Причини виникнення держави. Поняття й ознаки держави. Правовідносини.

Про матеріал

Подана презентація до уроку в 9 класі : "Причини виникнення держави. Поняття й ознаки держави. Правовідносини".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок на тему: «Причини виникнення держави. Поняття й ознаки держави. Правовідносини»Підготувала. Рохмаіл Ольга Степанівна, вчитель історії та правознавства Південної ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Харківської районної ради. Харківської області

Номер слайду 2

Мета уроку:сформувати в учнів розуміння цінностей і принципів, на яких ґрунтується правова система; виховати в учнів високу правову культуру; переконати в необхідності дотримання законів; ознайомити школярів із підручником і системою роботи з ним.

Номер слайду 3

Завдання уроку: Визначити причини виникнення держави, ознайомити з теоріями походження держави; розглянути основні ознаки й функції держави; розвивати вміння правильно застосовувати та пояснювати на прикладах поняття «держава», «суверенітет», «державна влада», «функції держави», «правовідносини», «суб’єкт», «об’єкт»; удосконалювати вміння працювати зі схемою, навички співпраці в парах й групах; виховувати повагу до держави як необхідного явища в сучасному світі.

Номер слайду 4

Очікувані результати Після цього уроку учні зможуть: називати причини та основні теорії виникнення держави; характеризувати історичні типи держави;розповідати про: суспільні відносини та їх види; особливості впорядкування суспільних відносин у додержавний період; пояснювати зміст понять «держава», «суверенітет», «державна влада», «функції держави», «правовідносини», «суб’єкт», «об’єкт»;ввисловлювати судження щодо ролі держави в житті людини та суспільства.

Номер слайду 5

Пригадайте з курсу історії або висловіть власне припущення: чи завжди існували держава і право?Хід урокуІ. Організаційний моментІІ. Актуалізація опорних знаньІІІ. Мотивація навчання

Номер слайду 6

ІV. Вивчення нового матеріалу. План. Причини виникнення держави. Поняття й ознаки держави. Функції держави. Правовідносини. V. Актуалізація вивченого VI. Підсумок. VII. Домашнє завдання:прочитати параграф підручника;вивчити нові поняття; підібрати приклади правовідносин з казок і мультфільмів.

Номер слайду 7

Первісне суспільство

Номер слайду 8

Причини виникнення держави:

Номер слайду 9

Робота з Конституцією України. Ознайомитись із статтями Конституції (ст. 6, ст. 8, ст. 17), відповісти на запитання: 1. На які гілки поділяється влада в Україні?2. Який документ регламентує повноваження різних гілок влади?3. Який нормативний документ має в Україні найвищу юридичну силу?4. Які функції виконують Збройні сили України?

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додано
26 травня 2020
Переглядів
4904
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку