробляє в учнів відповідальне ставлення до праці, створює атмосферу співтворчості педагога та учнів, навчає толерантного ставлення до чужої думки.

Номер слайду 14

Актуальність проекту. Наряджати ялинку - це передсвятковий творчий процес, в якому, як правило, беруть участь практично всі члени сім'ї - батьки, діти, бабусі і дідусі. І, як правило, у кожного члена сім'ї є улюблені ялинкові іграшки і звичайно цікава історія, пов'язана з появою цих іграшок.

Номер слайду 15

Продукт проєктної діяльності :створення книжки– розкладки « Історія виникнення ялинкової іграшки»;презентація проектів на уроці трудового навчання;організація виставки «Скарбничка ялинкових іграшок моєї родини».

Номер слайду 16

План роботи над проектом1. Вибір теми проекту, його тип, кількість учасників.2. Визначення проблем, які необхідно дослідити в рамках проекту.3. Розподіл завдань між групами учнів 4. Складання учасниками проекту індивідуальних планів та робота над ними.5. Контроль за результатами виконання робіт у групах.6. Презентація проекту.7. Колективне обговорення, оцінювання, формування висновків. 

Номер слайду 17

Група 1. «Дослідники» Добір матеріал про історію виникнення ялинкової іграшки. Об’єднати матеріал і оформити книжку – розкладку під  назвою «Історія виникнення ялинкової іграшки».

Номер слайду 18

  Група 2 « Майстри чарівного черевичка».  

Номер слайду 19

  Група 3 «Творці паперопластики»  

Номер слайду 20

Група 4. «Пошуковці». Зібрати матеріал та організувати виставку «Скарбничка ялинкових іграшок моєї родини» 

Номер слайду 21

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Оцінка. Виконана робота7 балів. Наявність ескізу.8 балів. Наявність ескізу та документації.9 балів. Наявність виробу та реклама.10 балів. Наявність виробу, документації.11 балів. Наявність готового виробу, ескізу, реклами.12 балів. Наявність готового естетичного виробу, ескізу, реклами, документаціїКритерії оцінювання

Номер слайду 22

«Виготовлення ялинки»ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ НОЖИЦЯМИПРАКТИЧНА РОБОТА

Номер слайду 23

Ножиці треба завжди передавати закритими, кільцями вперед. Не можна різати на ходу та під час різання вставати з місця. Під час роботи ножицями матеріал необхідно тримати лівою рукою так, щоб вона не попадала на лінію різання.

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Вправа «Мікрофон» Я бажаю… У новому році ми б хотіли…

Номер слайду 27

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯЗробити фотографію ялинки, з іграшками виготовленими власноруч

Номер слайду 28

Дякую за увагу!

pptx
Додано
26 січня 2020
Переглядів
1324
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку