Презентація "Закріплення таблиці множення та ділення у межах 5"

Про матеріал
Завдання для закріплення таблиці множення та ділення у межах 5. Презентація містить приклади, задачі, нерівності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Л. А. Закріплення таблиці множення та ділення у межах 5 Мацьоха Л. А. Вчитель ОЗОШ № 15

Номер слайду 2

Л. А. На (збільшити)На (зменшити)У(в) (збільшити)У(в) (зменшити)+ (додати)- (відняти)· (помножити): (поділити)

Номер слайду 3

Л. А. Математичний диктант. Сума чисел 4 і 5, 32 зменшити у 4 рази, 5 помножити на 8, частка чисел 30 і 3, 48 збільшити на 12, 73 зменшити на 70, 15 зменшити у 5 разів, 4 помножити на 9 і збільшити на 4, 2 збільшити у 5 разів і додати 12, 21 зменшити у 3 рази і відняти 7. 20, 8, 40, 10, 60, 3, 3, 40, 22, 0.

Номер слайду 4

Л. А. 35 : 5 28 + 16 : 4 7 · 432 : 4 – 2 0 + 45 6 · 5 + 70100 : 10 – 10 9 + (16+10) 45 : 5= 7= 28= 32= 6= 100= 0= 45= 9= 35

Номер слайду 5

Л. А. Приклади27 : 3 – 12 : 4 = 82 – 4 · 6 +19 = 3 · 4 + 9 · 5 = 100 – (19 + 5) : 4 =9 + (25 +5) : 5 = (70 – 35) : 5 + 29 =65715779416

Номер слайду 6

Л. А. Задача У їдальню привезли 45 кг цукру. Щодня витрачали по 5 кг цукру. Скільки кілограмів цукру залишилося в їдальні після 5 робочих днів?Привезли – 45 кг. Витратили – ? кг, 5 дн. по 5 кг. Залишилось - ? кг. Розв'язання 1) 5 · 5 = 25 (кг) – витратили протягом 5 днів; 2) 45 - 25 = 20 (кг) – залишилось; Вираз: 45 – 5 · 5 = 20 (кг)Відповідь: 20 кілограмів цукру залишилося в їдальні.

Номер слайду 7

Л. А. Обчисли периметр квадрата зі стороною завдовжки 5 см. Р = 5 + 5 + 5 + 5 = 20 (см)Р = 5 · 4 = 20 (см)Відповідь: 20 сантиметрів периметр квадрата.

Номер слайду 8

Л. А. Встав пропущені числа.2 дм = ___ см 18 см = ___ дм ___ см10 дм = ___ см 79 см = ___ дм ___ см201001879

Номер слайду 9

Л. А.

Номер слайду 10

Л. А. Таблиця множення та ділення числа 10 В одному мішку 10 кг цукру. Скільки цукру в 10 таких мішках?В 10 ящиках 100 фруктів. Скільки фруктів в одному такому ящику?10 · 10 = 100 (кг) 100 : 10 = 10 (фр.)

Номер слайду 11

Л. А. Знайди значення виразу 28 – (17+9) + 5 · а, якщо а = 8, 10. Якщо а = 8, то 28 – (17+9) + 5 · а = 28 – (19+9) + 5 · 8 = 40 Якщо а = 10, то 28 – (17+9) + 5 · а = 28 – (19+9) + 5 · 10 = 50

Номер слайду 12

Л. А. Задача У зоопарку було 35 мавпенят, а слонів – у 5 разів менше. Скільки було тварин разом у зоопарку?Мавпенята – 35 тв. Слони - ? тв., у 5 р. МРозв'язання 1) 35 : 5 = 7 (тв.) – було слонів;2) 35 + 7 = 42 (тв.) – разом тварин;Вираз: 35 + 35 : 5 = 42 (тв.)Відповідь: 42 тварини було разом у зоопарку.

Номер слайду 13

Л. А. Задача У трьох однакових ящиках 21 кг апельсинів. Скільки кілограмів апельсинів у п’ятьох таких ящиках?3 ящ. – 21 кг5 ящ. - ? кг. Розв'язання 1) 21 : 3 = 7 (кг) – в одному ящику;2) 5 · 7 = 35 (кг) – у п'ятьох ящиках;Вираз: 21: 3 · 5 = 35 (кг.)Відповідь: 35 кілограмів апельсинів у п'ятьох ящиках.

Номер слайду 14

Л. А. Задача Хлоп'ята до свята приготували 9 букетів по 5 троянд у кожному. 15 троянд поставили у вазу, а решту подарували дівчатам. Скільки троянд хлопці подарували дівчатам?Приготували – ? тр., 9 б. по 5 тр. Поставили – 15 тр. Подарували - ? тр. Розв'язання 1) 9 · 5 = 45 (тр.) – приготували;2) 45 – 15 = 30 (тр.) – подарували;Вираз: 9 · 5 – 15 = 30 (тр.)Відповідь: 30 троянд хлопці подарували дівчатам.

Номер слайду 15

Л. А. Бліц-опитування таблиці множення та ділення

Номер слайду 16

Л. А.

pptx
Пов’язані теми
Математика, Матеріали до уроків
НУШ
Додано
29 березня 2020
Переглядів
648
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку