Проект. Технологія приготування їжи.

Про матеріал
Технологія обробки курки, будова курки, хімічний склад м'яса , овочів та мікроелементів.
Перегляд файлу

Тема : Приготування курки.

Мета: Повторити-  будову курки, вміст хімічних  складових,    приготування їжі.

Правила безпечної праці.

  • Беремо курку, миємо, заливаємо водою на 1-2 години.
  • Розбираємо на частини, відділяємо грудинку, ніжки , стегна.
  • Біле м’ясо грудинки  має менше жиру; його можуть їсти діти та люди з хворим кішківником.
  • Темне м’ясо з стегон можна всім  людям.
  • Курку будемо тушкувати –так збережеться більше вітамінів; жирів.

До курки докладемо овочі : картоплю, моркву, петрушку та спеції.

Картопля – вуглеводи, наддасть енергію; морква- провітамін А; петрушка та спеції – мікроелементи.

Готувати будемо під закритою кришкою 30-40 хвилин. Добавимо 1 склянку води і будемо дивитися щоб не пригорала (по потребі додавати воду).

docx
Додав(-ла)
Lustenko Elena
Додано
27 січня 2021
Переглядів
318
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку