Презентація "Зв’язок дієслова з іменником у реченні" (Повторення)

Про матеріал
Українська мова для 3 класу О. Іщенко Закріпити знання учнів про дієслово як частину мови;вчити ставити запитання від іменника до дієслова, знаходити підмет та присудок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зв’язок дієслова з іменником у реченні. повторення

Номер слайду 2

7 квітня. Дистанційна робота Кк кв іт те нь квітень

Номер слайду 3

Яка частина мови називається дієсловом?Яка частина мови називається прикметником?Яка частина мови називається іменником?

Номер слайду 4

Гра “Добери дієслово”Тюльпани (що роблять?)... Птахи (що роблять) …Метелики ( що роблять?)... Лисичка (що робить?) ...

Номер слайду 5

Підмет і присудок — головні і важливі члени речення. Вони передають основний зміст висловлювання. Це головні члени речення. Вони становлять основу речення.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Підкреслюємо так: Підмет. Присудок

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

4. Випишіть з речення дієслово та іменники, з якими воно зв’язано. Птахи зустрічають весну дзвінким щебетанням. Зустрічають (хто?) _________________;зустрічають (що?) _________________;зустрічають (чим?) _________________.

Номер слайду 12

3. Спиши дієслова, вилучивши зайве. Веселити, розважати, бігти, потішати. Дбати, спати, піклуватися, турбуватися. Говорити, сміятися, реготати, хихикати.

Номер слайду 13

Квітень – місяць хліборобів. Передбачати, якою буде весна, - важливо для хлібороба. Адже від цього залежатиме час проведення весняних польових робіт. З'явилися підсніжники – пора орати. Зацвіла осика – сій моркву, черемха – час висаджувати картоплю. Розпускається листя на березі – треба сіяти овес. До появи листя на дубі не варто сіяти пшеницю. Коли трава вже добре підросте, настає час для висівання гречки.

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Вправа 6 с. 71

pptx
Додано
6 квітня 2022
Переглядів
448
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку