Проєкт "Флора закритих приміщень" (в рмках екологічного конкурсу "Галерея кімнатних рослин")

Про матеріал
Проєкт «Флора закритих приміщень» ( в рамках екологічного конкурсу «Галерея кімнатних рослин») спрямований на збагачення і розширення знань школярів про представників рослинного світу закритих приміщень, формування у підростаючого покоління вміння доглядати за кімнатними рослинами, підвищення інтересу до пошукової та дослідницької роботи. Даний матеріал може використовуватися для підготовки та проведення занять у гуртках екологічного напряму та під час вивчення шкільного курсу «Біології» (6 кл.), при організації дистанційної форми роботи з учнівською молоддю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Флора закритих приміщень( проєкт для вихованців гуртка “ Фітодизайн ”) Керівник гуртка “ Фітодизайн ” Пашкевич Н. М. КЗ Скалатський будинок школярів

Номер слайду 2

Мета проєкту:активізація дослідницької та еколого - просвітницької діяльності через ознайомлення школярів із видовим складом кімнатних рослин за місцем проживання;формування в них умінь і навичок роботи з кімнатними рослинами, екологічної культури;розвиток ініціативи, самостійності, віри у власні сили;залучення учнівської молоді до озеленення приміщень.

Номер слайду 3

Завдання проєкту:ознайомлення із видовою різноманітністю наявних кімнатних рослин та особливостями догляду за ними;опис кімнатних рослин за запропонованою схемою ( додаток ); організація самостійної дослідницької роботи;прищеплення школярам уміння користуватися дослідницькими прийомами: збирати необхідну інформацію, вміти її аналізувати та узагальнювати; працювати у відповідно до нахилів та інтересів;виховувати в учнівської молоді ціннісне ставлення до довкілля, усвідомлення особистої причетності до подій сьогодення.

Номер слайду 4

Характеристика проекту:за видом діяльності: практико - орієнтований;за тривалістю виконання: короткостроковий (квітень 2021р.);за кількістю учасників: індивідуальний;за змістовим аспектом: екологічний, дослідницький; за ступенем самостійності: пошуковий.

Номер слайду 5

Учасники проєкту: Хрущ Діана. Китай Вікторія. Семенюк Діана. Тороній Людмила. Барановська Анастасія

Номер слайду 6

Очікувані результати:самореалізація особистості в процесі самостійної пошуково - дослідницької діяльності;поглиблення знань школярів про кімнатні рослини;просвітницька робота серед школярів;створення банку даних та паспортизація наявних кімнатних рослин.

Номер слайду 7

Етапи проєкту:

Номер слайду 8

. Шляхи реалізації проєкту:.

Номер слайду 9

Кінцевий результат проєкту:опрацювання матеріалів із запропонованої тематики;поглиблення знань школярів про біологічні особливості вазонів та особливості догляду за ними;паспортизація наявних кімнатних рослин;формування екологічної культури гуртківців;на основі зібраної інформації розробка проекту озеленення закладу;участь у суспільно-масовій роботі (у екологічній акції «Галерея кімнатних рослин»);друк брошури “ Флора закритих приміщень ”.

Номер слайду 10

Додаток. Паспорт кімнатної рослини(зразок): Фото вазона. Видова назва кімнатної рослиниІнші найменування рослини. Батьківщина (походження)Біологічні особливостіОсобливості догляду в домашніх умовах. Проблемні моменти вирощування

pptx
Додано
20 березня
Переглядів
36
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку