Приклад мініпроекту з фізики

Про матеріал

Приклад мініпроєкту з фізики "Фізичний прилад своїми руками"

Виготовлення приладу своїми руками-це не тільки процес творчості, який спонукає проявити свою кмітливість, винахідливість. Крім того, в процесі виготовлення, а тим більше при демонстрації його перед класом або всією школою виробник отримують масу позитивних емоцій. застосування саморобних приладів на уроці розвиває почуття відповідальності і гордості за виконану роботу, доводить її значимість.

У архіві презентація та тексровий документ

Перегляд файлу
Перегляд файлу тимчасово недоступний.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фізичний прилад своїми руками

Номер слайду 2

Вступ. Виготовлення приладу своїми руками-це не тільки процес творчості, який спонукає проявити свою кмітливість, винахідливість. Крім того, в процесі виготовлення, а тим більше при демонстрації його перед класом або всією школою виробник отримують масу позитивних емоцій. застосування саморобних приладів на уроках розвиває почуття відповідальності і гордості за виконану роботу, доводить її значимість.

Номер слайду 3

МЕТА: Зробити прилад, установку з фізики для демонстрації фізичних явищ своїми руками. Пояснити принцип дії даного приладу. Продемонструвати роботу даного приладу. ЗАВДАННЯ: Зробити прилади викликають великий інтерес в учнів. Зробити прилади відсутні в лабораторії. Основна частина

Номер слайду 4

Основна частина Призначення приладу. Прилад призначений для спостереження залежності тиску від величини опори.Інструменти і матеріали. Дві дощечки розміром 100×100×10 мм; 12 цвяхів розміром 6 – 8 мм. Молоток.

Номер слайду 5

Виготовлення приладу. У кутах однієї дощечки вбити цвяхи довжиною 60-80мм. Цвяхи повинні бути пробиті наскрізь так, щоб з обох сторін дощечки виступали рівні їх частини. Щоб не розколоти дощечку, корисно попередньо просвердлити отвори відповідним по діаметру свердлом. У другу дощечку вбийте вісім цвяхів: чотири по кутах і чотири посередині кожного боку. Необхідно, щоб висота виступаючих частин була також однакова.

Номер слайду 6

Особливості демонстрації приладу. Для демонстрації приладу необхідно будь-яку коробку заповнити піском. Взяти гирю масою 100г з набору вантажів. Можна починати демонстрацію приладу!

Номер слайду 7

Висновок. При виготовленні саморобного приладу я придбав навички роботи з найпростішим інструментом, навчився оцінювати результати своєї роботи, навчався з'єднувати теорію з практикою, користуватися інструментальними методами дослідження. Крім того, виготовлення саморобних приладів спонукало мене до самостійного отримання знань за рахунок більш глибокого вивчення додаткової літератури. Використані джерела

Номер слайду 8

Дякую за увагу!!

zip
Пов’язані теми
Фізика, Майстер-класи
Додано
8 листопада 2018
Переглядів
1458
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку