Презентація "Зима.Тварини взимку"

Про матеріал
формувати уявлення учнів про звірів та ознаки, які відрізняють їх від інших тварин; - про причини змін у житті звірів, відповідно до зміни пори року; - обговорити, як можна допомогти тваринкам; - застосувати знання про звірів в різноманітних життєвих ситуаціях; - формувати навички природоохоронної роботи; - сприяти розвитку дослідницької активності, творчих здібностей та інтересів учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема тижня: «Зима» Тема уроку: «Зима . Тварини взимку» Виконала Козак О. В.

Номер слайду 2

Групове заняття. Вправа «Асоціативний кущ» - З чим асоціюється слово зима? Зима Гарний настрій Сніг Мороз Снігова баба Холод Сніжинки Ковзани, санчата

Номер слайду 3

Обговорення віршів Зимонько В білім кожушку, Любимо ми бігати По твоїм сніжку. Всім рум’яниш личенька Ти о цій порі І ладнаєш ковзанки В нашому дворі. Л.Забашта Зима Дорога біла стелиться, і краю їй нема. Сніжок мете. Метелиця. Прийшла до нас зима.

Номер слайду 4

Повідомлення теми, цілей і завдань уроку Загадки про тварин. 1. Сірий, зубастий, по полю блукає, ягнят шукає. 4. В мене шубка з колючок, В мене сіра спинка. Ніс, як чорний п’ятачок, Очі – намистинки. 2. Літом наїдається, А зимою висипається. 3.Хутряна руденька шуба Із сосни стриба на дуба, Хвіст у неї, як мітла, А сама на зріст мала.

Номер слайду 5

5. В лісі темному блукає, Довгий хвіст пухнастий має. До села як завітає – Курочку собі шукає. Їй на місці не сидиться. Як же звуть її… 6. Влітку – сіренький, Взимку – біленький, Довгі вуха має, Швидко в ліс стрибає.

Номер слайду 6

Робота над темою уроку - Зайчик, зайчик, де гуляв? Чом ти шубку поміняв? - Бо зима уже на носі, Білий сніг вже на порозі. В білій шубці поскачу – Від лисички утечу. В сірій – справа вже не та: Швидко з’їсть мене вона.

Номер слайду 7

Вправа «Робота в парах» Хто чим живиться? Кора і гілки птахи Насіння і ягоди білки Горіхи кабани Жолуді лосі, зайці, олені

ppt
Додано
30 грудня 2021
Переглядів
526
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку