Презентація "Життєвий і творчий шлях німецького письменника Бертольда Брехта"

Про матеріал
Простежити життєвий і творчий шлях драматурга, визначити особливості його епічного театру, творчого доробку; розвивати навички сприйняття інформації на слух, аналітичне, образне мислення; виховувати активного читача, сприяти формуванню гуманістичного світогляду.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Життєвий і творчий шлях німецького письменника Бертольда Брехта. Б. Брехт як драматург-новатор. «Епічний театр» Брехта, його теоретичні засади й творча практика

Номер слайду 2

Культуру буде врятовано тоді, коли будуть врятовані люди!Бертольд Брехт

Номер слайду 3

Складання ОЛСнародився 1898 року в Аугсбурзі в родині фабриканта1917 року він вступив до Мюнхенського університету, де вивчав медицину1918 року був призваний до армії, служив кілька років санітаром у госпіталі 1933 р. за вірш «Легенда про мертвого солдата» фашисти позбавили його німецького громадянства. Живе в еміграції у Франції, Швеції, Фінляндії, Америці та інших країнах. Після виходу на сцену його драми «Життя Галілея» 1947 року він змушений був виїхати з СШАУ Німецькій демократичній республіці, заснував театр «Берлінський ансамбль»1956 року письменник помер

Номер слайду 4

Асоціативний кущ. Назвіть визначальні риси характеру. Б. Брехта.

Номер слайду 5

Програмна праця «Сучасний театр — театр епічний» Брехт

Номер слайду 6

Теоретична скарбничка“Ефект відчуження” – принцип художньої творчості, який передбачає незвичайне зображення звичайного.

Номер слайду 7

Проблемне питанняŠŠ Як ви думаєте, чи був для глядачів «епічний театр» цікавішим за звичайний драматичний?

Номер слайду 8

Поміркуйте!ŠŠ Уставте пропущені слова у висловлювання І. Фрадкіна й прокоментуйте його.«Теорія епічного театру була теорією універсальною, тобто… всі галузі театрального мистецтва й узагальнювала принципи, на яких … творча робота драматурга, режисера, актора, художника, композитора, аж до гримера й освітлювача»Для довідок: охоплювала, будується; знаходила, милується; відвідувала, коригується; чергувала, знаходиться.

Номер слайду 9

Домашнє завдання Прочитати драму «Життя Галілея».ІЗ: повідомлення про історію написання драму «Життя Галілея».

pptx
Додано
2 лютого 2019
Переглядів
2600
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку