Презентація "Видатні українські вчені - фізики"

Про матеріал

Презентація містить інформацію про Бориса Патона: біографічні відомості, відкриття та досягнення. Матеріал можна використовувати на уроках в інших класах, де вивчаються газові розряди.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Видатні українські вчені - фізики. Презентація для 7 класу. Виконавець: учитель фізики Копаниця О.І.

Номер слайду 2

Патон Борис Євгенович. Український науковець у галузі зварювальних процесів, металургії і технології металів, доктор технічних наук (1952); Президент АН України (1962), перший нагороджений званням Герой України; директор Інституту електрозварювання імені Є. О. Патона НАНУ (1953); генеральний директор Міжгалузевого науково-технічного комплексу «Інститут електрозварювання імені Є. О. Патона (1986).

Номер слайду 3

Біографічні відомостіНародився 27 листопада 1918 року у Києві. У1941 році закінчив Київський індустріальний інститут. З 1942 р. трудова діяльність пов‘язана з Національною академією наук України.

Номер слайду 4

Напрямки наукової діяльностіВ Інституті проведено глибокі дослідження й отримані значні результати в розробці прогресивних технологій невід‘ємного з‘єднання й обробки металів і неметалів в різних умовах. До них відносяться зварювання і наплавка під флюсом, зварювання в захисних газах суцільним і порошковим дротом, електрошлакове зварювання, променеві технології й інші процеси.

Номер слайду 5

Нова галузь металургіїФундаментальні дослідження Бориса Патона та його учнів заклали основи для електрометалургії. Стало можливим лиття особливо чистої сталі і сплавів, кольорових металів, отримання унікальних композиційних матеріалів. Розробив індустріальний спосіб зварювання магістральних трубопроводів, великогабаритних резервуарів для зберігання нафти, кожухів доменних печей, висотних баштових конструкцій.

Номер слайду 6

Вклад у космос. Академік Патон першим почав і розвинув дослідження з використання зварювальних процесів в космічній технології, виконання космонавтами при орбітальних польотах кораблів і в умовах відкритого космосу.

Номер слайду 7

Вклад у медицину. В останнє десятиріччя до кола наукових інтересів Патона увійшла проблема вишукування оригінальних медичних технологій і розробка унікальних зразків медичної техніки й інструментів. Під його керівництвом винайшли новий спосіб з‘єднання (зварювання) м‘яких тканин людини і тварин, що широко використовують в хірургічній практиці.

Номер слайду 8

Вшанування вченого. Самовіддана подвижницька праця відзначена численними науковими і державними нагородами та преміями. Він нагороджений Золотими медалями ім. М. В. Ломоносова і С.І. Вавілова, Золотою медаллю ім. Л. Лозанна Асоціації металургів Італії, Золотою медаллю ім. В. Г. Шухова Союзу інженерів і науково-технічних товариств Росії, Золотою медаллю Всесвітньої організації інтелектуальної власності, Срібною медаллю ім. Ейнштейна ЮНЕСКО

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Паращук Наталя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
9 листопада 2018
Переглядів
9716
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку