Презентація "Закрвплення й застосування знань про прикметник"

Про матеріал
Презентація до уроку українська мова.Тема "Дізнаюсь більше про прикметник", тема уроку "Закріплення й застосування знань про прикметник, за підручником Катерини Пономарьової, Любові Гайової "УКРАЇНСЬКА МОВА та читання". В презентації підібрані вправи для повторення вивченого, розвитку мовлення, підібрана фікультхвилинка ха темою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Закріплення і застосування знань про прикметник

Номер слайду 2

Яка частина мови називається прикметником?

Номер слайду 3

 Яка зима чудова!     У цю пору року весь світ вкривається білою ковдрою. Звірі змінюють свій одяг, наприклад, заєць вдягає білу шубку, а у куріпки біліє пір’я. Особливо красиво взимку в лісі. Всі дерева стоять білосніжні, у повітрі кружляють легенькі сніжинки.    Природа поринула в довгий сон до самої весни.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Відгадай загадку. Зима побілила поля і ліси,Алеї і парки, гаї і сади. Йому ж дарувала біленький кожух,В який загорнувся від п’яток до вух. Ні вовку, ні лису хвалитись не став –На снігу лишився лиш слід, де стрибав.

Номер слайду 6

Відгадай загадку. Зима побілила поля і ліси,Алеї і парки, гаї і сади. Йому ж дарувала біленький кожух,В який загорнувся від п’яток до вух. Ні вовку, ні лису хвалитись не став –На снігу лишився лиш слід, де стрибав.

Номер слайду 7

Відмінки. М. Н. Р. Ор. Зн. Д.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Барви зимового лісу              З появою морозів барви зимового лісу вражають своєю неповторністю та дивовижним різноманіттям.              Вранці, коли сонце тільки встає, ліс схожий на скриньку з дорогоцінними каменями. Сніг сяє, немов срібло. Бурульки схожі на блискучий кришталь, що сяє у променях яскравого сонця. Він прозорий і такий крихкий, що хочеться захистити його від руйнування.         Складно передати всю красу зимового лісу словами. Треба бачити цю картину на власні очі.

Номер слайду 10

https://www.youtube.com/watch?v=A09a. J3gv. LWs&ab_channel=%D0%97%D0%BB%D1%8 E%D0%B1%D0%BE%D0%B2%27%D1%8 E%D0%B4%D0%BE%D0%B4%D1%96%D1%82%D0%B5%D0%B9-%D0%94%D0%B8%D1%82%D1%8 F%D1%87%D1%96%D0%BF%D1%96%D1%81%D0%BD%D1%96

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Запиши текст. “Мої зимові розваги”

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Обери 2 прикметники зі свого тексту, запиши і розбери як частину мови. (Підказка с. 78 підручника К. Пономарьова, Л. Гайова)

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
9 січня
Переглядів
169
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку