Презентація "Значення травлення. Система органів травлення. "

Про матеріал
презентація для застосування на уроці з біології у 8 класі при вивченні теми"Значення травлення. Система органів травлення."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

БІЛКИ ЖИРИ ВУГЛЕВОДИ ВІТАМІНИ

Номер слайду 3

ТРАВЛЕННЯ ЛЮДИНИ – сукупність фізичних і хімічних процесів, що здійснюють переміщення й перетворення складних речовин на прості з подальшим їх всмоктуванням у кров і лімфу та видаленням неперетравлених решток.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Є наскрізною. Складається з травного каналу травних залоз: Великі (слинні, підшлункова, печінка) Дрібні (шлункові, кишкові) ТРАВНА СИСТЕМА ЛЮДИНИ – це сукупність органів, будова і функції яких пристосовані для ефективного здійснення процесів травлення.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Починається канал ротовою порожниною, глотка, стравохід, шлунок, тонкий кишечник, товстий кишечник завершується анальним отвором.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Внутрішньоклітинне травлення – цей вид травлення відбувається всередині клітини при захопленні речовини за допомогою фагоцитозу. У людини таке травлення можна побачити в імунних клітин. Порожнинне травлення відбувається на значній відстані від секреторних клітин, в порожнині шлунково-кишкового тракту. Мембранне травлення здійснюється ферментами, що знаходяться на мембрані клітини при контакті з нею речовини. Таке травлення можна виявити в тонкому кишечнику, де відбувається остаточне розщеплення і всмоктування речовин.

Номер слайду 10

Зовнішня оболонка (4) утворена сполучною тканиною, що захищає травний канал. Середня оболонка (3) формується з 2-3 шарів гладких м’язів. Забезпечується просування їжі. Внутрішня оболонка утворена підслизовим (2) і слизовим (1) прошарками.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

ppt
До підручника
Біологія 8 клас (Матяш Н.Ю., Остапченко Л.І., Пасічніченко О.М., Балан П.Г.)
Додано
28 листопада 2021
Переглядів
821
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку