Презентазія з технологічної галузі на тему "Кораблик-мандрівник"

Про матеріал
Презентація стане в нагоді учителю початкових класіі при проведенні уроку з технологічної галузі за темою "Кораблик-мандрвник", альбом Л.Роговської "Маленький трудівничок"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кораблик-мандрівник

Номер слайду 2

Емоційне налаштування на урокhttps://youtu.be/1 Ao. Jq0a. S88w?feature=shared Кораблик по морю пливе в далечінь,Він бачив морів й океанів глибінь. Проплив і в холодній, і в теплій воді,І чайкам у небі з труби він гудів -Він сотні красивих побачив земель. Та нам розповів мандрівний корабель:“ Ріднішого берега нам не знайти,Де вчився уперше по хвилях пливти!”

Номер слайду 3

В яких фільмах ви бачили кораблі? («Пірати Карибського моря», «Синдбад», «Пірати»). І хто на них плавав? (Пірати)

Номер слайду 4

- Правильно діти, пірати плавали на кораблях в пошуках золота та скарбів. Буденне світське життя було чужим для таких людей. Пірати цінували свою свободу. Вони покоряли морські простори в пошуках пригод. Але пірати були не єдиними хто покоряв морські простори. Чия це ще була справа? (Торгові кораблі, дослідники)

Номер слайду 5

Якби дослідники не подорожували морем, чи змогли би ми знайти нові землі та материки? (Ні)Першовідкривач має бути сміливою людиною. Вони вірили в те, в що крім них ніхто не вірив. І не зважаючи на це йшли до своєї мети. Мало хто міг наважитись на подорож до не звіданих земель, відправитись «на край землі», як говорила більшість людей. Але щоб перетнути шлях через моря та океани їм потрібен був корабель. Без корабля вони не змогли би дістатись до нових земель. Тому саме на кораблі вони йшли до своєї мети.

Номер слайду 6

Повідомлення теми і мети уроку Сьогодні ми будемо виготовляти композицію кораблика за зразком у техніці квілінгу. Послідовність виконання зображено на ст.12 альбома-посібника .

Номер слайду 7

Словникова робота Квілінг: мистецтво, що доступне кожному quilling; от quill «пташине перо») – мистецтво виготовлення плоских або об'ємних композицій з вузьких скручених смужок паперу.

Номер слайду 8

Послідовність виконання1. Підготуй усі необхідні матеріали та інструменти. Виріж малюнок-основу (с.13) і шаблони (с.15), підготуй смужки квілінгу.

Номер слайду 9

Послідовність виконання2. За допомогою шаблонів виріж з кольорового та білого паперу корпус та вітрила кораблика. Приклей їх на основу.

Номер слайду 10

Послідовність виконання3. До композиції виготов зі смужок вказані елементи. Накрути смужку (фото 9) на дерев’яну спажку. Це щогла. Приклей її на кораблик.

Номер слайду 11

Послідовність виконання. Приклей прапор, елементи оздоблення вітрил, чайок на небі.

Номер слайду 12

Послідовність виконання. Прикрась корпус кораблика круглими деталями. Зроби за зразком і приклей сонечко та хвильки.

Номер слайду 13

Інструктаж з ТБ при роботі з ножицями та клеєм

Номер слайду 14

Виконання практичної роботи

pptx
Пов’язані теми
Трудове навчання, 3 клас, Презентації
НУШ
Інкл
Додано
25 вересня
Переглядів
134
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку