Презентація "Значення синуса, косинуса, тангенса деяких кутів.

Про матеріал
закріплювати знання числових значень тригонометричних функцій кутів 30°, 45°, 60°, а також означення та властивостей тригонометричних функцій, вивчених на попередніх уроках.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Добре засвоєна мудрість не забувається ніколи.

Номер слайду 2

Г І П О Т Е Н У З А К О С И Н У С С И Н У С Т А Н Г Е Н С Т Р А Н С П О Р Т И Р К А Т Е Т И П Р Я М И Й

Номер слайду 3

ГЕОМЕТРІЯ 8 КЛАС

Номер слайду 4

закріплювати знання числових значень тригонометричних функцій кутів 30°, 45°, 60°, а також означення та властивостей тригонометричних функцій, вивчених на попередніх уроках. домогтися засвоєння учнями змісту правил знаходження невідомих сторін прямокутного трикутника, що випливають з означень тригономе-тричних функцій гострого кута; формувати вміння відтворювати зміст цих правил, а також застосовувати правила для знаходження невідомих сторін прямокутного трикутника. Мета уроку:

Номер слайду 5

3 3 300 450 600 1 2 1 2 3 2 3 2 2 2 2 2 3 1

Номер слайду 6

Таблиця Брадіса  - це таблиця, яка допоможе обрахувати значеня синусів, косинусів, тангенсів і котангенсів кутів з точністю до однієї мінути без калькулятора. Таблиця, яка допоможе при обчисленнях у вирішенні завдань як в школі (на математиці, алгебрі, геометрії і фізики в старших класах), так і в вузах. На цій сторінці чотиризначні математичні онлайн таблички для синусів, косинусів, тангенсів і котангенсів. Користуватися таблицями просто. Хоч як би удосконалювалася обчислювальна техніка, визначення синусів, косинусів, тангенсів і котангенсів за допомогою таблиці Брадіса буде завжди актуальним. Таблиця Брадіса створена видатним педагогом-математиком Володимиром Модестовича Брадіса.

Номер слайду 7

Таблиця Брадіса косинусів, синусів, тангенсів, котангенсів

Номер слайду 8

Робота з підручником Вправа №868 (передай естафету)

Номер слайду 9

Розв'язання А В C 15 см 9 см За теоремою Піфагора

Номер слайду 10

Гра  «Геометричний футбол»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Домашнє завдання: Повторити матеріал §18; Виконати № 873;893. Творче завдання: Скласти кросворд на тему: співвідношення між сторонами і кутами в прямокутному трикутнику

ppt
Додано
16 березня 2021
Переглядів
45563
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку