Презентація "Життя є дар! Цінуй його!"

Про матеріал
В презентації розповідається про цінність нашого життя. Презентація створена до Дня цивільного захисту в школі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

28 квітня- День цивільного захисту в школіПідготувала і провела вихователь групи подовженого дня. Деркач Галина Вікторівнаstyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 2

Життя є дар! Цінуй його!

Номер слайду 3

«На сьогоднішній день повністю зруйновано 102 навчальних закладів, частково зазнали пошкоджень 1412 закладів, 33 заклади вищої, професійної вищої освіти, які вимушено залишили місця постійної дислокації та переїхали для організації освітнього процесу на інші території»

Номер слайду 4

Події останніх років в нашій країні показали всім нам, що ми живемо в світі, про який ми нічого, насправді, не знаємо. Ми не знаємо, як поводитися, якщо магазини закриються на тиждень, що пити, якщо в крані не буде води, і куди бігти, якщо місто буде захоплене ворогом. Військові люди можуть про себе подбати - їх цьому вчили. Що робити цивільним людям? Що з собою брати? Куди бігти? Як врятуватися?

Номер слайду 5

Що означає цей сигнал?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Як поводитися, якщо ви опинилися в натовпіНатовп — це скупчення великої кількості людей. Натовп може бути охоплений панікою, що призводить до небезпечних ситуацій. Паніка — це раптовий, заразливий страх, що опановує натовпом в хвилини дійсної або уявної небезпеки.

Номер слайду 13

Статистика свідчить, що у місцях, де збирається дуже багато людей, наприклад, у школі, кінотеатрі, на стадіоні і т.д., некеровані панічні дії натовпу можуть викликати навіть людські жертви.

Номер слайду 14

Якщо ви щось упустили у натовпі, краще не піднімайте загублену річ-життя дорожче. Якщо ви не змогли випрямитися на ногах і впали, з усіх сил постарайтеся швидко піднятися. Якщо ви не змогли піднятися, згорніться клубочком, прикривши голову та потилицю руками. ГОЛОВНЕ ЗАВДАННЯ В НАТОВПІ – НЕ ВПАСТИ!Намагайтеся не перебувати в центрі натовпу. Ніколи не йдіть назустріч натовпу. Краще обійдіть натовп, не ставайте у нього на шляху. якщо натовп захопив вас-не чиніть йому опір. Не наближайтеся до стовпів, огороджень, стін, скляних дверей: вас можуть притиснути до них і нанести серйозні ушкодження. Викиньте сумку, парасольку і т. д. високі каблуки можуть коштувати життя. Не тримайте руки в кишенях, зігніть їх, міцно притискаючи до тулуба, прикривши грудну клітину.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Правила поведінки при артилерійському обстрілі і бомбардуванні житлових масивів. Якщо ви почули свист снаряду , а через 2-3 секунди - вибух, відразу падайте на землю. Не панікуйте: вже те, що ви чуєте сам звук польоту, означає, що снаряд пролетів досить далеко від вас, а ті секунди перед вибухом лише підтвердили досить безпечну відстань. Однак наступний снаряд полетить ближче до вас, тому замість самозаспокоєння швидко і уважно озирніться навколо: де можна сховатися надійніше?

Номер слайду 17

Можна ховатися в таких місцях: У спеціально обладнаному бомбосховіщі (якщо пощастило) У підземному переході У метро (ідеально підходить) У будь-якій канаві, траншеї або ямі У широкій трубі водостоку під дорогою (максимум на 3-4 м)У гіршому випадку – коли в полі зору немає укриття - просто лягайте на землю і лежіть, закривши голову руками!

Номер слайду 18

- під’їзди багатоповерхівок, офісні будівлі;- елоктро- та газо- підстанції;- місця під технікою (вантажівкою, автобусом);каміння або сміття, контейнери, ящики;- не підготовлені для укриття підвали; - проходи поміж штабелями, контейнерами, будівельними матеріалами. Все це при руйнуванні слугуватиме додатковим чинником ураження НЕ МОЖНА ВИКОРИСТОВУВАТИ ДЛЯ УКРИТТЯ !

Номер слайду 19

«Тривожна валізка»Речі, які мають бути у валізі в першу чергу: 1. Аптечка з необхідними медикаментами, засоби гігієни. 2. Фляга з водою. 3. Мінімальний харчовий набір: консерви тривалого зберігання, пальник та котелок. 4. Непромокаючий мішок зі змінною теплою білизною та одягом по сезону. 5. Засоби для розпалювання багаття та облаштування нічлігу на відкритій місцевості. 6. Компас, карти місцевості. 7. Документи (та їх копії): посвідчення особи та папери, що доводять ваше право власності на майно.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНІ ПРЕДМЕТИ

Номер слайду 23

Запам’ятайте! Якщо ви випадково виявили вибухонебезпечний предмет,до нього не можна навіть торкатися – це дуже небезпечно. Знешкоджувати вибухонебезпечні предмети мають право тільки спеціально підготовлені фахівці піротехнічних груп.

Номер слайду 24

При виявленні підозрілого предмета, що може виявитися вибухонебезпечним:- не чіпайте, не відкривайте, не рухайте знахідку;- зафіксуйте точний час, коли вона була виявлена;- відгородіть місце, де знаходиться підозрілий предмет;- відведіть подалі людей від підозрілої знахідки;- припиніть будь-які роботи в районі небезпечного місця;

Номер слайду 25

Не брати у руки чужі речі, вони можуть бути заміновані!Навіть якщо ви побачили на дорозі дорогий телефон чи ще щось. Крім того, якщо ви побачили десь «нічійну» сумку чи дипломат, або невідомий автомобіль, який тривалий час припаркований біля вашого будинку відразу телефонуйте до служби МНС. Адже так ви врятуєте життя і собі і людям що знаходяться поруч з вами.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!І наостанок… Кожен з вас мріє. Мріє, загадуючи бажання на День народження або в останню хвилину під Новий рік. Навіть коли це здається нездійсненним ви сподіваєтесь і вірите. Хтось заплющує очі та бачить себе з прекрасною освітою або професією про яку мріяв усе життя. Хтось, посміхаючись, уявляє свою молоду родину, маленьких діточок. Хтось, подумки прокладає свій шлях мандрівника. Ви мрієте вдосконалюватися, бути заможними, успішними та щасливими. Усі мають право мріяти та бажати, заради цього хочеться жити. Цінуйте та бережіть своє життя для здійснення своїх мрій!

pptx
Додано
21 грудня 2023
Переглядів
198
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку