Проект " Моя сім"я-ключик до щастя"

Про матеріал
ТИП ПРОЕКТУ: по виду діяльності – літературно-творчий; за змістом - сюжетно-рольовий; за характером контактів -внутрішній; за характером координацій - безпосередній; за кількістю учасників - груповий; за тривалістю –короткотривалий. МЕТА ПРОЕКТУ: дізнатися яка роль сім'ї в житті людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моя сім’я – ключик до щастя. ПРОЕКТ

Номер слайду 2

Автор проекту: Лягуша Галина Петрівнавчитель початкової школигімназії №6м. Запоріжжя2022

Номер слайду 3

ТИП ПРОЕКТУ:по виду діяльності – літературно-творчий;за змістом - сюжетно-рольовий;за характером контактів -внутрішній;за характером координацій - безпосередній;за кількістю учасників - груповий;за тривалістю –короткотривалий.

Номер слайду 4

МЕТА ПРОЕКТУ:дізнатися яка роль сім'ї в житті людини. ЗАВДАННЯПрослідкувати значення сім'ї для людини. Вивчити тему сім'ї в народній творчості. Оформити отриманий матеріал для використання на класній годині і батьківських зборах.

Номер слайду 5

ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ:знайти прислів'я і приказки про сім'ю. Скласти правила доброзичливого спілкування;намалювати родовідне дерево і герб сім'ї ; скласти запитання до вікторини і провести її;провести соціологічне опитування "Які сімейні свята відзначають у вашій сім'ї ?"скласти ребус і провести аукціон знань «Рослини-обереги»;написати твори і підготували малюнки, фотографії на тему "Знайомтеся, моя сім'я", «Мої бабуся та дідусь», « Моя сестра – найкраща подруга». вивчити пісні: «Матуся любима», «Десь на білому світі», «Є друзі»-всі учні; « Зеленеє жито», « Росте черешня», « Смерекова хата», « Одна калина» ,«Родина, родина…», «Спи, засни, моя дитино» - учні хорової студії. власноруч виготовити домашній оберіг.«Сім’я в купі, не страшна і хмара»- це прислів’я стало девізом проекту .

Номер слайду 6

Висунули гіпотезу: «Навіщо клад, якщо в сім’ї лад». Діти розділися на групи.1 група «Історики»2 група «Знайки» 3 група «Художники» 4 група «Кореспонденти» 5 група «Ерудити»

Номер слайду 7

1 група «Історики»Діти знайшли значення слова, прислів'я і приказки про сім'ю. Склали правила доброзичливого спілкування. Сім'я - невелика група людей, в якій головні члени знаходяться в шлюбі, є один одному родичами по крові або по документах. Члени сім'ї ведуть загальне господарство, ділять між собою обов'язки, разом проводять вільний час, батьки виховують і ростять дітей. Члени сім'ї люблять і поважають один одного. Прислів'я про сім'ю. Сім'я разом, так і душа на місці. У сім'ї і каша густіша. Дружну сім'ю і горе не бере. Земля без води мертва, людина без сім'ї пустоцвіт. Сім'я без дітей, що квітка без запаху. Сім'я в купі - не страшна і хмара. На світі все знайдеш, окрім отця з матір'ю.

Номер слайду 8

Склали правила доброзичливого спілкування. Любити і поважати одне одного. Говорити добрі слова. Більше усміхатися. Бути терплячим. Дарувати обійми і поцілунки. Пити разом чай чи каву. Прощати (навіть якщо важко). Довіряти.

Номер слайду 9

2 група «Знайки» склала вікторину .1. Сім'я носить одну ...2. Мамина мама, батькова мама?3. Батьків тато, мамин тато?4. Він є в будинках майже у всіх, він маленький, але розумний, він нам покаже все про всіх, хоча буває галасливий?5. Назвіть чотириногих членів сім'ї.6. Яке відчуття об'єднує членів сім'ї?7. Улюблена гра всіх дівчаток.8. Якою хворобою може захворіти вся сім'я?9. Маленький, в будинку живе, Кузькою звуть?10. Яким ефективним засобом користуються діти, щоб добитися у батьків бажаного?

Номер слайду 10

3 група «Художники» намалювала родовідне дерево і герб сім'ї.

Номер слайду 11

4 група «Кореспонденти» провела соціологічне опитування "Які сімейні свята відзначають у вашій сім'ї ?"Дізналися, що це: Дні народження членів сім'ї. Весілля. Проводи до лав Збройних Сил України. День одруження батьків. Новий рік.8 Березня.• Великдень.

Номер слайду 12

група «Ерудити» склала ребус і провели аукціон знань «Рослини-обереги». Чи знаєте ви, яке свято в народі називають сімейним? Розшифруйте назву цього, свята. Для цього з кожного рядка випишіть тільки ті букви, які не повторюються в цьому рядку. НИОВЙ ТАРАІГОКДА

Номер слайду 13

Всі написали твори і підготували малюнки, фотографії на тему "Знайомтеся, моя сім'я", «Мої бабуся та дідусь», « Моя сестра – найкраща подруга». А ще всі вивчили пісні: «Матуся любима», «Десь на білому світі», «Є друзі». А результатом стало для всіх стало сімейне свято «Сім’я –ключ до щастя».

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Розробки уроків
НУШ
Інкл
Додано
24 лютого 2023
Переглядів
1228
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку