Презентація "Зварювальні деформації"

Про матеріал
Презентація призначена для використання під час проведення уроків з предмета "Обладнання та технології зварювальних робіт""
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Деформації та напруги при зварюванні

Номер слайду 2

Однією із властивостей металів є здатність змінювати розміри при змінах температури. При нагріванні метали вільно розширюються. Величина розширення залежить від температури нагрівання і коефіцієнта лінійного розширення металу.

Номер слайду 3

Причини виникнення напруг деформацій

Номер слайду 4

Для зменшення внутрішніх напруг застосовують:

Номер слайду 5

Термічна обробка - це процес нагрівання металів сплавів до критичної температури, при якій проходить зміна будови металу, витримування при цій температурі та охолодження. Термічна обробка виконується до, під час і після зварювання. Для кожної марки металу є свої режими нагрівання та охолодження.

Номер слайду 6

Застосовують такі види термообробки:

Номер слайду 7

Для віброобробки зварну конструкцію встановлюють на віброізолюючих опорах, прикріплюють струбцинами або болтами віброзбуджувач і датчик для реєстрації частоти та амплітуди коливань. Плавно змінюючи частоту коливань від мінімальної до максимальної встановлюють резонансні частоти, на яких і проводять віброобробку металоконструкції. Основними параметрами вібраційної обробки є амплітуда і тривалість вібронавантаження. При правильно вибраних режимах зниження залишкових напруг становить 40-60%.

Номер слайду 8

Деформації, викликані зварюванням, є однією із головних причин, які призводять до відхилення дійсних розмірів металевих конструкцій від проектних. Якщо при зварюванні не вдається уникнути виникнення деформацій, то виріб випрямляють:

Номер слайду 9

Холодне випрямлення виконують під пресом або вантажем, прокатуванням роликами, у вальцях тощо. Цей спосіб використовують для видовження волокон зони зварних з'єднань. Теплове безударне випрямлення виконують нагріванням смуг, плям і трикутників без розплавлення поверхні (газовими пальниками, струмами високої частоти, електричною дугою). Тепловий спосіб використовують для скорочення волокон основного металу з метою компенсації скорочення зварних з'єднань. Комбінований спосіб передбачає нагрівання виробу з використанням механічного впливу із застосуванням скоб, прихватів, стяжок, домкратів або ударів кувалди (молотка). Цей спосіб використовують для скорочення волокон основного металу, щоб компенсувати скорочення зварних з'єднань.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Пузан Наташа
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 грудня 2019
Переглядів
1411
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку