Презентація "Краплина води"

Про матеріал
Презентація «Краплина води» підготовлена до уроків з курсу « Я досліджую світ» при вивченні теми «Досліджуємо властивості води». Переглядаючи її, учні разом з Краплинкою, зануряться у чарівний світ водного простору нашої планети.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Краплина води. Природознавство 1 клас. Підготувала вчитель початкових класів. Фастівського НВК “ДНЗ-ЗОШ І-ІІ ст.12”Київської областіІваніцька Зоя Григорівна

Номер слайду 2

Загадкова та чарівна вода. Вода. Вода. Вода. Вода. В морях і річках проживає І часто по небу літає,А як набридне їй літати-На землю вмить вона впаде. Вода. Мене п ють,мене ллють,Усім потрібна я.. Хто я така ?........... Чого в руках не втримаєш ?Чого в решеті не унесеш?Тече,тече - не витече, Біжить ,біжить - не вибіжить.

Номер слайду 3

Народ завжди любив та поважав воду. Прислів я та приказки про воду. Без води й борщу не звариш. Без води і не туди, і не сюди. Вода ума не мутить та й голови не смутить. Ваша вода мокра, ще й зимна. У воді стоїть, а води просить. Вивели його на чисту воду. Від великої води надійся шкоди. Він, як вода, скрізь просочиться. Він ані в воді не втоне, ані в огні не згорить.

Номер слайду 4

Хліб-батько,вода-мати Люди здавна шанують воду. На знак пошани чоловіки знімали шапки,коли пили воду . Жінки зранку одягали чисте вбрання та йшли за водою. Приносили стільки, щоб вистачило на цілий день. Після цього вони переодягались. У робочій одежі жінки виконували господарські роботи.

Номер слайду 5

В е л и к і л ю д и - п р о в о д у. Ми пізнаємо цінність води лише коли колодязь пересихає. Бенжамін Франклін. Люди були винайдені водою для перенесення її з одного місцяв інше. Ед Форд. Хоча у світі нема нічого,що було б слабше та ніжніше за воду ,та вона може руйнуватинайтвердіший предмет. Лаоцзи Не скрізь де є вода ,є й жаби ,аледе квакають жаби ,є вода. Гете

Номер слайду 6

Надія Красоткіна ”Вода”ЄЄ вода – ростуть рослини:: Ліс ,сади ,рясні поля. Це чудово для людини,І радіє вся Земля. Плавають в водичці діти,Риби у воді живуть. Розквітають в лузі квіти,І рясні ідуть дощі. .

Номер слайду 7

Де є чарівниця вода ? Вода є в людині та твариніВода є в рослиніВода є в озерах, річках, джерелах, струмках, океанах та морях, льодовиках та під землею…Вода є в грунті та в повітрі

Номер слайду 8

ВЛАСТИВОСТІ ВОДИ1. Вода безбарвна.2. Вода без запаху та смаку.3. Вода є хорошим розчинником деяких речовин.4. Вода при охолодженні стискається,а при нагріванні розширюється.

Номер слайду 9

Чудесні перетворення води Вода в природі перебуває в трьох станах. Рідкий: дощ, роса Твердий: сніг,лід,іній. Газоподібний: пара,туман

Номер слайду 10

Цікаві факти про воду1. За даними ЮНЕСКО ,найчистіша вода знаходиться у Фінляндії2. Лід швидше отримати з гарячої води.3. Якщо взяти замерзлу чисту воду та продовжити її охолоджувати вона перетвориться на тягучу “склянну ”воду.4. Найбільше прісної води в льодовиках.5. Вода може бути живою та мертвою.6.Є вода ,в якій багато метану,тому вона може загорітися,якщо піднести до неї сірник.7. Морська вода-дуже поживна субстанція . В 1 куб.см такої води міститься 1,5 г білка і інших речовин.

Номер слайду 11

Вода велика мандрівниця

Номер слайду 12

П а м я т а й ! ! ! ! Людина може прожити кілька тижнів без їжі і тільки декілька днів без води. Тому воду потрібно берегти. Правила економного використовування води 1. Намагайся щільно закривати кран. Крапання води з крану-це втрата дуже великої кількості води.2. Руки мають бути завжди чистими. Їх потрібно часто митизазвичай ми закручуємо кран коли вже помили руки. Під час намилювання рук також потрібно закручувати кран. Так ми економимо воду.3. Під час миття посуду не залишайте постійно відкритим кран. Можна мити посуд в мийці,наповненій водою,а споліскувати під проточною водою.4. Набирай у стакан стільки води ,скільки зможеш випити.5. Овочі та фрукти спочатку мийте у мисці . Потім споліскуйте у друшляку під проточною водою.

Номер слайду 13

Вода-одне з найцінніших багатств Землі,джереложиття всіх живих організмів. Бережіть воду. При створенні презентації використовувались інтернет-ресурси

pptx
Додано
3 січня 2022
Переглядів
480
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку