Презентація "Звіт про роботу пришкільного табору з денним перебуванням"

Про матеріал
Презентація містить у собі звіт про роботу пришкільного табору з денним перебування та фотозвіт з місць подій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Михайлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів. Звіт про роботу пришкільного дитячого табору відпочинку «Сонечко» з денним перебуванням2018 р.

Номер слайду 2

Пришкільний табір відпочинку «Сонечко» з денним перебуванням дітей працював при Михайлівській ЗОШ І-ІІІ ступенів в одну зміну протягом 14 днів з 1.06.18.р. по 20.06.18.р. з дворазовим харчуванням. В таборі відпочивало 21 дитина, а саме:-         діти робітників освіти - 6 учнів-         багатодітні – 9 учнів-         діти учасників АТО – 1 учень-         малозабезпечені  -  1 учень-          діти ВПО – 1 учень- повні платники – 3 учні Начальником табору призначена Тарасенко Вікторія Олександрівна, вчитель початкових класів. До складу вихователів були залучені всі вчителі школи. У виховному процесі пришкільного табору брала участь педагог – організатор та психолог школи Гуревич Кароліна Володимирівна.

Номер слайду 3

Завданнями забезпечення повноцінного літнього відпочинку в пришкільному таборі були: • створення у дітей гарного емоційного настрою, привнесення почуття романтики в повсякденне життя; •виховання громадянських якостей і почуттів; • виявлення інтересів, захоплень дітей, розвиток бажання отримати нові знання, вміння, навички;• навчання дітей діяти у колективі; розвиток дитячого самоврядування; • привчання до самообслуговування, залучення до трудових справ на користь і радість оточуючих.    Уся виховна робота табору була спрямована на те, щоб допомогти дітям розкрити свої творчі здібності, порозумітися між собою, пізнати один одного  краще. Свою роботу колектив табору спрямовував на оздоровлення дітей, як фізичне, так і моральне. Адже дитина – це скринька з фантазією, талантом, упевненістю в собі, її просто потрібно вчасно відкрити.

Номер слайду 4

Пріоритетними напрямками роботи табору були: оздоровлення, загартування, виховання і розвиток дітей.                                                            Цьому сприяли:– ефективне використання природних ресурсів (сонячні та повітряні ванни,  фізичні вправи на свіжому повітрі);– збалансоване харчування (наявність у раціоні свіжих овочів, фруктів та соків);– чітке дотримання санітарно-гігієнічних норм відпочинку дітей, формування навичок особистої гігієни;– належна організація фізкультурно-оздоровчої роботи (спортивні змагання, рухливі ігри, походи, формування навичок безпечної поведінки);– дотримання режиму дня;– різноманітні виховні заходи.        Творчий колектив вихователів працював за заздалегідь складеним  планом роботи табору, в якому кожен день мав тематичну назву, що дало змогу ефективно спланувати виховну роботу за напрямками діяльності:– Фізичний розвиток: зарядка, змагання, пішохідні екскурсії, рухливі ігри.– Пізнавальний розвиток: відкриття розмаїття і краси оточуючого світу, вчитися бути відповідальним.– Естетичний розвиток: через музику, книгу, живопис, зустріч з прекрасним.– Творчий розвиток:  участь у змаганнях, конкурсах, запланованих заходах.– Екологічний розвиток: дбайливе ставлення до природи та  піклування про неї.

Номер слайду 5

  Майже кожного дня з вихованцями табору проводилися різні тематичні конкурси, до яких діти завзято готувалися. Жодна перемога – чи то колективна, чи то особиста – не була залишена без уваги.  Діти здійснили цікаві і пізнавальні екскурсії. Розмовляли та грали в ігри , співали пісень українською та англійською мовою, . Переглянули  повчаючі дитячі казки, фільми та мультфільми.        Змістовному і цікавому життю в пришкільному таборі став результат  чіткої, обдуманої роботи колективу вчителів, які вважають, що пришкільний табір – це місце, у якому проходить робота з організації змістовного дозвілля та виховання свідомих громадян незалежної України.                  Особлива увага приділялась  фізично-оздоровчому, національно-патріотичному вихованню, повазі   до народних звичаїв і традицій. Кожен день у таборі був насичений новими подіями, враженнями, почуттями. За час табірної зміни діти потоваришували, краще пізнали один одного, навчилися працювати у колективі, дізналися багато цікавого, розкрили свої таланти та вподобання, усвідомили важливість здорового способу життя, піклування про здоров’я змалку.     Режим дня відповідав потребам дитини, було гармонійно поєднано відпочинок та розваги, хвилини релаксації та активних дій.  Діти отримали безліч неймовірних вражень та яскравих емоцій, які будуть супроводжувати їх все літо. Були проведені профілактичні заходи та заходи щодо попередження надзвичайних ситуацій та охорони життя дітей в літній період. Щоденні бесіди з безпеки життєдіяльності вихованців проводились відповідно до орієнтовної тематики, затвердженої директором табору. Було проведено тренування по евакуації дітей із будівлі табору під час пожежі.12 червня до нашого табору завітали гості, вихованці пришкільного табору Староварварівської школи. Між учнями було проведено міжтабірні змагання і шалена дискотека. Найбільшою радістю для вихованців була поїздка до міста Краматорська у парк птахів «Солов’їний гай». Адже, на жаль, не кожна дитина мала змогу відвідати цей парк раніше. Діти отримали масу вражень і задоволення.

Номер слайду 6

Екскурсії в поле

Номер слайду 7

Творча майстерня

Номер слайду 8

Відпочинок на свіжому повітрі

Номер слайду 9

Наша їдальня

Номер слайду 10

В ігровій кімнаті

Номер слайду 11

Шалені руханки

Номер слайду 12

У світі казкичарівної

Номер слайду 13

У нас гості

Номер слайду 14

В гостях у Айболитя

Номер слайду 15

Парк птахів «Солов’їний гай»

Номер слайду 16

Дикий квест

Номер слайду 17

pptx
Додано
5 вересня 2020
Переглядів
667
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку