Творчий проект на тему: “Проектування і виготовлення кухонного комплекту, оздобленого мереживом”

Про матеріал
Творчий проект на тему “Проектування і виготовлення кухонного комплекту, оздобленого мереживом” передбачає пошиття кухонного фартуха за всіма етапами
Перегляд файлу

 

Творчий проект на тему:

“Проектування і виготовлення

кухонного комплекту, оздобленого мереживом”

 

 

ЗМІСТ

 

І. Організаційно-підготовчий етап

  1.        Малюнки моделей  кухонного комплекту, оздобленого мереживом……………………………………………………………..3
  2.        Ескіз моделі і зразки рекомендованих матеріалів ………………….4
  3.         Конструктивний опис моделі ………………………………………..5

 

ІІ. Конструкторський етап

  1.        Вихідні дані для розрахунку конструкції…………………………6
  2.        Розрахунок креслення конструкції моделі.

Моделювання виробу…………………………………………………..7

  1.       Обґрунтування матеріалів, інструментів та обладнання…………9
  2.       Специфікація деталей крою виробу………………………………10
  3.       Побудова лекал з припусками у М 1:4 ………………………….12
  4.       Характеристика ниткових швів…………………………………...14

 

ІІІ. Технологічний етап

  1.                       Підготовка тканини до розкроювання………………………………15
  2.                       Розкладка лекал на тканині у М 1:4, припуски та розкрій виробу..15
  3.                       Технологічна послідовність виготовлення швейного виробу…..19

Список літератури……………………………………………………….25

 

І. Організаційно - підготовчий етап.                                                                  Модний стиль – уміння створити ексклюзив навіть із самої простої  речі. Найважливіше правило моди говорить: головне – не те, що на вас одягнуто, а те наскільки одяг відповідає вашому зовнішньому вигляду, стану душі, статусу. Сьогодні прийшов час індивідуальної моди, що враховує наші смаки, особливості зовнішності, спосіб життя. Сучасний одяг, вже не тільки захист від неблагоприємних природних умов, а й можливість творчого виразу художнього світогляду людини.

Модним одягом стають всі моделі, легкість, контрастність  кольорів ось, що являється модою сьогодення.

Сучасна мода вражає різноманітністю. Водночас модно кілька силуетів: класичний, спортивний і романтичний. Модна і  різноманітна довжина одягу, середня лінія якої проходить на рівні коліна або трохи нижче. Сучасні деталі одягу – кишені, пояси – викроюють різними за формами, залежно від призначення виробу й особливостей людини, на яку розраховано модель. Оздоблення виробу найрізноманітніше.

При всіх змінах, що відбуваються в моді завдання кожної людини, яка намагається наслідувати моду, полягає в тому, щоб уміти вибрати з усіх пропозицій саме те, що відповідає її зовнішності, характеру і смаку. 

Одяг  для повсякденної роботи тобто кухонний комплект без якого кожна господиня не може уявить свій день на кухні не дуже змінюється в моді. Можуть з’явитися лише маленькі оздоблення, або добавлені деталі які допомагають в роботі тобто прихватка, рукавичка.

Дану модель кухонного комплекту обрала, тому що вона дуже красива, зручна і тим більше, що виріб оздоблений мереживом має більш святковий вигляд. Раджу кожній господині мати завжди такий комплект, адже хто б не бажав мати зручний набір у себе на кухні.

 

 

 

Конструктивний опис моделі

 

Кухонний комплект складається із фартуха і косинки з бавовняної тканини.

Фартух на пришивному поясі з грудинкою і бретелями.

Пояс застібається з лівої сторони на одну петлю і ґудзик.

Полотнище переду пряме з двома виточками по верхньому краю.

З правого боку є накладна кишеня.

Краї косинки, низ, боки фартуха, кишеня оздоблені мереживом.

 

 

 

ІІ. Конструкторський етап                                                                 Вихідні дані для розрахунку конструкції

 

Запис мірок

Розмір

Довжина

Обфат

Дтп1

Дтс1

Дв

Цг

Ос

От

О гол.

48

44

38

50

14

100

80

54

 

  •  
  • Прибавки на вільне облягання до моделі

Мірки

Буквене позначення прибавок

Величина прибавок (см.) для силуету вільного

Прибавка по лінії талії до Ст

Пт

2

Прибавка до півобфату голови

Погол.

3

Прибавка до мірки Цг

Пцг

2

 

Побудова основи базової конструкції

№ п/п

Послідовність побудови

Розрахункові формули і позначення точок

Розрахунки на розмір

Результат

ФАРТУХ

  1.  

Довжина грудинки

АТ=16 (по моделі)

16

16

  1.  

Ширина грудинки верху

АА1=Цг+Пцг

14+2

16

  1.  

Ширина грудинки по лінії талії

ТТ1= АА1-2

16-2

14

Точку А1 і Т1 сполучаємо.

  1.  

Довжина фартуха

ТН=Т2Н1=Дв (по моделі)

50

50

  1.  

Ширина фартуха

ТТ2=НН1= 1/2 Ос-10

100:2-10

40

  1.  

Відстань до виточки

Т­1В=4 ( по моделі)

4

4

ВВ1=3

3

3

ВВ21В2=13

13

13

  1.  

Довжина пояса

П1П22П3=От+Пт

80+2

82

  1.  

Ширина пояса

ПП2=ПП3=3 (по моделі)

3

3

  1.  

Довжина бретелі

ББ12Б3=Дтп1+Дтс1

44+38

82

  1.  

Ширина бретелі

ББ31Б2=6 (по моделі)

6

6

КОСИНКА

  1.  

Довжина косинки

КК1= 1/2 Огол.+Погол.+15(на зав’язку)

54:2+3+15

45

  1.  

Ширина косинки

КК2=35 (по моделі)

35

35

 

Моделювання фартуха

Оформляємо заокруглення в низу фартуха. Від точки Н1 по бісектрисі відкладаємо 5 см і ставимо точку О, плавно сполучивши бокові і низ фартуха.

 Від лінії талії вниз по виточці відкладаємо відстань до кишені 10 см. Ширина кишені 14 см, довжина 16 см.  Кінцях кишені по моделі заокруглюємо по бісектрисі відкладаємо 2 см.

Моделювання фартуха

 

Обґрунтування матеріалів, інструментів та обладнання

Для пошиття кухонного комплекту використано ситцеву тканину. Тому що, вона натуральна, мало мнеться, добре переться, стійка до зношування, має хорошу гігроскопічність, повітропроникність, приємна на дотик.

Під час пошиття виробу використовуються такі інструменти та обладнання :

  • для ручних робіт: лінійка, голка, наперсток, ножиці, булавки, сантиметрова стрічка, крейда, кілочок.
  • для волого-теплових робіт – прасувальний стіл, праска, різновид колодок.
  • для машинних робіт: машина для зшивання – 97-А клас ОЗЛМ, обметувальна машина – 51 класу ПМЗ, машина для одночасного зшивання і обметування зрізів – 508-М класу машина для виготовлення прямих петель – 25-А клас ПМЗ;

 

Специфікація деталей крою виробу

Назва деталей

Ескізи деталей, нумерація зрізів

К-сть деталей у виробі

Назва зрізів, конструктивних ліній

Напрямок нитки основи

Нижня частина фартуха

 

1 деталь

  1. талієвий зріз
  2. боковий зріз
  3. зріз низу

Нитка основи проходить паралельно лінії згину по середині деталі

Нагрудник

 

 

1 деталь

  1. верхній зріз
  2. боковий зріз
  3. нижній зріз

Нитка основи проходить паралельно лінії згину по середині деталі

Пояс

 

2 деталі

  1. верхній зріз
  2. нижній зріз
  3. зріз кінців

Нитка основи проходить паралельно вздовж деталі

Бретелі

 

2 деталі

  1. лінія згину
  2. передній зріз
  3. зріз кінців

Нитка основи проходить паралельно лінії згину по середині деталі

Накладна кишеня

 

1 деталь

  1. верхній зріз
  2. нижній зріз
  3. боковий зріз
  4. лінія перегину верхнього краю

Нитка основи проходить паралельно боковому зрізу

Косинка

 

1 деталь

  1. верхній зріз
  2. бокові зрізи

 

Нитка основи проходить паралельно лінії згину по середині деталі

 

Монтаж виробу

  1. Обробка низу фартуха.
  2. Обробка накладної кишені.
  3. З’єднання накладної кишені з фартухом.
  4. З’єднання нагрудника з бретелями.
  5. З’єднання пояса з фартухом.
  6. З’єднання бретелей та нагрудника з поясом.
  7. Остаточна обробка виробу.

Креслення викрійки фартуха. Лінії викрійки фартуха.

При розкладці лекал на тканині враховано її малюнок, ширину. Кількість тканини, яка потрібна для пошиття виробу залежить від моделі.

Для кухонного комплекту оздобленого мереживом використовуємо тканину шириною 140 см.

При розкладці лекал на тканині було встановлено, потрібну довжину тканини – 108 см.

 

Характеристика ниткових швів

№ п/п

Назва шва

Графічне зображення

Умовне зображення

Код шва згідно ГОСТ 12807-88

Область використання

  1.     

Зшивний з одночасним обметуванням

 

З’єднання бокових зрізів, зрізів низу з мереживом

  1.     

Зшивний шов

 

 

 

 

 

 

 

 

З’єднання кінців пояса

  1.     

 

Настрочний з закритими зрізами

 

 

 

 

Настрочування кишені, пояса, бретелей 

  1.     

Шов відгин з закритим зрізом

 

 

 

 

 

Застрочування верху кишені, верху грудинки

 

Підготовка тканини до розкроювання

Перед тим, як розкроїти виріб потрібно підготувати тканину до розкроювання, адже всі тканини мають  різноманіт­ні властивості і неоднаково в процесі обробки сприймають змочування водою, прасування і дають неоднакову усадку при пранні.

Отже  спочатку вирівнюємо тка­нину, перевіряємо чи немає перекосів, уточнюємо краї тканини, по­тім тканину декатируємо водою або обробляємо парою.

Бавовняні тканини можна намочити в теплій воді, потім злегка просушити і розпрасувати. 

Якщо на тканині виявлені дефекти, плями, фабрич­ний брак, то ці місця відмічаємо крейдою, або ниткою, щоб при розкроюванні зазначені дефекти не потрапили на вид­ні місця.

 

Розкладка і розкроювання

Розкладаючи викройки на тканині, враховують напрям нитки основи.

З метою найбільш економного і правильного витра­чання тканини на ній слід перед розкроюванням розкласти всі деталі викройки. Цей процес називається розкладанням викройок на тканині. Залежно від фасону виробу і ширини тканини її розкладають двома способами: «у згин» і «в роз­гортання».

При розкладанні «у згин» тканину складають по ши­рині вдвоє лицьовою стороною всередину. При розкла­данні «в розгортання» тканину розстилають в усю її ширину в два шари лицьовою стороною всередину.

Розкладаючи викройку на тканині, необхідно старанно стежити за тим, щоб поздовжня нитка в основних деталях проходила по їх довжині.

Розкладають деталі.

Перед розкладанням необхідно перевірити чи нема яких-небудь вад у тканині.

На однотонних тканинах або тканинах з невизначеним рисунком викройки можна розкладати в різному на­прямі аби тільки поздовжня нитка тканини проходила посередині основних деталей.

При розкроюванні виробу треба враховувати такі при­пуски на шви, см:

  • По бокових зрізах фартуха, кишені, нагрудника і косинки – 1
  • По зрізу низу фартуха, кишені, нагрудника  і косинки – 1
  • По верхньому зрізу нагрудника і кишені  - 2
  • По поясу, бретелям – 1

Деталі викройки на тканині обводимо тонкозаструганою крейдою, потім другою крейдяною лінією відмічаємо при­пуски на шви і запаси. Вирізаємо деталі по другій крейдя­ній лінії, а по першій лінії, виточках і складках (якщо вони передбачені по моделі) прокла­даємо сильця — для правильного з'єднання деталей між собою. Дрібні деталі, такі як кишеня мож­на викроїти після першої примірки, остаточно уточнив­ши їх форму.

Підготовка виробу до примірок. Послідовність пошиття

Зметуємо талієві виточки, фартух з поясом, нагрудник з бретелями. Тоді  зметуємо пояс з нагрудником з бретелями. Бретелі приметуємо до поясу заді. Проводимо примірку.

Фартух  надівають на людину і приміряють. При цьому звер­тають увагу на ширину і довжину виробу. Помічені недоліки намічають на правій стороні майбут­нього виробу, потім симетрично переносять їх на ліву сторону і усувають. Звертають увагу на довжину бретелей, ширину пояса,  розміщення нагрудника, намічають місце розташування кишені.

Після примірювання продовжують пошиття фартуха. Обробляють талієві виточки. Зшивають у кінці зводячи нанівець. Запрасовують виточки на зустріч одна одній. В кінцях спресовують при посадку.

На мереживі прокладають машину строчку, після чого рівномірно стягують її так щоб утворення зборок верхнього зрізу мережива дорівнював довжині деталі, з якою вона буде з’єднуватись.

До лицевого боку фартуха з боків та низу приметують зібране на нитку мереживо лицевим боком всередину. Тоді бокові зрізи, зріз низу та мережива пришивають з одночасним обметуванням. Зрізи відгинають вбік фартуха, настрочують шириною шва 0,2 см.

Обробляємо кишеню. Намітивши лінію перегну верху краю кишені робимо надсічки, глибиною 0,3-0,5 см від зрізів бічних сторін.

По мереживу прокладаємо машину строчку, рівномірно стягуємо на нитку, щоб утворення зборок верхнього зрізу мережива дорівнював довжині деталі, з якою вона буде з’єднуватись. Обметати верхній зріз кишені. До лицевого боку кишені приметуємо мереживо лицевим боком всередину сумістивши верхні кінці мережива з позначеною лінією перегину верху краю кишені, при цьому в кінцях мереживо підгинають на виворіт на 0,3-0,5 см. Обшивають кути кишені одночасно пришиваючи мереживо шириною шва 0,7 см від зрізу до кишені. Вивернути і виправити на лицевий бік обшиті кути кишені. Припрасувати кишеню по верхньому краю, бічної і нижньої сторін кишені, так щоб шов пришивання мережива був направлений в бік накладної кишені. Кишеню настрочують на фартух строчкою завширшки 0,1 см. 

Обробляють грудинку. Заметуємо верхній зріз грудинки спочатку н 0,5 см а тоді на 1,5 см. Застрочуємо верх грудинки на віддалі 0,1 см від згину.

Запрасовуємо бретелі на 0,5 см по переднім зрізам. Приметуємо нагрудник вклавши його в середину бретелі на 1 см. Застрочуємо бретелі пришиваючи нагрудник.

Для обробки пояса потрібно мати оброблену нижню і верхню частину фартуха. Запрасовуємо зрізи пояса на 1 см. Пояс укладаємо лицевим боком на виворітню сторону нижньої частини і пришивають швом завширшки 0,1см. Оброблені бретелі укладають так, щоб вони співпадали з серединою нижньої половини і приметують на пояс урівнюючи зрізи. Вільний кінець бретель приметують до пояса на участку поміченому по лекалу. Верхній пояс укладають з нижнім, лицевою стороною всередину і зшивають верхні і бокові зрізи пояса. Нижній зріз підгинають і застрочують на 0,1 см від згину. На готовому поясі обробляють петлю і пришивають ґудзики. Припрасовують пояс. Прасують весь виріб.

Косинку шиють без примірки. Прокладають машинну строчку по мереживу, стягують її. Мереживо приметують до бокових зрізів косинки лицевою стороною всередину. Зшивають з одночасним обметуванням. Видаляють нитки. Запрасовують. Зрізи відгинають вбік косинки, настрочують шириною шва 0,2 см.

Прасують косинку.

 

Технологічна послідовність виготовлення виробу

№ п/п

Назва неподільної операції

Графічне (умовне) зображення

Технічні умови виконання

Обладнання, інструменти, пристрої

ФАРТУХ

Обробка нижньої частини фартуха

  1.  

Припрасувати бічні та нижню сторони фартуха

 

Припрасувати бічні та нижню сторони фартуха з виворітнього боку через про прасувальник

Праска, пульверизатор

  1.  

Приметати бічні та нижню сторони фартуха

 

Підігніть бічні та нижні зрізи на 0,7 -1,0см, приметайте і обробіть швом «упідгин» із закритим зрізом.

Голка, нитка,наперсток,

  1.  

Зметати талієві виточки

 

 Зметують талієві виточки склавши по середній лінії.

Голка, наперсток, ножиці

  1.  

Зшити виточки

 

Зшити виточки по конструктивній лінії. Зшити першу виточку починаючи від зрізу до лінії, що обмежує кінець виточки, а другу від кінця до зрізу деталі.

Машина 97 кл. ОЗЛМ

  1.  

Видалити нитки зметування виточок

 

Нитки зметування виточок видалити

Ножиці

  1.  

Запрасувати виточки, зпрасувати слабину

 

Виточки запрасувати до середини основної деталі,  зпрасувати слабину тканини  кінці виточки круговими обертами праски.

Праска, пульверизатор, спеціальна колодка

  1.  

Прокласти машину  строчку на мереживі

 

Прокласти машину строчку від зрізу на 0,7 см

Машина 97 кл. ОЗЛМ

  1.  

Стягнути машинну строчку на мереживі

 

Стягнути машинну строчку, розприділяючи припосадку

 

  1.  

Приметати зібране мереживо до бокових зрізів і низу фартуха

 

Приметати до лицьового боку фартуха зібране на нитку мереживо лицьовим боком всередину, так щоб зріз мережива дорівнював довжині деталі. Ширина шва 0,9 см

Голка, наперсток, ножиці

  1.  

Пришити мереживо до бокових сторін  і низу фартуха

Пришити мереживо до бокових і низу фартуха з одночасним обметуванням. Ширина шва 1 см

Машина 508-М класу

  1.  

Видалити нитки наметування

 

Нитки приметування мережива до бокових і низу фартуха видалити

Ножиці

  1.  

Настрочити зрізи фартуха

 

Відігнути зрізи в бік фартуха і настрочити шириною шва 0,2 см

Машина 97 кл. ОЗЛМ

Обробка кишені

  1.  

Зробити надсічки по лінії перегину верхнього краю кишені

 

Надсічки робимо по лінії перегину верхнього краю кишені, глибиною 0,3-0,5 см

Ножиці

  1.  

Обметати верхній зріз кишені

Верхній зріз кишені обметати уклавши лицевою стороною до верху

Машина 51-А класу

  1.  

Прокласти машину  строчку на мереживі

 

 

Прокласти машину строчку від зрізу на 0,7 см

Машина 97 кл. ОЗЛМ

  1.  

Стягнути машинну строчку на мереживі

 

Стягнути машинну строчку, по верхньому зрізу мережива, рівномірно розприділяючи припосадку

 

  1.  

Приметати зібране мереживо до бокових зрізів  і низу кишені

 

Приметати до лицьового боку фартуха зібране на нитку мереживо лицьовим боком всередину, так щоб зріз мережива дорівнював довжині деталі, сумістивши верхні кінці  мережива з позначеною лінією перегину верхнього краю кишені, при цьому в кінцях мереживо підгинають на виворіт на 0,3-0,5 см. Ширина шва 0,9 см

Голка, наперсток, ножиці

  1.  

Відігнути припуск на підгин по верхньому краю кишені

 

Відігнути припуск на підгин по верхньому краю кишені на лицьову сторону накладної кишені, розташовуючи лінію перегину кишені на згині деталі

Голка, наперсток, ножиці

  1.  

Обшити кути кишені з одночасним пришиванням мережива до бокових зрізів і низу кишені

 

Обшити кути кишені з одночасним пришиванням мережива до бокових зрізів і низу кишені з одночасним обметуванням. Ширина шва 0,7 см від зрізу до кишені

Машина 508-М класу

  1.  

Підрізати припуски  на шви бічних кутів кишені

 

Підрізати припуски  на шви бічних кутів кишені, залишивши 0,3-0,4 см

Ножиці

  1.  

Вивернути і виправити кути накладної кишені

 

Вивернути і виправити кути накладної кишені на лицевий бік

 

  1.  

Видалити нитки

 

Видалити нитки приметування мережива до бокових зрізів і низу кишені

Ножиці

  1.  

Припрасувати накладну кишеню

 

Припрасувати накладну кишеню по верхньому краю, бічних і нижньої сторони кишені, так щоб шов пришивання мережива був направлений в бік кишені

Праска, пульверизатор

  1.  

Приметати накладну кишеню на основну деталь

 

Приметати накладну кишеню на основну деталь

Голка, наперсток, ножиці

  1.  

Настрочить накладну кишеню

 

Настрочить накладну кишеню з  мереживом на основну деталь оздоблюючою строчкою, відступивши від шва пришивання мережива на 0,1 см

Машина 97 кл. ОЗЛМ

  1.  

Видалити нитки приметування накладної кишені на основну деталь

 

Нитки приметування накладної кишені на основну деталь видалити

Ножиці

  1.  

Обробка верхньої частини  фартуха

  1.  

Заметати верхній зріз нагрудника

 

 

Заметати верхній зріз нагрудника спочатку на 0,7 тоді на 1,5 см

 

Голка наперсток, ножиці

  1.  

Застрочити верх нагрудника

 

Верх нагрудника застрочити на віддалі 0,1 см від згину

Машина 97 кл. ОЗЛМ

  1.  

Видалити нитки заметування

 

Нитки заметування верху нагрудника видалити

Ножиці

  1.  

Запрасувати зрізи бретелі

 

Зрізи бретелі запрасувати по переднім зрізам на 0,5 см

Праска

  1.  

Застрочити бретелі

 

Застрочити бретелі одночасно пришиваючи нагрудник. Ширина шва 0,1-0,3 см

Машина 97 кл. ОЗЛМ

  1.  

Вивернути і виправити кінці бретелі

Вивернути на лицевий бік кінці брителі, виправити.

Кілочок

  1.  

Приметати нагрудник до бретелей

 Приметати нагрудник до бретелей вклавши в середину на 1 см

Голка наперсток, ножиці, лінійка

  1.  

Видалити нитки приметування нагрудника до бретелей

 

Нитки приметування нагрудника до бретелей видалити

Ножиці

  1.  

Обробка і з’єднання поясу з верхньою і нижньою частиною фартуха

  1.  

Запрасувати верхній зріз пояса і підпояса

 

Верхній зріз пояса і підпояса  запрасувати на 1 см.

Праска, пульверизатор

  1.  

Приметати пояс і підпояс до нижньої частини фартуха

Приметати пояс до фартуха уклавши лицевою стороною в середину, а підпояс лицевою стороною до  вивороту  урівнявши зрізи. Ширина шва 0,9 см

Голка, наперсток, ножиці

  1.  

Пришити пояс і підпояс до нижньої частини фартуха

Пришити однією строчкою пояс і підпояс до фартуха. Ширина шва 1 см

Машина 97 кл. ОЗЛМ

  1.  

Видалити нитки приметування

 

Нитки приметування пояса і підпояса до фартуха видалити

Ножиці

  1.  

Обшити кінці пояса

 

Скласти пояс і підпояс лицевою стороною в середину, вирівняти зрізи. Обшити кінці пояса за контурною лінією. Ширина шва 0,7 см

Машина 97 кл. ОЗЛМ

  1.  

Підрізати припуски на шви у кутиках

 

 

Припуски на шви у кутиках обшивання пояса підрізати залишивши 0,2-0,3 см

 

ножиці

  1.  

Вивернути і виправити кінці пояса

Вивернути на лицевий бік кінці пояса, виправити.

Кілочок

  1.  

Приметати бретелі і нагрудник до пояса

Оброблені бретелі з нагрудником укласти так, щоб вони співпадали з контрольними позначками (середину пояса із серединою фартуха і грудинки, місце пришивання бретелі на поясі) і приметати урівнюючи зрізи. Вільні кінці бретель приметати  до пояса ззаду по контрольним позначкам.

Голка, наперсток, ножиці

  1.  

Застрочити пояс

 

 

Пояс застрочити по верхньому краю на 0,1 см від згину. В місцях приметування бретелей зробити закріпку

 

Машина 97 кл. ОЗЛМ

  1.  

Видалити нитки приметування

 

Нитки приметування пояса видалити

Ножиці

  1.  

Припрасувати пояс

 

Припрасувати пояс з виворітнього боку через пропрасувальник

Праска, пульверизатор

  1.  

Намітити місце петлі

 

З лицьового боку відповідно до лекала цієї моделі

Мило, лінійка

  1.  

Обметати петлю на поясі

 

З лицьового боку з лівої сторони на спеціальній машині

Машина 25-1 класу

  1.  

Очистити готовий фартух від виробничого пилу, ниток, крейди

 

 

 

  1.  

Відпрасувати готовий фартух

 

 

 

  1.  

Пришити ґудзик по поясу

За розміткою

Голка, ножиці, наперсток

  1.  

Застібнути ґудзик

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КОСИНКА

1

2

3

4

5

  1.  

Прокласти машинну строчку по мереживу

 

Прокласти машинну строчку по мереживу на 0,5 см від зрізу

Машина 97 кл. ОЗЛМ

  1.  

Стягнути строчку

 

Строчку стягнути рівномірно розділяючи припосадку

 

  1.  

Приметати зібране мереживо до бокових зрізів  косинки

 

Приметати до лицьового боку косинки зібране на нитку мереживо лицьовим боком всередину, так щоб зріз мережива дорівнював довжині деталі, при цьому в кінцях мереживо підгинають на виворіт на 0,3-0,5 см. Ширина шва 0,9 см

Голка, наперсток, ножиці

  1.  

Пришити мереживо до бокових зрізів косинки

 

пришити мережива до бокових зрізів косинки з одночасним обметуванням. Ширина шва 1 см.

Машина 508-М класу

  1.  

Видалити нитки приметування

 

Нитки приметування видалити

Ножиці

  1.  

Настрочити зрізи косинки

 

Відігнути зрізи в бік косинки і настрочити шириною шва 0,2 см

Машина 97 кл. ОЗЛМ

  1.  

Припрасувати бічні сторони косинки

 

Припрасувати бічні сторони косинки з виворітнього боку

Праска, пульверизатор

  1.  

Обметати верхній зріз косинки

 

Верхній зріз косинки обметати уклавши лицем до верху

Машина 51-А класу

  1.  

Припрасувати готову косинку

 

Готову косинку припрасовуємо з виворітного боку

Праска, пульверизатор

 

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ

  1. Маслюченко Д.А.  Плаття для дому . “Техніка”, 1975, 112 с.
  2. Радкевич В.О.  Моделювання одягу: Підручник. – К.: Вікторія. – 2000. – 352 с.
  3. Савостицкий А.В. Технология швейных изделий. – М.: Легкая и пищевая промышленность. 1982 – 440 с.
  4. Труханова А.Т. Основы технологии швейного производства: Учебник. Пособие для СПТУ. – 2-е изд., и доп. – М.: Высш. Шк., 1987.
  5. Труханова А.Т. Технология женской и детской легкой одежды. – М: Лег. и пищ. пром., 1983. – 376 с.

 

doc
Додано
4 лютого 2020
Переглядів
10156
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку