Принципи здорового харчування

Про матеріал
Презентацію створено до уроку "Принципи здорового харчування", основи здоров'я, 9 клас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Принципи здорового харчування. Урок основ здоров’я 9 клас рівень стандарту. Ліцей № 173 М. Києва. Підготувала: вчитель Рицарева А. В.

Номер слайду 2

Раціональне харчування — достатнє в кількісному й повноцінне в якісному відношенні харчування; фізіологічно повноцінне харчування здорових людей із врахуванням їх віку, статі, характеру праці та інших факторів.

Номер слайду 3

Раціональне харчування = поживна цінність їжі + енергетична цінність їжі + режим харчування

Номер слайду 4

Тарілка здорового харчування – це вказівки для збалансованого харчування, які подані у формі простої і зрозумілої інфографіки.

Номер слайду 5

Поживні речовини. Які речовини ми відносимо до органічних?Чому на вашу думку в їжі багато органічних речовин?

Номер слайду 6

Вітаміни. Наведіть приклади вітамінів. Чи мають вітаміни поживну та енергетичну цінність?Чому вітаміни важливі для життєдіяльності нашого організму?

Номер слайду 7

Мінеральні речовини. Наведіть приклади мінеральних речовин, що ми споживаємо з їжею. Чи мають мінеральні речовини поживну та енергетичну цінність?Чому мінеральні речовини важливі для життєдіяльності нашого організму?

Номер слайду 8

Синтетичні мультивітамінні препарати. Вживаємо за призначенням лікаря !

Номер слайду 9

Про що можна дізнатися з маркування продукту харчування?

Номер слайду 10

Харчові добавки — це хімічні речовини, що додаються до харчових продуктів для поліпшення їхнього смаку, підвищення поживної цінності або запобігання псуванню продукту під час зберігання. Види:• Ущільнювачі• Розпушувачі• Барвники• Приправи• Консерванти

Номер слайду 11

Співвідношення в вашому раціоні між білками, жирами та вуглеводами має становити 1:1:4.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Що трапиться, якщо не пити воду?

Номер слайду 14

Дієта - широке поняття, яке охоплює раціон харчування і систему фізичних навантажень.

Номер слайду 15

Правила обробки і зберігання харчових продуктів

Номер слайду 16

Правила раціонального харчуванняхарчуватися різноманітно;харчуватися регулярно;не переїдати;проводити правильну кулінарну обробку продуктів;знати калорійність і хімічний склад добового раціону в цілому;знати особливості хімічного складу основних продуктів харчування.

Номер слайду 17

Пригадайте найвідоміші страви української, італійської, грузинської та японської національних кухонь. Зробіть висновок з приводу наявності в цих кухнях саме цих страв. Українська: борщІталійська: паста. Грузинська: хінкаліЯпонська: суші

Номер слайду 18

Українська: борщ

Номер слайду 19

Італійська: паста

Номер слайду 20

Грузинська: хінкалі

Номер слайду 21

Японська: суші

Номер слайду 22

Домашнє завдання. Прочитайте § 9. Підготуйте кілька запитань на тему «Традиції харчування нашої сімʼї» та візьміть інтерв'ю в батьків та інших дорослих членів родини.

Номер слайду 23

Джерела інформаціїОснови здоров’я: підручник для 9 кл. закл. середньої освіти / І. Д. Бех, Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, С. В. Страшко. — К.: Видавництво «Алатон», 2020.https://www.youtube.com/watch?v=YN7 LNs0jo. JAhttps://depositphotos.com/ua/home.html

pptx
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
11 січня
Переглядів
138
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку