Презентаця на тему: ПРАВИЛА ЗНАЙОМСТВА, ВІТАННЯ І ПРЕДСТАВЛЕННЯ

Про матеріал
Презентаця на тему: ПРАВИЛА ЗНАЙОМСТВА, ВІТАННЯ І ПРЕДСТАВЛЕННЯ Етика й естетика Діловодство Ділове спілкування
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРАВИЛА ЗНАЙОМСТВА,ВІТАННЯ І ПРЕДСТАВЛЕННЯ

Номер слайду 2

Згідно етикету, при знайомстві обов'язково називають своє повне ім'я та прізвище. Під час знайомства відкрито дивляться співбесідникові в обличчя. Жваве знайомство зазвичай починається з доброзичливої усмішки.

Номер слайду 3

Представлятися завжди повинен чоловік жінці, молодший – старшому, підлеглий – начальникові. Лише молода жінка може представлятися або бути представленою літньому чоловікові або високопоставленій особі. Одну людину представляють двом або декільком особам. Так представляють жінку подружжю. Молоді перші представляються літнім людям, чи то чоловіки, чи жінки. Якщо з двох осіб, яких ви знайомите, одна людина доводиться вам родичем, то представте його першим. Так, наприклад, чоловік спочатку називає ім'я своєї дружини.

Номер слайду 4

Представляючи одну людину відразу декільком, варто голосно і виразно назвати ім'я людини (при необхідності назвати посаду, звання, країну або ін.). Подводити гостя, що ввійшов, до кожного присутнього окремо немає потреби. Коли суспільство, що зібралося, вже розбилося на маленькі групи, представляються лише людям, що знаходяться щонайближче до вас.

Номер слайду 5

Будь-яке спілкування починається з привітання. За етикетом, вітати людину потрібно словами: «Доброго дня!», «Доброго ранку!», «Добрий день!», «Добрий вечір!». Це найбільш поширені і прийнятні форми вітання. Серед близьких людей найчастіше прийнято говорити «Привіт».

Номер слайду 6

У привітанні дуже важлива інтонація, тепла і дружня, тому що навіть звичайні привітальні слова, висловлені грубим або сухим тоном, можуть образити людину, з якою ви вітається. А якщо при словах привітання ви будете посміхатися, це відразу налаштовує до вас людину. Тільки посмішка повинна бути щирою. Привітання прийнято супроводжувати поклоном, кивком голови, рукостисканням, обіймами. Під час вітання не слід опускати очі. Потрібно зустрітися поглядом з тим, кого ви вітаєте, а інакше людина подумає, що вам неприємно з ним спілкуватися, що ви щось приховуєте і т. д. Під час вітання непристойно тримати руки в кишенях і сигарету в роті. Це висловлює неповагу до співрозмовника. Ситуації обміну привітаннями бувають різні. Слід пам'ятати деякі особливості, якщо ви хочете бути ввічливою людиною і не ображати почуття інших.

Номер слайду 7

• Якщо ви помітили знайомого вдалині (на іншій стороні вулиці, в автобусі і т. п.), і якщо помітили і вас, потрібно привітати людини кивком голови, помахом руки, поклоном, усмішкою. Кричати на повний голос не слід - ви поставите в незручну ситуацію і його, і себе. • Якщо ви побачили знайомого, який наближається до вас, не потрібно кричати «здрастуй» здалеку. Дочекайтеся, коли відстань між вами скоротиться до кількох кроків, і тоді привітайте його. • Якщо ви йдете з ким-небудь, і ваш супутник привітався з незнайомою вам людиною, слід привітатися і вам. • Якщо ви зустрічаєте знайомого в компанії незнайомця, потрібно привітати їх обох. Також потрібно привітати всіх у групі, до якої ви підходите. • Якщо ви йдете в групі і зустрічаєте свого знайомого,необов'язково знайомити з ним інших. Можна, вибачившись, на кілька секунд відійти убік і поговорити зі знайомим. Але не затягуйте розмову, адже вас чекають інші люди. • Обов'язково потрібно вітати тих осіб, з якими часто зустрічаєтеся, навіть якщо ви з ними і не знайомі. Наприклад, з продавцем найближчого магазину, з листоношею, сусідами з під'їзду. Це елементарна ввічливість.

Номер слайду 8

Часто вітаючись, люди обмінюються рукостисканнями. Тут етикет теж звертає увагу на деякі тонкощі.

Номер слайду 9

- Першими подають руку старші молодшим, а не навпаки. - Серед ровесників першими подають руку жінки чоловікам. - Якщо зустрічаються дві подружні пари, то спочатку вітаються один з одним жінки, потім чоловіки вітають жінок, після цього чоловіки вітаються між собою. - Перед рукостисканням чоловік повинен обов'язково зняти рукавичку. Жінці це робити необов'язково. Однак, вітаючи помітно старших за віком, рукавичку повинні знімати всі.

Номер слайду 10

Можна, звичайно, спілкуватися звичним чином, не звертаючи уваги на всі тонкощі етикету, якщо це влаштовує ваше оточення. Але, опинившись в іншому суспільстві, в іншій, незнайомій компанії правила спілкування варто дотримуватися. Іноді від них залежить дуже багато.

Номер слайду 11

pptx
Додав(-ла)
Павлух Іванна
Додано
26 грудня 2021
Переглядів
8200
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку